Ořechové rohlíčky s krémem

eva hubova Kuchařka: eva hubova

Doba přípravy: 180 50 porcí Cukroví , Pečené, Plněné 31 názorů

Suroviny

1 recept:
200 g moučkového cukru
200 g mletých vlašských ořechů
60 g hrubé mouky
2 vejce
Krém:
250 g 100% tuku (Omega, Iva atd)
150 g moučkový cukr
50 g kakaa
trošku rumu nebo aróma
Poleva:
-------------
2 recept:
200 g moučkového cukru
150 g mletých vlašských ořechů
100 g hrubé mouky
2 polévkové lžíce kakaa
2 vejce
marmeláda na slepení
trochu čokoládové polevy na žíhání
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 1. RECEPT: Z mouky, cukru, vajec a ořechů zpracujeme těsto a necháme 1 hodinu v chladnu odpočinout. Pokud by bylo řidší, přidáme ořechy (záleží, jak jsou velká vejce). Po odpočinutí tvarujeme ručně menší rohlíčky, dáváme na plech s pečicím papírem, trochu dál od sebe, nabudou. Dáme do předehřáté trouby a na 140°C pečeme do zrůžovění. Po vychladnutí nastříkáme krém a máčíme v čokoládové polevě. Rohlíčky si můžeme upéct 14 dnů předem a jak potřebujeme, dáme krém a polevu. Druhý den jsou vláčné.

  2. KRÉM: Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí šlehačem rozšleháme a podle chuti zašleháme rum.

  3. POLEVA: Tuk rozpustíme, přidáme rozlámanou čokoládu a mícháme, až se rozpustí. Přidáme kakao a vymícháme dohladka. Polevu je lepší připravit den předem a druhý den rozpustit ve vodní lázni.

  4. 2.RECEPT: Postup zpracování těsta a pečení stejný. Vychladlé slepovat marmeládou a žíhat čokoládovou polevou. Těsto se trošku lepí při tvarování rohlíčků, tak asi po každém desátém umýt ruce. Kdo nemá rád krém ze 100% tuku, může dát svůj oblíbený. Část rohlíčků dělám i z máslového krému s pudinkem.

Poznámka

Oba recepty mám mnoho let z časopisu Vlasta.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 478 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ořechové rohlíčky s krémem

  • hanca hanca(neregistrovaná)

    proboha co je to za krem,jak za komunistu sandokanovy oci,predstava ze jim ten nejhorsi tuk co je na trhu za syrova je hrozna,ja delam krem z masla a skaramelizovanyho salka a to je teprve dobrota.

    Odpovědět

  • VERONIKA VERONIKA(neregistrovaný)

    Do těsta žádný tuk?

    Odpovědět

  • verča verča(neregistrovaná)

    Musí být hrubá mouka?

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Ať si krém dělá jaký kdo chce a jaký má vyzkoušený ;-). Důležitý je korpus(rohlíček).Teď je zrovna budu péct, těsto mám v lednici, tak jsem zvědavá jak se mi povedou :-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    casino: jsem to říkala:-D:yes: - dobrý to bude:-))

    Odpovědět

  • casino casino

    hosta:
    FUNGUJE TO:yes: Ffšechno:-! Pojistky, šlehač... a dokonce i ten krém:-D a tímto se omlouvám autorce, že jsem i jen pochyboval:-K
    ...tedy až na maličkost: cukr bez vody nerozpustíš a i ten nejjemněji mletý tzv. práškový nakonec skřípe mezi zuby; takže ten rum zmíněný jen tak mimochodem ("a podle chuti zašleháme rum") je nezbytný a přijde ho tam relativně hodně... Krém trošku připomíná náplň na likérové špičky a do něj se přidává voda, s tím, že suroviny se krátce povaří, aby se cukr rozpustil.

    (a už úúúplně na okraj, místo: "Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout" bych volil slůvko: ...necháme vychladnout. Vím, je to detail, ale říká se, že čert se skrývá v detailu...:-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    casino::-))hlavně nenechávej ztuhnout v lednici, ať nevyrazíš pojistky:-D ... ne, to určitě bude dobré, recepty od Evy mne zatím nikdy nezklamaly, budu letos dělat také. Máslový krém mi chutná, ale v pokojové teplotě po chvíli moc řídne:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Krém:
    250 g 100% tuku (Omega, Iva, atd.)
    150 g moučkový cukr
    50 g kakaa
    trošku rumu nebo aróma
    Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí šlehačem rozšleháme a podle chuti zašleháme rum.

    Mám plonkovní šlehač na odpis, tak to vyzkouším...
    Neříkám tak ani tak, ale na má slova dojde:-D

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Tuk se nedává, viz. podobný recept...tvarovat ručně...krém si dá každý jaký mu chutná.

    Odpovědět

  • Zdeněk Zdeněk(neregistrovaný)

    nikola:Já tam dávám karamelový krém, 500g másla a jedno karamelové Salko, výborný též do trubiček a dortů:-))

    nikola:

    Odpovědět

  • nikola nikola(neregistrovaná)

    ten recept na krém mě docela zaráží, přijde mi divné dávat do krému omegu když jeto tuk na smažení, já teda dělám krémy zásadně z másla, ale těsto na rohlíčky je super :yes:

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Míša:
    Toto těsto se do formiček nedává, viz rcp:-))

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Helena:
    ...je to dobře, tuk tam nepatří:-))

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    Těsto se dělá poze z cukru, ořechů, mouky a vejec?Chybí mi tuk.

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    Ahoj všem,rohlíčky jsem dala do formiček a po upečení mi nejdou vyklepat..

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: ořechové rohlíčky rohlíčky s pařížským krémem ořechové rohlíčky z bilku čokoládové rohlíčky s krémem bílkové ořechové rohlíčky stříkané rohlíčky sněhové ořechové rohlíčky bílkové rohlíčky ořechové jádrové rohlíčky sněhové rohlíčky jádrové rohlíčky recept čokoládový krém na rohlíčky ořechové rohlíčky do formiček strikane orechove rohlicky ořechové rohlíčky recept krém na rohlíčky krém do rohlíčků ořechové krémové rohlíčky krém na jádrové rohlíčky rohlíčky ořechové

Zapomněl/a jsem heslo