Hrbaté maso

Jana Remkova Kuchařka:

Vepřové maso 174 názorů

5148

Suroviny

vepřová krkovička - plátky
sádlo
olej
4 ks žampionů
cibule
10 dkg šunky
4 rohlíky
2 dcl mléka
2 vejce
10 dkg tvrdého sýru
zelená petrželka
Recept si zatím oblíbilo 148 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč.

  2. Na něj naložíme žampionovou směs: (použila jsem hlívu) 4 rohlíky nakrájíme na kostičky, na to nalijeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka.

  3. Na oleji restujeme cibuli, na cibuli nakrájíme žampiony, na nudličky šunku a podusíme.

  4. Pak směs přidáme k namočeným rohlíkům a mírně vše osolíme, přidáme zelenou petrželku a naklademe na maso v pekáčku.

  5. Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut.

  6. Pak alobal odstraníme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ještě chvilinku do zrůžovění.

Poznámka

Zdroj: Doporučené recepty, od paní Markéty Havlové z Mařatic.

Všem milovníkům nádivek doporučuji, je to vynikající!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 577 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrbaté maso

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jan: Hliník môže reagovať len vtedy, ak príde do styku s potravinami, hlavne kyslými. Lenže v tomto prípade je len jedlo zakryté. Inak, hliník máte aj v zubných pastách, deodorantoch atd, ktoré bežne používame. ;-)

    Odpovědět

  • Jan Jan(neregistrovaný)

    Marika: Jistě máte na mysli, že alobal je hliník a pokud se uvolní do pokrmu, je to karcinogenní. To ovšem máte pravdu. Musíte to napsat po lopatě, tady jsou lidi nechápaví. Myslím, že je výhodnější přikrýt to prostě skleněným víkem v zapékací míse. :-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Lenunka: :-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Jana Remkova: jo, pak teprve to bude to pravé ořechové :-D:-D:-D
    jinak receptík se mi líbí, zkusím :yes::-):-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Lenunka: :-D:-D:-D:-D, příště to přikryji igelitem :-D, třeba to bude lepší! :-D

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Marika: vtipné...takže nepřikrývat, nechat spálit a pak to teprve bude asi zdravé, že?:-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Marika: :-O jako vtip dobrý:-D:-D - takže maso, přikryté alobalem či jinak a pečené (navíc pod nádivkou) je podle tebe rakovinotvorné? Jak jsi na takový blud přišla?:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Marika: :-D já se bodnu! :-D

    Odpovědět

  • Marika Marika(neregistrovaná)

    Masíčko výborné ale nezdravé,jak přikryjete alobalem a zahřeje se již na 150 st. tak je silně karcinogenní,proto nepřikrývat alobalem !!!

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    babika: moc děkuji:-8

    Odpovědět

  • babika babika(neregistrovaná)

    i já jsem dnes loneodolala je to vynikající jídlo přidala jsem do nádivky kousek čínského zelí a červenou papriku, vyníkající pochoutka,přidávám bodík :-

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    redwinn: děkuji!!!:-8

    Odpovědět

  • redwinn redwinn

    Díky za super recept, dnes jsem poprvé vyzkoušela, místo vepřového jsem dala vykostěná kuřecí stehna a je to naprosto vynikající.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    scarlet: Já děkuji za vyzkoušení! :-)

    Odpovědět

  • scarlet scarlet

    Dobrý večer Janičko,
    chodím kolem tohoto receptu už strašně moc a moc dlouho. Dnes jsem ho tedy spáchala. Bylo to naprosto úchvatné, strašně moc dobroučké. Jen jsem neměla ten sýr. Ale i tak výborné. Příště to samo udělám i s tím sýrem.
    Moc děkuju za recept. :-K:-K

    Odpovědět

1 2 3 4 7 9 12

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo