Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pumpkin spice

Den svatého Martina
________________________________________
Úvod
Název slavnostní hostiny: Svatomartinská hostina
________________________________________
Charakteristika slavnostní hostiny
Den svatého Martina, slavený 11. listopadu, je tradičním svátkem spojeným s oslavou podzimní úrody, koncem hospodářského roku a symbolickým očekáváním prvního sněhu („Martin přijíždí na bílém koni“). Svatomartinská hostina má dlouhou tradici, během které se podává typické menu s husou a mladým vínem.
Atmosféra hostiny je rustikální, teplá, často doplněná výzdobou z podzimních plodů (dýně, šípky, suché listy) a svíček. Cílem akce je nejen skvělý gastronomický zážitek, ale i připomenutí tradic a společné oslavy s přáteli, rodinou nebo kolegy.
________________________________________
Poptávka
Vážený pane/paní,
rádi bychom u Vás uspořádali svatomartinskou hostinu dne 11. listopadu 2025 pro cca 20 osob.
Představy:
• tradiční svatomartinské menu s husou a mladým vínem,
• podzimní výzdoba s dýněmi a svíčkami,
• pronájem sálu od 17:00 do 23:00,
• živá cimbálová hudba.
Prosíme o nabídku a kalkulaci.
S pozdravem, spolek Přátelé vína
________________________________________
Odpověď
Vážená paní, vážený pane,
děkujeme za Váš zájem. Nabízíme pronájem sálu s podzimní výzdobou, tradiční svatomartinské menu, mladé víno a zajištění cimbálové hudby.
Orientační cena: 1 500 Kč/os., celkem cca 30 000 Kč.
Rádi Vás přivítáme na osobní schůzce pro doladění detailů.
S pozdravem, Hotel Elegance, Event tým
________________________________________
Komando
Název akce: Svatomartinská hostina
Termín: 11.11.2025
Počet osob: 20
Záloha: 10 000 Kč
Platba: záloha + doplatek hotově
Oddělení:
Recepce – vítání hostů
Gastro – příprava husy, koordinace jídel
Technika – ozvučení, hudba
Pokojské – příprava a úklid
Všichni – spolupráce dle harmonogramu
Prostor Datum Od Do Osob Text
Sál restaurace 11.11.2025 17:00 23:00 20 svatomartinská hostina
________________________________________
Menu
Aperitiv: Svatomartinské víno bílé
Studený předkrm: Husí paštika s brusinkami, domácí chléb
PIVO/VODA: Pilsner Urquell 12° / minerální voda
Polévka: Husí kaldoun (vývar s nudlemi a zeleninou)
BÍLÉ VÍNO: Svatovavřinecké bílé, mladé víno
Teplý předkrm: Pečené husí jatýrka s jablky na červeném víně
RŮŽOVÉ VÍNO: Modrý Portugal rosé
Hlavní chod: Pečená svatomartinská husa, červené a bílé zelí, variace knedlíků (houskový, bramborový)
ČERVENÉ VÍNO: Svatovavřinecké, mladé víno
Sýry: Výběr tvrdých sýrů, vlašské ořechy, hrozny
ŠUMIVÉ VÍNO: Bohemia Sekt Brut
Moučník: Svatomartinské rohlíčky (plněné ořechy, mákem)
Ovoce: Čerstvé hrozny, jablka
Káva: Espresso
DIGESTIV: Slivovice, hruškovice
________________________________________
Žádanka na inventář
• Sklenice na aperitiv – 22 ks
• Sklenice na pivo – 22 ks
• Sklenice na bílé víno – 22 ks
• Sklenice na růžové víno – 22 ks
• Sklenice na červené víno – 22 ks
• Sklenice na sekt – 22 ks
• Sklenice na digestiv – 22 ks
• Sklenice na vodu – 22 ks
• Klubový, masový, dezertní, polévkový, moučníkový, pečivový talíř – každý 22 ks
• Podšálky, šálky, konvičky, terina
• Příbory: kompletní sada + překládací příbor, naběračka, omáčník, mísy, kleště
________________________________________
Charakteristika hlavního chodu a vína
Pečená svatomartinská husa, červené a bílé zelí, variace knedlíků
Klasický svatomartinský pokrm. Husa je pomalu pečená dozlatova, s křupavou kůrkou a šťavnatým masem. Servíruje se s červeným a bílým zelím připraveným na jablkách a cibuli a s kombinací houskových a bramborových knedlíků. Pokrm je sytý a chuťově bohatý, ideální pro oslavu tohoto svátku.
Svatovavřinecké, mladé víno
Lehké červené mladé víno s vůní lesního ovoce, jemnou tříslovinou a svěží chutí. Perfektně ladí s husím masem a zvýrazňuje jeho chuť bez přehlušení. Podává se lehce podchlazené na 14–16 °C.
________________________________________
Servis chodů a nápojů
• Aperitiv – welcome drink, zprava
• Studený předkrm – zprava, pivo/voda
• Polévka – zprava, bílé víno
• Teplý předkrm – zprava, růžové víno
• Hlavní chod – zprava, červené víno
• Sýry – zprava, šumivé víno
• Moučník/ovoce – zprava, polosuché šumivé víno
• Káva, digestiv – zprava z platíčka
________________________________________
Vyúčtování akce
Položka Počet Cena/jedn. Celkem
Pronájem sálu/terasy paušál 5 000 Kč 5 000 Kč
Aperitiv 20 100 Kč 2 000 Kč
Studený předkrm + pivo/voda 20 200 Kč 4 000 Kč
Polévka + bílé víno 20 240 Kč 4 800 Kč
Teplý předkrm + růžové víno 20 270 Kč 5 400 Kč
Hlavní chod + červené víno 20 320 Kč 6 400 Kč
Sýry + šumivé víno 20 200 Kč 4 000 Kč
Moučník, ovoce, káva, digestiv 20 250 Kč 5 000 Kč
Celkem 36 600 Kč
Záloha 10 000 Kč
Doplatek 26 600 Kč

Velikonoce
________________________________________
Úvod
Název slavnostní hostiny: Velikonoční hostina
________________________________________
Charakteristika slavnostní hostiny
Velikonoční hostina je spojena s oslavou Velikonoc – nejvýznamnějších křesťanských svátků symbolizujících obnovu života, jara a radosti. Je to příležitost k setkání rodiny a přátel, často po skončení velikonočních bohoslužeb nebo během svátečního pondělí.
Výzdoba bývá svěží, jarní, plná zelené, žluté a bílé barvy, doplněná o kraslice, větvičky kočiček, květiny a velikonoční motivy (zajíčci, kuřátka). Menu zahrnuje tradiční pokrmy jako je jehněčí, skopové, velikonoční nádivka, mazanec, jidáše a barvená vejce. Cílem hostiny je nejen dobré jídlo, ale i udržování lidových zvyků a příjemné setkání napříč generacemi.
________________________________________
Poptávka
Vážený pane/paní,
rádi bychom u Vás uspořádali velikonoční hostinu dne 21. dubna 2025 pro cca 20 osob.
Představy:
• slavnostní oběd s velikonočními specialitami,
• jarní výzdoba v zelené a žluté barvě,
• pronájem sálu od 12:00 do 18:00,
• prostor pro děti na pomlázku.
Prosíme o nabídku a kalkulaci.
S pozdravem, rodina Novotných
________________________________________
Odpověď
Vážená paní Novotná, vážený pane Novotný,
děkujeme za Váš zájem. Nabízíme pronájem sálu s jarní výzdobou, velikonoční menu, prostor pro dětské aktivity a kompletní servis.
Orientační cena: 1 300 Kč/os., celkem cca 26 000 Kč.
Rádi s Vámi doladíme detaily na osobní schůzce.
S pozdravem, Hotel Elegance, Event tým
________________________________________
Komando
Název akce: Velikonoční hostina
Termín: 21.4.2025
Počet osob: 20
Záloha: 8 000 Kč
Platba: záloha + doplatek hotově
Oddělení:
Recepce – vítání hostů
Gastro – příprava velikonočního menu
Technika – hudba, mikrofon
Pokojské – příprava prostor a úklid
Všichni – spolupráce dle harmonogramu
Prostor Datum Od Do Osob Text
Sál restaurace 21.4.2025 12:00 18:00 20 velikonoční hostina
Terasa 21.4.2025 14:00 17:00 20 pomlázka, dětské hry
________________________________________
Menu
Aperitiv: Campari Orange
Studený předkrm: Jehněčí paštika s brusinkami, toast
PIVO/VODA: Staropramen 11° / minerální voda
Polévka: Velikonoční bylinková polévka s vejcem
BÍLÉ VÍNO: Sauvignon Blanc, pozdní sběr
Teplý předkrm: Jehněčí medailonky s bylinkovým máslem
RŮŽOVÉ VÍNO: Zweigeltrebe rosé
Hlavní chod: Pečené jehněčí kolínko s rozmarýnovou omáčkou, bramborová kaše
ČERVENÉ VÍNO: Modrý Portugal, pozdní sběr
Sýry: Výběr českých a moravských sýrů s ořechy a medem
ŠUMIVÉ VÍNO: Bohemia Sekt Demi Sec
Moučník: Velikonoční mazanec, jidáše
Ovoce: Čerstvé ovoce
Káva: Espresso
DIGESTIV: Slivovice, vaječný likér
________________________________________
Žádanka na inventář
• Sklenice na aperitiv – 22 ks
• Sklenice na pivo – 22 ks
• Sklenice na bílé víno – 22 ks
• Sklenice na růžové víno – 22 ks
• Sklenice na červené víno – 22 ks
• Sklenice na sekt – 22 ks
• Sklenice na digestiv – 22 ks
• Sklenice na vodu – 22 ks
• Klubový, masový, dezertní, polévkový, moučníkový, pečivový talíř – každý 22 ks
• Podšálky, šálky, konvičky, terina
• Příbory: kompletní sada + překládací příbor, naběračka, omáčník, mísy, kleště
________________________________________
Charakteristika hlavního chodu a vína
Pečené jehněčí kolínko s rozmarýnovou omáčkou, bramborová kaše
Jehněčí kolínko je pomalu pečené do měkka, maso se rozpadá a má výraznou, ale jemnou chuť. Rozmarýnová omáčka dodává jídlu bylinkovou vůni a zvyšuje gastronomický zážitek. Bramborová kaše je našlehaná do hladka s máslem a smetanou, perfektně doplňuje intenzitu masa. Tento pokrm je symbolem jara a velikonoční tabule.
Modrý Portugal, pozdní sběr
Lehké červené víno s jemnou tříslovinou, příjemnými ovocnými tóny a harmonickou chutí. Ideální k jemnému jehněčímu masu, které podtrhuje, aniž by ho chuťově přehlušilo. Podává se vytemperované na 14–16 °C.
________________________________________
Servis chodů a nápojů
• Aperitiv – welcome drink, zprava
• Studený předkrm – zprava, pivo/voda
• Polévka – zprava, bílé víno
• Teplý předkrm – zprava, růžové víno
• Hlavní chod – zprava, červené víno
• Sýry – zprava, šumivé víno
• Moučník/ovoce – zprava, polosuché šumivé víno
• Káva, digestiv – zprava z platíčka
________________________________________
Vyúčtování akce
Položka Počet Cena/jedn. Celkem
Pronájem sálu/terasy paušál 4 000 Kč 4 000 Kč
Aperitiv 20 80 Kč 1 600 Kč
Studený předkrm + pivo/voda 20 190 Kč 3 800 Kč
Polévka + bílé víno 20 230 Kč 4 600 Kč
Teplý předkrm + růžové víno 20 260 Kč 5 200 Kč
Hlavní chod + červené víno 20 300 Kč 6 000 Kč
Sýry + šumivé víno 20 200 Kč 4 000 Kč
Moučník, ovoce, káva, digestiv 20 250 Kč 5 000 Kč
Celkem 34 200 Kč
Záloha 8 000 Kč
Doplatek 26 200 Kč

Vánoce
________________________________________
Úvod
Název slavnostní hostiny: Vánoční hostina
________________________________________
Charakteristika slavnostní hostiny
Vánoční hostina je jednou z nejkrásnějších a nejoblíbenějších rodinných slavností v roce. Je spojena s oslavou Vánoc, které symbolizují pokoj, lásku a čas strávený s blízkými. Hostina se často koná na Štědrý den nebo během vánočních svátků a zahrnuje rodinu, přátele a někdy i kolegy.
Výzdoba je slavnostní, laděná do tradičních barev (červená, zlatá, zelená, bílá), se svíčkami, větvičkami, vánočními koulemi a světélky. Menu respektuje tradice — typicky se podává rybí polévka, smažený kapr nebo řízek s bramborovým salátem, cukroví a vánoční dort. Nechybí koledy, vánoční stromeček a příjemná atmosféra.
Cílem je vytvořit teplo domova, rodinnou pohodu a posílit vztahy mezi účastníky.
________________________________________
Poptávka
Vážený pane/paní,
rádi bychom u Vás uspořádali vánoční hostinu dne 23. prosince 2025 pro cca 20 osob.
Představy:
• slavnostní večeře v tradičním duchu,
• výzdoba v červeno-zlaté kombinaci,
• pronájem sálu od 17:00 do 23:00,
• reprodukovaná vánoční hudba.
Prosíme o nabídku a kalkulaci.
S pozdravem, rodina Dvořákových
________________________________________
Odpověď
Vážená paní Dvořáková, vážený pane Dvořáku,
děkujeme za zájem. Nabízíme pronájem sálu s vánoční výzdobou, tradiční vánoční menu, reprodukovanou hudbu a kompletní servis.
Orientační cena: 1 400 Kč/os., celkem cca 28 000 Kč.
Těšíme se na osobní schůzku k doladění detailů.
S pozdravem, Hotel Elegance, Event tým
________________________________________
Komando
Název akce: Vánoční hostina
Termín: 23.12.2025
Počet osob: 20
Záloha: 8 000 Kč
Platba: záloha + doplatek hotově
Oddělení:
Recepce – vítání hostů
Gastro – příprava tradičního menu
Technika – hudba, světla
Pokojské – příprava prostor
Všichni – spolupráce dle harmonogramu
Prostor Datum Od Do Osob Text
Sál restaurace 23.12.2025 17:00 23:00 20 vánoční večeře
________________________________________
Menu
Aperitiv: Vaječný koňak
Studený předkrm: Domácí paštika s brusinkami, toast
PIVO/VODA: Pilsner Urquell 12° / minerální voda
Polévka: Tradiční rybí polévka s krutony
BÍLÉ VÍNO: Rulandské šedé, pozdní sběr
Teplý předkrm: Smažené rybí filety s bylinkovým dipem
RŮŽOVÉ VÍNO: Svatovavřinecké rosé
Hlavní chod: Smažený kapr nebo kuřecí řízek, bramborový salát
BÍLÉ VÍNO: Müller Thurgau, pozdní sběr
Sýry: Vánoční výběr českých sýrů s ořechy a medem
ŠUMIVÉ VÍNO: Bohemia Sekt Demi Sec
Moučník: Vánoční dort, vánoční cukroví
Ovoce: Čerstvé ovoce
Káva: Espresso
DIGESTIV: Slivovice, Becherovka
________________________________________
Žádanka na inventář
• Sklenice na aperitiv – 22 ks
• Sklenice na pivo – 22 ks
• Sklenice na bílé víno – 22 ks
• Sklenice na růžové víno – 22 ks
• Sklenice na sekt – 22 ks
• Sklenice na digestiv – 22 ks
• Sklenice na vodu – 22 ks
• Klubový, masový, dezertní, polévkový, moučníkový, pečivový talíř – každý 22 ks
• Podšálky, šálky, konvičky, terina
• Příbory: kompletní sada + překládací příbor, naběračka, omáčník, mísy, kleště
________________________________________
Charakteristika hlavního chodu a vína
Smažený kapr nebo kuřecí řízek, bramborový salát
Tradiční český vánoční pokrm. Kapr je čerstvý, obalovaný v trojobalu a smažený dozlatova. Jako alternativa je připraven šťavnatý kuřecí řízek pro děti nebo hosty, kteří nepreferují ryby. Bramborový salát je jemně dochucený, obsahuje vařenou zeleninu, sterilované okurky, vejce a domácí majonézu. Pokrm působí bohatě a slavnostně, zároveň ale nabízí známé a oblíbené chutě.
Müller Thurgau, pozdní sběr
Svěží bílé víno se světle žlutou barvou, jemnou květinovou vůní a ovocnými tóny. Na patře je příjemně lehké, s decentní kyselinkou, skvěle doplňuje smažená jídla a lehčí pokrmy. Podává se vychlazené na 9–11 °C.
________________________________________
Servis chodů a nápojů
• Aperitiv – welcome drink, zprava
• Studený předkrm – zprava, pivo/voda
• Polévka – zprava, bílé víno
• Teplý předkrm – zprava, růžové víno
• Hlavní chod – zprava, bílé víno
• Sýry – zprava, šumivé víno
• Moučník/ovoce – zprava, polosuché šumivé víno
• Káva, digestiv – zprava z platíčka
________________________________________
Vyúčtování akce
Položka Počet Cena/jedn. Celkem
Pronájem sálu/terasy paušál 4 000 Kč 4 000 Kč
Aperitiv 20 90 Kč 1 800 Kč
Studený předkrm + pivo/voda 20 190 Kč 3 800 Kč
Polévka + bílé víno 20 230 Kč 4 600 Kč
Teplý předkrm + růžové víno 20 260 Kč 5 200 Kč
Hlavní chod + bílé víno 20 300 Kč 6 000 Kč
Sýry + šumivé víno 20 200 Kč 4 000 Kč
Moučník, ovoce, káva, digestiv 20 250 Kč 5 000 Kč
Celkem 34 400 Kč
Záloha 8 000 Kč
Doplatek 26 400 Kč

karelvarel: Křest
________________________________________
Úvod
Název slavnostní hostiny: Křest
________________________________________
Charakteristika slavnostní hostiny
Křest je důležitá rodinná událost, která slaví přijetí dítěte do církve a křesťanského společenství. Po obřadu v kostele nebo kapli následuje slavnostní hostina pro rodinu, kmotry a přátele. Atmosféra je klidná, elegantní a přátelská, s jemnou dekorací (bílá, světle modrá/růžová, květiny, andělíčci).
Menu bývá lehké, svěží, s důrazem na kvalitní suroviny a příjemné servírování. Na stole nesmí chybět slavnostní dort se symbolem křtu. Cílem je vytvořit rodinnou atmosféru a posílit společenské vztahy.
________________________________________
Poptávka
Vážený pane/paní,
rádi bychom u Vás uspořádali křestní hostinu dne 20. července 2025 pro cca 20 osob.
Představy:
• slavnostní oběd s následným posezením,
• jemná bílá a světle modrá výzdoba,
• pronájem sálu od 12:00 do 18:00,
• dětské židličky a malé hřiště.
Prosíme o nabídku a kalkulaci.
S pozdravem, rodina Malých
________________________________________
Odpověď
Vážená paní Malá, vážený pane Malý,
děkujeme za zájem o uspořádání křestní hostiny v našem hotelu. Nabízíme pronájem sálu s dětským koutkem, slavnostní menu, bílou a světle modrou dekoraci a kompletní servis.
Orientační cena: 1 300 Kč/os., celkem cca 26 000 Kč.
Rádi Vás uvítáme na osobní schůzce k doladění detailů.
S pozdravem, Hotel Elegance, Event tým
________________________________________
Komando
Název akce: Křest
Termín: 20.7.2025
Počet osob: 20
Slevy: individuální
Platba: záloha + doplatek hotově
Záloha: 8 000 Kč
Oddělení:
Recepce – vítání hostů
Gastro – příprava jídel a nápojů
Technika – mikrofon, hudba
Pokojské – příprava toalet, dětského koutku
Všichni – spolupráce podle harmonogramu
Prostor Datum Od Do Osob Text
Sál restaurace 20.7.2025 12:00 18:00 20 křestní hostina
Terasa 20.7.2025 14:00 17:00 20 dětské hry, welcome drink
________________________________________
Menu
Aperitiv: Cinzano Bianco
Studený předkrm: Carpaccio z lososa s koprovým dipem, toast
PIVO/VODA: Birell / minerální voda
Polévka: Jemný kuřecí vývar s játrovými knedlíčky
BÍLÉ VÍNO: Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2023
Teplý předkrm: Gratinované mušle svatého Jakuba
RŮŽOVÉ VÍNO: Frankovka rosé
Hlavní chod: Kuřecí prsíčko plněné špenátem a mozzarellou, bramborové pyré
BÍLÉ VÍNO: Chardonnay, pozdní sběr
Sýry: Výběr francouzských sýrů s ořechy a hroznovým vínem
ŠUMIVÉ VÍNO: Bohemia Sekt Demi Sec
Moučník: Dort s motivem křtu (bílý, s modrými detaily)
Ovoce: Čerstvé ovoce
Káva: Espresso
DIGESTIV: Becherovka, bylinný likér
________________________________________
Žádanka na inventář
• Sklenice na aperitiv – 22 ks
• Sklenice na pivo / nealko – 22 ks
• Sklenice na bílé víno – 22 ks
• Sklenice na růžové víno – 22 ks
• Sklenice na sekt – 22 ks
• Sklenice na digestiv – 22 ks
• Sklenice na vodu – 22 ks
• Klubový, masový, dezertní, polévkový, moučníkový, pečivový talíř – každý 22 ks
• Podšálky, šálky, konvičky, terina, dětské příbory a talířky – dle potřeby
• Příbory: kompletní sada, překládací příbor, naběračka, omáčník, mísy, kleště
________________________________________
Charakteristika hlavního chodu
Kuřecí prsíčko plněné špenátem a mozzarellou, bramborové pyré
Hlavní chod je koncipován jako lehké a elegantní jídlo, které vyhovuje široké skupině hostů včetně dětí a starších osob. Kuřecí prsíčko je naplněno jemným špenátovým listím a rozplývající se mozzarellou, což dodává masu svěžest a vláčnost. Maso je pečené při nižší teplotě, aby zůstalo šťavnaté, a podává se na lehkém bramborovém pyré dochuceném máslem a bylinkami. Chuťově je pokrm jemný, ale výrazný, s harmonickým spojením špenátu, sýra a lehce křupavé kůrky kuřecího masa. Díky své lehkosti je ideální pro slavnostní události, kde nechceme zatěžovat hosty těžkým jídlem.

Charakteristika vína
Chardonnay, pozdní sběr
Chardonnay je světoznámá odrůda, která se výborně hodí k drůbeži a lehkým úpravám masa. Toto Chardonnay z pozdního sběru má příjemnou světlou zlatavou barvu a bohatou vůni s tóny citrusového ovoce, zeleného jablka, vanilky a jemných květinových tónů. Na patře je svěží, s harmonickou kyselinkou, plným tělem a jemnou máslovou dochutí. Skvěle se páruje s kuřecím masem, špenátem i mozzarellou a zvýrazňuje jemnost hlavního chodu, aniž by ho přehlušilo. Víno se podává vychlazené na 9–11 °C, aby vynikly jeho aroma i chuť.
________________________________________
Servis chodů a nápojů
• Aperitiv – welcome drink, zprava
• Studený předkrm – zprava, pivo/nealko
• Polévka – zprava, bílé víno
• Teplý předkrm – zprava, růžové víno
• Hlavní chod – zprava, bílé víno
• Sýry – zprava, šumivé víno
• Moučník/ovoce – zprava, polosuché šumivé víno
• Káva, digestiv – zprava z platíčka
________________________________________
Vyúčtování akce
Položka Počet Cena/jedn. Celkem
Pronájem sálu/terasy paušál 4 000 Kč 4 000 Kč
Aperitiv 20 80 Kč 1 600 Kč
Studený předkrm + pivo/voda 20 180 Kč 3 600 Kč
Polévka + bílé víno 20 220 Kč 4 400 Kč
Teplý předkrm + růžové víno 20 250 Kč 5 000 Kč
Hlavní chod + bílé víno 20 280 Kč 5 600 Kč
Sýry + šumivé víno 20 180 Kč 3 600 Kč
Moučník, ovoce, káva, digestiv 20 250 Kč 5 000 Kč
Celkem 32 800 Kč
Záloha 8 000 Kč
Doplatek 24 800 Kč

Svatební hostina
________________________________________
Úvod
Název slavnostní hostiny: Svatební hostina
________________________________________
Charakteristika slavnostní hostiny
Svatební hostina je výjimečná událost oslavující uzavření sňatku. Je to slavnostní setkání rodiny a přátel, které probíhá v reprezentativních prostorách s důrazem na dekorace, kvalitní menu, výběr nápojů a profesionální servis.
Hlavním cílem je vytvořit nezapomenutelnou atmosféru a zajistit spokojenost všech hostů. Nedílnou součástí je svatební dort, přípitek a svatební tradice, jako je první tanec nebo házení kytice.
________________________________________
Poptávka
Vážený pane/paní,
rádi bychom u Vás uspořádali svatební hostinu dne 15. června 2025 pro cca 20 osob.
Představy:
• slavnostní oběd a oslava do večera,
• bílo-zlatá výzdoba,
• pronájem od 11:00 do 22:00,
• hudba s DJem.
Prosíme o nabídku a kalkulaci.
S pozdravem, Jana a Petr Novákovi
________________________________________
Odpověď
Vážená paní Nováková, vážený pane Nováku,
děkujeme za zájem. Nabízíme pronájem sálu, kompletní slavnostní menu, bílo-zlatou výzdobu, koordinaci a hudbu s DJem.
Orientační cena: 1 500 Kč/os., celkem cca 30 000 Kč.
Rádi se s Vámi osobně setkáme.
S pozdravem, Hotel Elegance, Event tým
________________________________________
Komando
Název akce: Svatební hostina
Termín: 15.6.2025
Počet osob: 20
Slevy: individuální
Platba: záloha + doplatek hotově
Záloha: 10 000 Kč
Oddělení:
Recepce – vítání hostů
Gastro – příprava jídel a nápojů
Technika – ozvučení, mikrofon, světla
Pokojské – úklid
Všichni – spolupráce dle harmonogramu
Prostor Datum Od Do Osob Text
Sál restaurace 15.6.2025 11:00 22:00 20 svatební hostina
Terasa 15.6.2025 14:00 18:00 20 welcome drink, focení
________________________________________
Menu
Aperitiv: Martini Extra Dry
Studený předkrm: Telecí terina s fíkovým chutney, domácí bagetka – Pilsner Urquell 12°
Polévka: Kuřecí vývar s nudlemi – Sauvignon, pozdní sběr
Teplý předkrm: Zapékané košíčky s lososem – André, pozdní sběr
Hlavní chod: Medailonky z vepřové panenky, šťouchané brambory – Frankovka
Sýry: Talíř italských sýrů – Bohemia Sekt Brut
Moučník: Svatební dort + Schwarzvaldský višňový dort
Ovoce: Čerstvé ovoce
Káva: Espresso
Digestiv: Jack Daniel´s Tennessee Honey
________________________________________
Žádanka na inventář
(20 hostů + rezerva)
• Sklenice na aperitiv – 22 ks
• Sklenice na pivo – 22 ks
• Sklenice na bílé víno – 22 ks
• Sklenice na růžové víno – 22 ks
• Sklenice na červené víno – 22 ks
• Sklenice na sekt – 22 ks
• Sklenice na digestiv – 22 ks
• Sklenice na vodu – 22 ks
• Klubový, masový, dezertní, polévkový, moučníkový, pečivový talíř – každý 22 ks
• Podšálky ke kávě, šálky, konvičky, terina – viz detail ve vzoru
• Příbory: kompletní sada + překládací příbor, naběračka, omáčník, stříbrné mísy, kleště
________________________________________
Charakteristika hlavního chodu
Medailonky z vepřové panenky se sušenými rajčaty, marinovaným zeleninovým špízem, šťouchané brambory se slaninou a cibulkou
Jemné, šťavnaté plátky z vepřové panenky, doplněné intenzivní chutí sušených rajčat a marinovaným zeleninovým špízem. Brambory jsou lehce zapečené, promíchané s osmaženou cibulkou a slaninou, což jim dodává výbornou vůni a výraznou chuť. Jídlo je laděno tak, aby působilo slavnostně a lahodilo nejen chuťovým pohárkům, ale i oku.

Charakteristika vína
Frankovka, pozdní sběr 2022, Velkopavlovická oblast
Víno s výraznou rubínovou barvou, vůní po lesním ovoci a jemným nádechem koření. Na patře harmonické, středně plné, s příjemnou tříslovinou a dlouhou dochutí. Skvěle doplňuje chuť vepřového masa, sušených rajčat a uzených tónů ve šťouchaných bramborách..
________________________________________
Servis chodů a nápojů
• Aperitiv – welcome drink, zprava
• Studený předkrm – zprava, pivo/voda
• Polévka – zprava, bílé víno
• Teplý předkrm – zprava, růžové víno
• Hlavní chod – mísa, překládání zprava, červené víno
• Sýry – zprava, šumivé víno
• Moučník/ovoce – zprava, polosuché šumivé víno
• Káva, digestiv – z platíčka, zprava
________________________________________
Vyúčtování akce
Položka Počet Cena/jedn. Celkem
Pronájem sálu/terasy paušál 5 000 Kč 5 000 Kč
Aperitiv 20 100 Kč 2 000 Kč
Studený předkrm + pivo/voda 20 200 Kč 4 000 Kč
Polévka + bílé víno 20 250 Kč 5 000 Kč
Teplý předkrm + růžové víno 20 300 Kč 6 000 Kč
Hlavní chod + červené víno 20 350 Kč 7 000 Kč
Sýry + šumivé víno 20 200 Kč 4 000 Kč
Moučník, ovoce, káva, digestiv 20 250 Kč 5 000 Kč
DJ paušál 2 000 Kč 2 000 Kč
Celkem 35 000 Kč
Záloha 10 000 Kč
Doplatek 25 000 Kč

Nikdy jsem o tom ani neslyšel.

Nikdy jsem nefandila dýňovému latté představa dýně v kávě se mi vůbec nelíbila, ale chtěla jsem vyzkoušet udělat pro dceru, která byla hrozně zamilovaná do starbucksu. Našla jsem tento recept: https://stylebrunch.cz/2018/10/22/recept-pumpkin-s... a je to bomba. Dcera miluje, ale mám pro vás takový tip teď když je podzim. Nemusíte se dělat s dýní a celým tím pumpkin spice ale ta směs koření se dá použít do jakékoliv jablečné nebo jiné podzimní buchty a dodá tomu velmi zajímavou chuť. Už nedělám tam moc často celou příchuť do latté ale namíchám si celou kořenící směs a tu přidávám do všech podzimních receptů a všichni si moc chválí.

Máte vy nějaké oblíbené recepty spojené s podzimem? A nebo máte nějaké na pumpkin spice, které bych mohla vyzkoušet?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek