

Hovězí roštěná ve špekové omáčce
Suroviny 4-6 porcí
- 6 plátků hovězí roštěné
- 30 dkg uzeného špeku
- 1 velká cibule
- tymián
- sůl
- pepř
- bujón (nebo vývar)
- instantní tmavá jíška
- koření na zvěřinu (KOTÁNYI)
Postup přípravy receptu
Uzený špek nakrájíme na menší kostičky, opatrně a zlehka vyškvaříme a škvarečky uzeného špeku vyndáme.
Do tuku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, lehce do tmavší barvy. Zalijeme teplým vývarem, pokud nemáme vývar, použijeme vodu a bujón.
Silnější plátky roštěnky okořeníme bohatě kořením „KOTÁNYI Zvěřina“, zlehka posypeme sušeným tymiánem a „oplácneme“ v hladké mouce.
Zprudka opečeme v trošce oleje a po zatažená masa vkládáme do hrnce se špekovou omáčkou, kterou pomalu táhneme – a maso v ní dusíme, dokud není dle naší potřeby dostatečně měkké (velmi záleží, zda jde o krávu nebo býčka – ale tuto pravdu zná jen řezník). Při dušení hlídáme množství omáčky a přidáváme vodu tak, aby byla lehce pod úrovní masa a nedošlo k vyvření a spálení.
Až je maso měkké, tak jej opatrně vyndáme, vložíme do omáčky odložené škvarečky uzeného špeku a rozmixujeme ponorným mixerem do extra-hladké a lesklé omáčky. V případě, že se nám zdá omáčka řidší, než potřebujeme, tak ji dohustíme opatrně instantní tmavou jíškou, vrátíme zpět plátky masa a podáváme s vařeným bramborem, lehce opečeným se směsí cibule, česneku a mleté červené papriky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí roštěná ve špekové omáčce
-
nahodou to vipada krasne a urcite i chutne
-
Roštenka a slanina k sebe idú výborne,hneď by som si dala
-
Letí směrem v oblíbené...
Fotky máš, Otto, jak jinak, než opět úžasné... -
Šmankote, řekne mi někdo, proč tady lezu navečer? Kdybych už chrápala, spalo by se mi lépe
. Jinak, jak jinak, Otto?..
-
Otíku, alespoň vidíš, jak ty tvoje krásné fotky přímo studuju a ráda se na ně dívám a tiše závidím
Já je taky nenaklepávám, ale naříznu(jen tak trošku)tu pevnější část, aby se nekroutily a zůstaly rovné, ale to na chuť není vůbec podstatné
-
ja hovadzie maso zo zasady ani nenarezuvam , ani nevyklepavam
-
Nenařízl ani nenaklepal úmyslně, "dost bolo" placatého masa.
Prostě "NATUR"
Ale jsi všímavá
-
Otíku, to jsi celý ty, dáš supr fotku a už má na to člověk chuť a vypadá to senzačně. Teď ti dám takovou šťouravou otázku-nařízl jsi ty roštěnky
zdá se mi, že se ti trochu kroutí
, ale to na chuti nemá žádný vliv a nic ve zlém, to je přátelská otázka
Ode mne máš 5.boda
-
-
+2
-
to musí být dobrota bodík letí