

Ořechové rohlíčky s krémem
Suroviny 50 porcí
- 1 recept:
- 200 g moučkového cukru
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 60 g hrubé mouky
- 2 vejce
- Krém:
- 250 g 100% tuku (Omega, Iva atd)
- 150 g moučkový cukr
- 50 g kakaa
- trošku rumu nebo aróma
- Poleva:
- -------------
- 2 recept:
- 200 g moučkového cukru
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 100 g hrubé mouky
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 2 vejce
- marmeláda na slepení
- trochu čokoládové polevy na žíhání
Postup přípravy receptu
1. RECEPT: Z mouky, cukru, vajec a ořechů zpracujeme těsto a necháme 1 hodinu v chladnu odpočinout. Pokud by bylo řidší, přidáme ořechy (záleží, jak jsou velká vejce). Po odpočinutí tvarujeme ručně menší rohlíčky, dáváme na plech s pečicím papírem, trochu dál od sebe, nabudou. Dáme do předehřáté trouby a na 140°C pečeme do zrůžovění. Po vychladnutí nastříkáme krém a máčíme v čokoládové polevě. Rohlíčky si můžeme upéct 14 dnů předem a jak potřebujeme, dáme krém a polevu. Druhý den jsou vláčné.
KRÉM: Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí šlehačem rozšleháme a podle chuti zašleháme rum.
POLEVA: Tuk rozpustíme, přidáme rozlámanou čokoládu a mícháme, až se rozpustí. Přidáme kakao a vymícháme dohladka. Polevu je lepší připravit den předem a druhý den rozpustit ve vodní lázni.
2.RECEPT: Postup zpracování těsta a pečení stejný. Vychladlé slepovat marmeládou a žíhat čokoládovou polevou. Těsto se trošku lepí při tvarování rohlíčků, tak asi po každém desátém umýt ruce. Kdo nemá rád krém ze 100% tuku, může dát svůj oblíbený. Část rohlíčků dělám i z máslového krému s pudinkem.
Poznámka od kuchařky
Oba recepty mám mnoho let z časopisu Vlasta.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ořechové rohlíčky s krémem
-
Tynka2506: o krémoch píše autorka v bode č. 4...
-
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli můžu tuku použít máslo na krém ?
-
casino: Tak já dala na vaši recenzi tohoto krému a udělala jsem ho!
Přečetla jsem recenzi a vzpomněla jsem si , že manžel koupil nějaký tuk na polevu, který na polevu nebyl! Rozpustila, zamíchala a vyšlehala ! Je super !
Zítra budu plnit rohlíčky.
A kdo brblal, má smůlu. -
Veronika.Hrozna:
No, v postupu píšou: Po odpočinutí tvarujeme ručně menší rohlíčky,... -
casino: Jak ste dělal ty rohlíčky, vykrajovátkem a šlo to ? Už bych měla zaděláno těsto , ale bojím se tvarování!
-
proboha co je to za krem,jak za komunistu sandokanovy oci,predstava ze jim ten nejhorsi tuk co je na trhu za syrova je hrozna,ja delam krem z masla a skaramelizovanyho salka a to je teprve dobrota.
-
Do těsta žádný tuk?
-
Musí být hrubá mouka?
-
Ať si krém dělá jaký kdo chce a jaký má vyzkoušený
. Důležitý je korpus(rohlíček).Teď je zrovna budu péct, těsto mám v lednici, tak jsem zvědavá jak se mi povedou
-
casino: jsem to říkala
- dobrý to bude
-
hosta:
FUNGUJE TOFfšechno
Pojistky, šlehač... a dokonce i ten krém
a tímto se omlouvám autorce, že jsem i jen pochyboval
...tedy až na maličkost: cukr bez vody nerozpustíš a i ten nejjemněji mletý tzv. práškový nakonec skřípe mezi zuby; takže ten rum zmíněný jen tak mimochodem ("a podle chuti zašleháme rum") je nezbytný a přijde ho tam relativně hodně... Krém trošku připomíná náplň na likérové špičky a do něj se přidává voda, s tím, že suroviny se krátce povaří, aby se cukr rozpustil.
(a už úúúplně na okraj, místo: "Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout" bych volil slůvko: ...necháme vychladnout. Vím, je to detail, ale říká se, že čert se skrývá v detailu... -
casino:
hlavně nenechávej ztuhnout v lednici, ať nevyrazíš pojistky
... ne, to určitě bude dobré, recepty od Evy mne zatím nikdy nezklamaly, budu letos dělat také. Máslový krém mi chutná, ale v pokojové teplotě po chvíli moc řídne
-
Krém:
250 g 100% tuku (Omega, Iva, atd.)
150 g moučkový cukr
50 g kakaa
trošku rumu nebo aróma
Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí šlehačem rozšleháme a podle chuti zašleháme rum.
Mám plonkovní šlehač na odpis, tak to vyzkouším...
Neříkám tak ani tak, ale na má slova dojde -
Tuk se nedává, viz. podobný recept...tvarovat ručně...krém si dá každý jaký mu chutná.
-
nikola:Já tam dávám karamelový krém, 500g másla a jedno karamelové Salko, výborný též do trubiček a dortů
nikola: