Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele karelkarel

Paráda
Jednoduché a chuťově dokonalé. Jsou to ale docela slušné dvě porce. Já to zmenšil na jedno stehno a křidélko pro dva lidi. A rýže jsem také maličko ubral.

Hezký, jen ..100 % tuk se mi nelíbí ..ale je to jen můj pohled na věc.. Množství si každý přepočítá podle sebe. No a při šlehání ve vodní lázni se nesmí překročit 82° C ! Ideální je proto potravinářský teploměr. Jinak jsem si vyhrnul rukávy, přepočítal množství a jdu do něj.

Hezký recept. Osobně kanduji trochu komplikovaněji, tak vyzkouším tento postup. Mandarinkovou kůru používám do "ořechovice", kde je nenahraditelná. Jen k té trvanlivosti. Cukr je čistá chemikálie. Funguje na mikroorganismy stejně jako sůl. To znamená že osmotický tlak je tak velký, že z těch potvůrek vytáhne vodu a tím je zabije. Jestli se mýlím, opravte mne. Pokud tedy budete produkt přechovávat SUCHÝ v uzavřeném obalu /třeba zavařovací sklenici se šroubovacím uzávěrem/... kde nenavlhne, dá se .. dle mého názoru.. skladovat bez újmy na kvalitě dlouhé roky. U mě to tak alespoň funguje. Já jí ale mám suchou a tudíž i tvrdou... před uložením navíc lehce prosypanou moučkovým cukrem. Při mytí kůry používám i trochu jedlé sody a cukru váhově stejné množství jako kůry po třech dnech louhování.