Hovězí roštěná ve špekové omáčce

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut 4-6 porcí Hovězí maso 11 názorů

Suroviny

6 plátků hovězí roštěné
30 dkg uzeného špeku
1 velká cibule
tymián
sůl
pepř
bujón (nebo vývar)
instantní tmavá jíška
koření na zvěřinu (KOTÁNYI)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uzený špek nakrájíme na menší kostičky, opatrně a zlehka vyškvaříme a škvarečky uzeného špeku vyndáme.

  2. Do tuku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, lehce do tmavší barvy. Zalijeme teplým vývarem, pokud nemáme vývar, použijeme vodu a bujón.

  3. Silnější plátky roštěnky okořeníme bohatě kořením „KOTÁNYI Zvěřina“, zlehka posypeme sušeným tymiánem a „oplácneme“ v hladké mouce.

  4. Zprudka opečeme v trošce oleje a po zatažená masa vkládáme do hrnce se špekovou omáčkou, kterou pomalu táhneme – a maso v ní dusíme, dokud není dle naší potřeby dostatečně měkké (velmi záleží, zda jde o krávu nebo býčka – ale tuto pravdu zná jen řezník). Při dušení hlídáme množství omáčky a přidáváme vodu tak, aby byla lehce pod úrovní masa a nedošlo k vyvření a spálení.

  5. Až je maso měkké, tak jej opatrně vyndáme, vložíme do omáčky odložené škvarečky uzeného špeku a rozmixujeme ponorným mixerem do extra-hladké a lesklé omáčky. V případě, že se nám zdá omáčka řidší, než potřebujeme, tak ji dohustíme opatrně instantní tmavou jíškou, vrátíme zpět plátky masa a podáváme s vařeným bramborem, lehce opečeným se směsí cibule, česneku a mleté červené papriky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 471 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí roštěná ve špekové omáčce

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    nahodou to vipada krasne a urcite i chutne:-8

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Roštenka a slanina k sebe idú výborne,hneď by som si dala:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Letí směrem v oblíbené...:yes:
    Fotky máš, Otto, jak jinak, než opět úžasné...;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Šmankote, řekne mi někdo, proč tady lezu navečer? Kdybych už chrápala, spalo by se mi lépe:-//. Jinak, jak jinak, Otto?..:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, alespoň vidíš, jak ty tvoje krásné fotky přímo studuju a ráda se na ně dívám a tiše závidím;-)Já je taky nenaklepávám, ale naříznu(jen tak trošku)tu pevnější část, aby se nekroutily a zůstaly rovné, ale to na chuť není vůbec podstatné:-8

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ja hovadzie maso zo zasady ani nenarezuvam , ani nevyklepavam

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Nenařízl ani nenaklepal úmyslně, "dost bolo" placatého masa.;-) Prostě "NATUR":-* Ale jsi všímavá :-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, to jsi celý ty, dáš supr fotku a už má na to člověk chuť a vypadá to senzačně. Teď ti dám takovou šťouravou otázku-nařízl jsi ty roštěnky:-?zdá se mi, že se ti trochu kroutí:-D:-)), ale to na chuti nemá žádný vliv a nic ve zlém, to je přátelská otázka;-) Ode mne máš 5.boda:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • eva hubova eva hubova

  • Irena70 Irena70

    to musí být dobrota bodík letí:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí roštěná omáčka roštěna omačka spekova omacka hovězí roštěná hovězí omáčka roštěná omáčka hovězí omačka hovězí roštěná rostena ze zveriny hovězí roštěná recept omacky rostena hovězí roštěná recepty hovezi omacky roštěnky babičky dáši hovězí v omáčce tmavá roštěná hovězí roštěná plátky recept omáčka z hovězí roštěnky roštěná s omáčkou recepty hovězí roštěnka rostena se spekem