

Rýžový srnčí hřbet
Suroviny
- 1 l mléka
- 1 Zlatý klas
- 200 g krystalového cukru
- 200 g rýže
- 1 vanilkový cukr
- 350 g meruňkového kompotu (čerešňového alebo akékoľvek mäkké ovocie, drobné ovocie môže byť čerstvé)
Postup přípravy receptu
Z 1/2 l mlieka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaríme hustý puding.
Vlejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú sme vypláchli studenou vodou.
Na puding položíme vykôstkované čerešne a ostatné ovocie.
Zo zvyšného mlieka, ryže, cukru a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu, ktorú horúcu navrstvíme na ovocie a jemne pritlačíme.
Dáme do chladničky dokonale vychladnúť, najlepšie je pripraviť deň dopredu.
Potom "srnčí chrbát" vyklopíme, ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou, alebo podávame len s ovocnou šťavou.
Poznámka
Keď nemáte Zlatý klas (v Čechách dostať Krémový prášek), použijte 2 vanilkové pudingy, 1 nestačí. Nebol by pevný.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 185 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Rýžový srnčí hřbet
-
Krásné foto a určitě dobrota
-
Jenny:
Teší ma, že chutilo. Ďakujem za fotku.
-
tak jsem poslala fotečku...bylo to výborné,parádní osvěžení po obědě ke kafíčku...
-
noo,to udělám zítra...
vypadá to mňamkově...
-
Zuzajda: nie si debil, každý nejako začínal a pokazí sa jedlo občas aj tej najlepšej kuchárke
Ryža sa uvarí v mlieku, je to v recepte napísané, asi si to prehliadla. Nič sa nedeje, ak je ryža nasypaná v mlieku, treba ju uvariť na kašu
-
Asi jsem úplný debil, ale myslela jsem, že má být ta rýže už uveřená
ale teď jak tu uvařenou rýži míchám s tím mlékem tak to mám hrozně řídké, takže mi až teď došlo, že jsem někde uělala chybu a asi jsem měla v tom mléku uvařit tu rýži???Jsem úplný začátečník a nikdy jsem mléčnou rýži nevařila
Tak nevím jak to teď zachránit,..asi nezbývá než udělat znovu.Ale i tak dávám bodík!Jdu na to ještě jednou a moc se těším,vypadá to báječně!!
-
Vyzkoušeno
kladně hodnoceno, masivně ochutnáno
Kombinace smetanového pudinku s vanilkou, brusinkového kompotu a mléčné rýže je velice chutná, osvěžující a sytá
Boduju a přidávám foto
-
jarka skrobakova: Ďakujem
-
super receptík, posílám bodík a vyzkouším
+
-
Dana61:
jááák nadváhu
prostě jsme holky krev a mléko.. pravda, toho mléka je víc.. a
ještě strdí tu chybíí
Jana Remkova:děkuju
-
rebeka: Nádherné foto!
-
Dana61:súhlasím s tebou...
-
no toto
- mňamka a já bych ji neviděla, kdyby Rebeka dala pokoj a nerealizovala. Ale pravdu díš - mám taky tak nějak nadváhu a oni to ti pacholci nahoře vědí, tak chtějí, abychom byli všichni šlank
ale až nám dojde trpělivost
-
magdalenka: viď
komentáře.. i proto je to tu tak super
miluju Topky
-
Tiež mi to uniklo, Nadenka, dobre, že si recept vytiahla na svetlo.
Vyzerá to krásne, krásne to musí chutiť.
A komentáre nemajú chybu...