Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Veronika.Hrozna: Večo, já zeleninu z vývaru vyhazuji protože se dlouho vařila a většinou je i z vývaru špinavá. Říkám si, že je vyvařená, tak proto jí vyhazuji. Dám do vývaru čerstvě nastrouhanou, než udělám knedlíčky a než zvlášt uvařím nudličky je vařená

tara23: Verko, ja nerada jim neco jineho, tak ze jak chutna bison nevim, ale znam lidi kteri ho kupuji i kdyz je drazsi nez hovezi a moc jim chutna, je pry libovejsi, jemnejsi maso a mekke v jakekoliv uprave. Rikaji ze ma trochu sladky podton. Nesmi se prepeci, jinak bude tvrde. Bisoni maso je vice libove a proto uprava masa je rychlejsi. Jinak tvrdi ze je to zdravejsi maso nezli hovezi a dokonce i ryba. Ti Lide co znam ho upravuji jako steak.
To je asi tak vse, neco jsem i vyhledala na Google.
Vcera jsem ho zrovinka videla v nasem supermarketu. Divala jsem se na maso a jedno se me zdalo takove vice tmavo cervene , no zjistila jsem ze to byl bison.
Avokado my oba mame radi a jime ho tak pres den, kazdy pulku, pokapem citronem a trochu soli a vyjidam to lzickou. Naucila me ho jist az kdyz nase dcera chodila na universitu a tam si ho davali k snidani. Jak nerada neco noveho ochutnavam, dcera me premluvila a od te doby ho jim a rada. Mas vsak pravdu musi byt uzrale, ja kdyz je kupuji ,tak jsou jeste zelene ,ale doma si je hlidam, kdyz zacne byt slupka cerna a na sahnuti jiz je mekkci to je cas ho jist.
Guacamole jsem se zase naucila jist v Mexiku, ja to delam podle mexickeho receptu, pridam rajce nakrajene trochu cibule but normalni a nebo cervene, pepr ,sul, trochu citronu, jednu malou papricku jalapeno a koriander. Ta papricka tomu da takovy raz, ale nemusi se davat.
No vidis co jsem toho napsala.
Kureci kridelka dnes byli super. Jiz jsem je nemela hodne dlouho.😃

tara23: Věrko, hlavně kup zralé nebo ho nech dozrát a chce to pořádně ochutit. Mně dnes přijel Rohlík, ale avokádo jsem nekupovala, ale čerstvé bylinky - boží.

tara23: díky za radu, udělám stejně až na tu zeleninu, to by manžel moc brblal,, vařenou miluje. 😃

MarcelaPa: Marcelko koukám, že ho má čerstvý Rohlík. Asi ho zkusím. Když mi nebude chutnat nabídnu ho Ivě nebo zetovi. V nejhorším případě ho vyhodím. Je to 60Kč

MarcelaPa: právě, já avokádo ochutnala, nebylo pořádně zralé a bylo pěkně hnusné. A od té doby má m odstup. Proto abych ho udělala a pak vyhodila to se mi moc nechce. Chtělo by to někde ochutnat

tara23: Věrko, já mám guacamole moc ráda, hlavně, když je dobře ochucené, mám ráda avokádo všeobecně. Ale, třeba můj muž, ho vůbec nejí. Chce to vyzkoušet.

hazel: Stáni guacamole jsem nikdy nejedla, pořád říkám, že bych ho chtěla zkusit, jenomže se ho nějak bojím. Potřebovala bych ho ochutnat od někoho jiného 😀.
Ale křidélka bych mohla na všechny způsoby klidně 2x do týdne 😀.
Stáni ještě se zeptám, jak chutná bizoní maso? V Kanadě je asi běžně k dostání

Veronika.Hrozna: Verčo úplně stejně jako jiné vývary, Droby a kachní maso zaliji studenou vodou, přidám nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl. Přidám kořenovou zeleninu a celou cibuli i se slupkou. jen odstraním kořínky a vrchní slupku. Táhnu v PH několik hodin, přitom sbírám pěnu. Když je maso měkké, přecedím přes husté síto. Zeleninu až na cibuli vyhodím. Přidám nastrouhanou čerstvou a zavařím cokoliv. Máme rádi knedlíčky. Akorát na ně použiji kuřecí játra. Kachních mi je líto, ty si raději upeču v kachním sádle.
Stejně dělám i kuřecí a nebo hovězí, ale hovězí kosti nejdřív opeču v troubě.

Dobry vecer,
jiz jsme meli mexicke guacamole, mam nalozene kureci kridylka a budu delat jahodove knedliky z tvarovoheho testa. Ty delam ale pro deti, protoze tak hodne pracovali na lede, tak to je takova mala odmena pro vsechny ctyri.
Krasne jidelnicky zde mate. Vidim ze budeme mit stejne jako u Simonky, jenom bez bramboroveho salatu😃

tara23: Jak děláš kachní vývar, mám v mrazáku drůbky? Už je načase je uvařit.

mtvrdikova: Dám, určitě! Ten recept si zaslouží zveřejnit, nebude přeci mlsat jenom Bratislava! 🤣

My měli fr.brambry, hlávkový a ředkvičkovo-rajcatový salát.

Pěkné páteční odpoledne 😊, my jsme dnes měli špagety se zeleným chřestem, uzenou slaninou a česnekem. K pití jsem připravila zázvorovou limonádu.

Hezký den:-K dnes zeleninová polévka s vaječnou jíškou a pečená křidélka s bram.salátem,ten zbyl od včera tak se dojí.😋😋

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli