Zbruf z hovězího masa, jemně pikantní

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Doba přípravy: 1 hodina 3 porce Mleté maso 12 názorů

Suroviny

370 g mletého hovězího masa
1 jarní cibulka
5 stroužků česneku
1-2 konzervy krájených rajčat
sůl, kajenský pepř na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pánvičku nasucho rozpálíme. Vložíme na ni mleté maso a necháme prudce orestovat ze všech stran.

  2. Když se maso zatáhne a tuk vydusí, přidáme rozmačkaný česnek, pořádně promícháme, aby se krásně provoněl s masem a za stálého míchání necháme 1-2 minuty propéct.

  3. Přidáme nakrájená rajčata včetně šťávy, promícháme a dusíme, než je maso měkké. V případě potřeby přilijeme vodu. Průběžne promícháváme.

  4. Ochutíme solí, kajenským pepřem a těsně před podáváním přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku.

  5. Podáváme s rýží nebo těstovinami (špagetami).

Poznámka

Mleté maso opékám na suché pánvičce, samo pustí tuk, tak to pak ve výsledku nebude tak mastné.

Rajčata si každý dá podle své chuti.

Kajenský pepř dodá jídlu pikantnost, výsledná chuť je pak vynikající.

Našla jsem více receptů, kde se zbruf dělá z vepřového masa, na cibuli, dává se na špagety a sype sýrem.

Já ho dělávám z hovězího masa a s rýží je to výborná kombinace.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 74 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zbruf z hovězího masa, jemně pikantní

  • maiva maiva

    Zajímavý, jednoduchý recept, výraz jsem nikdy neslyšela:-D:yes:

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128(autor receptu)

    cathleen: hudaska1: Já jsem název poprvé slyšela od sestry, která učí v mateřské školce:-K

    Odpovědět

  • hudaska1 hudaska1

    U nás se dělá z vepřového plecka, na drobné kostičky s těstovinami a sýrem (ale nejedná se o bološké špagety) :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    hudaska1: když jsem se pokoušela název najít, vyhledalo mi to jen různé diskuze o školních jídelníčcích - takže ve školách zbruf ano.:-Q Já osobně jsem to slovo v životě neslyšela, nečetla.

    Odpovědět

  • hudaska1 hudaska1

    Zdravím, zbruf znám od dětství, pocházím ze Severních Čech od Teplic a tady je to velice běžné jídlo hlavně ve školních jídelnách, ale i v obyčejné restauraci na náměstí :-D Ale pravda je, že moji pražští kolegové v práci, se tomu názvu také podivují a neznají :-O

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Johanka128, Jana Pá: díky, holky:-K třeba se ještě někdo ozve...

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    cathleen: Už zde bylo někde vysvětleno , ale neporadím kde, ale četla jsem to, že by snad "Jitkas" :-?, ale opravdu nevím ;-)

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128(autor receptu)

    cathleen: Přiznám se, že nevím, snažila jsem se dohledat původ slova, ale nic jsem nenašla. Originál jídla je myslím italský, tak že by to byla nějaká napodobenina? Opravdu netuším...ale možná se tu najde někdo, kdo bude vědět. Taky by mě to zajímalo:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Název -zbruf- vidím opravdu poprvé. Odkud pochází:-?

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128(autor receptu)

    Drobek: Ju, taky mě to napadlo, ale maso jsem dělala ve woku a na to nemá přijít kov - a já mám šťouchadlo na brambory kovové, takže jsem použila dřevěnoiu obracečku...a taky posloužila dobře:-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Drobek Drobek

    Přidám poznatek. Na rozmělnění balíku mletého masa se výborně hodí šťouchadlo na brambory - brkaši. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zbruf z mletého masa italský zbruf zbruf se sýrem zbruf se sýrem recept italský zbruf se sýrem italský zbruf se sýrem recept vepřový zbruf guláš zbruf italský guláš zbruf italský guláš zbruf zbruf na spagety sbruf zbruf-recept zburf zbruv z mletého masa zbruf z vepřového masa špagety zbruf italský guláš se sýrem zbruf z mleteho vepřový guláš zbruf