Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové rohlíčky s krémem

Ořechové těsto ozdobené kakaovým krémem a to vše schované pod čokoládovým pláštěm, nezní to skvěle? Tyto rohlíčky vás jistě přesvědčí o tom, že se bez nich letošní Vánoce zkrátka neobejdou.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

27. 9. 2010 01:43

Suroviny pro 50 kusů

50 kusů

Nutriční hodnoty

Energie39 148 kJ / 9 357 kcal
Bílkoviny132,32 g
Tuky602,94 g
Vláknina58,20 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 1,02 g
Sůl2,34 g
Sacharidy821,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo nemá rád krém ze 100% tuku, může dát svůj oblíbený. Část rohlíčků dělám i z máslového krému s pudinkem.

Oba recepty mám mnoho let z časopisu Vlasta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

18. 12. 2019 09:38

Tynka2506: o krémoch píše autorka v bode č. 4...

Tynka2506

18. 12. 2019 09:23

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli můžu tuku použít máslo na krém ?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 12. 2019 21:03

casino: Tak já dala na vaši recenzi tohoto krému a udělala jsem ho! <3 Přečetla jsem recenzi a vzpomněla jsem si , že manžel koupil nějaký tuk na polevu, který na polevu nebyl! Rozpustila, zamíchala a vyšlehala ! Je super ! <3 Zítra budu plnit rohlíčky.
A kdo brblal, má smůlu. ;-)

casino casino

1. 12. 2019 11:51

Veronika.Hrozna:
No, v postupu píšou: Po odpočinutí tvarujeme ručně menší rohlíčky,... ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 12. 2019 10:56

casino: Jak ste dělal ty rohlíčky, vykrajovátkem a šlo to ? Už bych měla zaděláno těsto , ale bojím se tvarování!

hanca

16. 12. 2014 16:16

proboha co je to za krem,jak za komunistu sandokanovy oci,predstava ze jim ten nejhorsi tuk co je na trhu za syrova je hrozna,ja delam krem z masla a skaramelizovanyho salka a to je teprve dobrota.

VERONIKA

15. 12. 2014 20:45

Do těsta žádný tuk?

verča

15. 12. 2014 18:28

Musí být hrubá mouka?

Jana

11. 12. 2014 13:20

Ať si krém dělá jaký kdo chce a jaký má vyzkoušený ;-). Důležitý je korpus(rohlíček).Teď je zrovna budu péct, těsto mám v lednici, tak jsem zvědavá jak se mi povedou :-D

hosta hosta

3. 12. 2014 16:04

casino: jsem to říkala:-D:yes: - dobrý to bude:-))

casino casino

3. 12. 2014 14:33

hosta:
FUNGUJE TO:yes: Ffšechno:-! Pojistky, šlehač... a dokonce i ten krém:-D a tímto se omlouvám autorce, že jsem i jen pochyboval:-K
...tedy až na maličkost: cukr bez vody nerozpustíš a i ten nejjemněji mletý tzv. práškový nakonec skřípe mezi zuby; takže ten rum zmíněný jen tak mimochodem ("a podle chuti zašleháme rum") je nezbytný a přijde ho tam relativně hodně... Krém trošku připomíná náplň na likérové špičky a do něj se přidává voda, s tím, že suroviny se krátce povaří, aby se cukr rozpustil.

(a už úúúplně na okraj, místo: "Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout" bych volil slůvko: ...necháme vychladnout. Vím, je to detail, ale říká se, že čert se skrývá v detailu...:-D

hosta hosta

2. 12. 2014 23:52

casino::-))hlavně nenechávej ztuhnout v lednici, ať nevyrazíš pojistky:-D ... ne, to určitě bude dobré, recepty od Evy mne zatím nikdy nezklamaly, budu letos dělat také. Máslový krém mi chutná, ale v pokojové teplotě po chvíli moc řídne:yes:

casino casino

2. 12. 2014 23:21

Krém:
250 g 100% tuku (Omega, Iva, atd.)
150 g moučkový cukr
50 g kakaa
trošku rumu nebo aróma
Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí šlehačem rozšleháme a podle chuti zašleháme rum.

Mám plonkovní šlehač na odpis, tak to vyzkouším...
Neříkám tak ani tak, ale na má slova dojde:-D

eva hubova eva hubova

17. 12. 2013 00:59

Tuk se nedává, viz. podobný recept...tvarovat ručně...krém si dá každý jaký mu chutná.

Zdeněk

16. 12. 2013 16:25

nikola:Já tam dávám karamelový krém, 500g másla a jedno karamelové Salko, výborný též do trubiček a dortů:-))

nikola:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ořechové rohlíčky rohlíčky s pařížským krémem ořechové rohlíčky z bilku čokoládové rohlíčky s krémem stříkané rohlíčky bílkové ořechové rohlíčky sněhové ořechové rohlíčky jádrové rohlíčky bílkové rohlíčky ořechové sněhové rohlíčky jádrové rohlíčky recept čokoládový krém na rohlíčky ořechové rohlíčky do formiček strikane orechove rohlicky ořechové rohlíčky recept krém na rohlíčky ořechové krémové rohlíčky krém do rohlíčků recept na ořechové rohlíčky rohlíčky ořechové

Suroviny: cukr moučkový, ořechy vlašské, mouka hrubá, vejce, tuk 100%, cukr moučkový, kakao, rum, tuk ztužený, čokoláda na vaření, kakao, cukr moučkový, ořechy vlašské, mouka hrubá, kakao, vejce, marmeláda, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Ořechové rohlíčky s krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N0WD