

Hrbaté maso
Suroviny
- vepřová krkovička - plátky
- sádlo
- olej
- 4 ks žampionů
- cibule
- 10 dkg šunky
- 4 rohlíky
- 2 dcl mléka
- 2 vejce
- 10 dkg tvrdého sýru
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč.
Na něj naložíme žampionovou směs: (použila jsem hlívu) 4 rohlíky nakrájíme na kostičky, na to nalijeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka.
Na oleji restujeme cibuli, na cibuli nakrájíme žampiony, na nudličky šunku a podusíme.
Pak směs přidáme k namočeným rohlíkům a mírně vše osolíme, přidáme zelenou petrželku a naklademe na maso v pekáčku.
Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut.
Pak alobal odstraníme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ještě chvilinku do zrůžovění.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Doporučené recepty, od paní Markéty Havlové z Mařatic.
Všem milovníkům nádivek doporučuji, je to vynikající!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hrbaté maso
-
Kerstein: to mne moc těší
. Už dlouho jsem to nevařila
-
Skvělé šťavnaté masicko
-
vyborné recepty a chutné děkuji.
-
danutka8: Moc mne to těší!! Jsem ráda že návštěvě chutnalo a že jste vybrala právě můj recept
-
Moravak:
-
Tak tohle masíčko jsem před několika lety jedl ve Velkých Bílovicích a moc jsem si pochutnal, jsem rád že jsem tu ten recept našel, na 100% si to masíčko ukuchtim.
-
Milá Janičko,Váš recept jsem připravila mé mamince,která mě navštívila se svým přítelem a musím říct,že jsem sklidila úspěch
. Tak i tímto Vám moc děkuji za príma recept.
. Všem chutnalo,tak se můžu nyní zase těšit na další brzkou návštěvu
. Dávám bodík
-
caarrodejka: Jéé, to mne moc těší!
-
Tak opět Jani od Vás výborný recept!!Už jsem vařila dvakrát a vždy úspěch a opět jednoduché a to já ráda.o)
-
Jan: Hliník môže reagovať len vtedy, ak príde do styku s potravinami, hlavne kyslými. Lenže v tomto prípade je len jedlo zakryté. Inak, hliník máte aj v zubných pastách, deodorantoch atd, ktoré bežne používame.
-
Marika: Jistě máte na mysli, že alobal je hliník a pokud se uvolní do pokrmu, je to karcinogenní. To ovšem máte pravdu. Musíte to napsat po lopatě, tady jsou lidi nechápaví. Myslím, že je výhodnější přikrýt to prostě skleněným víkem v zapékací míse.
-
Lenunka:
-
Jana Remkova: jo, pak teprve to bude to pravé ořechové
jinak receptík se mi líbí, zkusím -
Lenunka:
, příště to přikryji igelitem
, třeba to bude lepší!
-
Marika: vtipné...takže nepřikrývat, nechat spálit a pak to teprve bude asi zdravé, že?