Rebarborový koláč

maris Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 71 názorů

544
Recept si zatím oblíbilo 44 kuchařů

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru krupice
Nyní v akci
2 vejce
Nyní v akci
1/2 hrnku oleje
Nyní v akci
1 prášek do pečiva
2 bílé jogurty / 150 ml /
očistěná a na drobné kousky nakrájená rebarbora.
Drobenka:
5 lžic hrubé mouky
4 lžíce cukru
2 lžíce másla
Recept si zatím oblíbilo 44 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme celá vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní suroviny, vylijeme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou. Pečeme na 160°C cca 30 minut.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rebarborový koláč

  • maris maris

    petulen: děkuju:-), mám radost,že koláč chutnal;-):-)

    Odpovědět

  • petulen petulen

    Výborný koláč,máme rádi skořici,tak jsem rebarboru prosypala skořicovým cukrem.Ani nevím zda dnes přidám foto jak rychle buchta mizí;-)ale určitě jsem nepekla naposledy:-))posílám bodík.

    Odpovědět

  • maris maris

    Comtesca: já ji nespařuji, ale nakrájím na kousky, prosypu cukrem a nechám chvíli stát - ona trošku změkne. Loupu jen když je už starší a zdá se mi trochu dřevnatá.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Comtesca:Já třeba rebarboru neloupu vůbec a nevidím v tom rozdíl, když ji před pečením lehce povařím nebo zblanšíruji, je krásně měkká;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Comtesca: děkuji, mám radost, že koláč chutnal:-)

    Odpovědět

  • Comtesca Comtesca

    Michaela: rebarboru musíte oloupat (jak se loupe chřest) a já ji po nakrájení spařila vřelou vodou.

    Odpovědět

  • Comtesca Comtesca

    V pátek jsem tento recept zkusila a vzala na pinýrskou výpravu. Jen se po ní zaprášilo a na přání rodiny, kteří ani nestihli ochutnat ji dělám znovu. Posílám bodíka :yes::-K

    Odpovědět

  • Michaela Michaela

    dobrý den mám dotaz když mám rebarboru právě utrženou ze zahrádky je s ní potřeba něco dělat??Budu péct tento koláč poprvé a s rebarborou nemám žádné zkušenosti..děkuji za odpověď

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    hazel: Vďačne;-)

    Odpovědět

  • hazel hazel

    tejaja: dekuji,myslela jsem si to ze to asi bude takto. Vy zde vsak mate hodne dobrych vychytavek. Rebarbora je jiz v mrazaku a kolac upeceny a temer snedeny. Jeste jednou dik

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    hazel: Rebarboru ošúp, narež na kúsky, daj so sáčku a šup do mrazáku. Potom si odsypujem, koľko treba.;-)

    Odpovědět

  • hazel hazel

    Muzete me prosim Vas poradit jak je nejlepe zmrazit rebarboru. Tento kolac urcite zkusim,ale rebarbory mam hodne. Predem dekuji

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    Maruško, díky:-K, je báječný :-p
    Přidala jsem fotku ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Skoro na chlup stejné těsto používám na jakékoliv sezonní ovoce, dneska s třešněmi. Přidávám foto;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Roman: děkuju za zprávu, moc mě těší;-):-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo