Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Nadja: Nadi, ten kašel trvá dlouho, já kašlala minimálně 3 neděle, ale hlavně, že už je test v pořádku.
Dobrý večer všem 😊, my jsme dnes malovali chodbu a kuchyň, tak se nevařilo, sjeli jsme si do pizzerie pro pizzu. Zítra se taky vařit nebude, chceme se jít koupat a potom ještě douklidit po malování. Máme narvanou lednici a ani v tom vedru není chuť k jídlu.

tara23: to také doufám.

Nadja: Nadi, hlavně, že už jsou testy v pořádku. Kašel a rýma, snad už taky brzy odezní. A vy si užijete léto na chatě

Hezký den všem.
Já dneska vůbec nemám chuť na jídlo, tak jsem si udělala chleba s volským okem a posléze jogurt. Petr si také něco v lednici vybral a teď mu jdu udělat brambory a kuřecí nudličky.
:-K Ráno jsme volali k MUDr, že testy na covid dopadl dobře, ale stále máme rýmu a hlavně ošklivý kašel 8-(. Tak snad už bude lépe. ;-)

magdalenka: Magdalenko díky, Šialence bude stejné jen mají jiný tvar. Doporučují péct v troubě do křupava. Píší, že jsou se škvarkama. To by mi chutnalo, určitě vyzkouším😀

Dobrý deň, u nás sa varí gulášová polievka a lečo s klobásou, k tomu halušky.

tara23: Liptovské droby - je to hlavné jedlo, niečo ako bramborák iba v čreve (obmeny s údeným, oškvarkami), uvarené a opečené, aj cigánska gója je podobná. Šialence nepoznám, zrejme obdoba.

tara23: Věruško, já mám teprve ráno.😅

Dobré ráno, nebo možná už dopoledne 😀, už dlouho jsem nevařila bramborový guláš a i když je vedro dostala jsem na něj chut😀. Ještě včera jsem si myslela, že bude jen pro nás 2. No a nakonec vařím 6 porcí 😀.
Chtěla jsem se zeptal děvčat ze Slovenska jestli jsou dobré Liptovské bramborové droby a nebo šialence.
Ono je to stejné. Ted jsem na ně přišla a mám chut vyzkoušet. Asi je to myšleno jako hlavní jídlo se salátem😁

Nadja: Nadi, mě taky připadala jednoduchá, ale strouhat skoro čerstvý tousták mi šlo dost špatně 😁. Prostě už další pokus nebude, to si jí radši koupím

tara23: Panko jsem sice nedělala, ale připadá mi to snadné podle uvedeného linku. ;-)

Dobrý večer 😊, my jsme dnes dojedli polévku od včera a uvařila jsem meruňkové knedlíky z tvarohového těsta. Odpoledne jsme dělali jahodovotřešňovou marmeládu a třešňovou marmeládu. K večeři ředkvičková pomazánka se sýrem cottage.

Nadja: Nadi dělala jsem krkovičku, maso se musí zavakuovat a dělat na Low 8-10 hodin. Jinak se na sous- vide používá speciální vařič

Nadja: Panko strouhanku jsem dělala doma 1 a nikdy více. Možná si pamatujete, jak jsem tady nadávala, že to vůbec nejde😁

tara23: Věrko, díky. Zítra si máme udělat covid - test a zavolat MUDr. Pak se uvidí.
Sous-vide děláš v pomaláči? To jsem netušila, že to lze. Vím, že na to jsou speciální přístroje, které udržují danou teplotu, a ta je stanovená podle suroviny, její gramáže a nevím, čeho ještě.
Dušenou mrkev mám také docela ráda, ale jen tak samotnou, nebo s bramborem, ale bez masa. Nakrájenou na slabá půlkolečka ji dusím na cibuli a s kmínem, měkkou ji zapráším trochou mouky a povařím. Jinak už nic. Stejně, jen bez kmínu, dělám hrášek - ten mám ještě raději než mrkev.

Dnes jsem dojedla zbylé brambory s kouskem debrecínky a Petr bude mít ještě kuřecí stehno s rýží.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek