Hrbaté maso

Vepřové maso Doba přípravy: 70 minut příprava , 45 minut tepelná úprava 183 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 70 minut příprava , 45 minut tepelná úprava 183 názorů

Suroviny 5 porcí

5 plátků vepřové krkovičky
sádlo
olej
4 žampiony
cibule
10 dkg šunky
4 rohlíky
2 dl mléka
2 vejce
10 dkg tvrdého sýru
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč.

  2. 4 rohlíky nakrájíme na kostičky, na to nalijeme 2 dl mléka, přidáme 2 vajíčka a promícháme.

  3. Na oleji do sklovita orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou šunku a podusíme. Pak směs přidáme k navlhčeným rohlíkům s vejci a mírně vše osolíme. Přidáme zelenou petrželku, promícháme a rozprostřeme na maso v pekáčku.

  4. Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut. Pak alobal odstraníme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ještě chvilinku do zrůžovění.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Doporučené recepty, od paní Markéty Havlové z Mařatic.

Místo žampionů lze použít i hlívu.

Komentáře k receptu Hrbaté maso

  • Kerstein: to mne moc těší :-8. Už dlouho jsem to nevařila ;-)

    Odpovědět

  • Kerstein Kerstein

    Skvělé šťavnaté masicko:yes:

    Odpovědět

  • kutil25 kutil25

    vyborné recepty a chutné děkuji.<3

    Odpovědět

  • danutka8: Moc mne to těší!! Jsem ráda že návštěvě chutnalo a že jste vybrala právě můj recept :-K

    Odpovědět

  • Moravak: ;-)<3

    Odpovědět

  • Moravak Moravak

    Tak tohle masíčko jsem před několika lety jedl ve Velkých Bílovicích a moc jsem si pochutnal, jsem rád že jsem tu ten recept našel, na 100% si to masíčko ukuchtim. :yes:

    Odpovědět

  • danutka8 danutka8

    Milá Janičko,Váš recept jsem připravila mé mamince,která mě navštívila se svým přítelem a musím říct,že jsem sklidila úspěch:-D. Tak i tímto Vám moc děkuji za príma recept.<3. Všem chutnalo,tak se můžu nyní zase těšit na další brzkou návštěvu:-D. Dávám bodík:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • caarrodejka: Jéé, to mne moc těší! :-)

    Odpovědět

  • caarrodejka caarrodejka

    Tak opět Jani od Vás výborný recept!!Už jsem vařila dvakrát a vždy úspěch a opět jednoduché a to já ráda.o):-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Jan: Hliník môže reagovať len vtedy, ak príde do styku s potravinami, hlavne kyslými. Lenže v tomto prípade je len jedlo zakryté. Inak, hliník máte aj v zubných pastách, deodorantoch atd, ktoré bežne používame. ;-)

    Odpovědět

  • Jan Jan(neregistrovaný)

    Marika: Jistě máte na mysli, že alobal je hliník a pokud se uvolní do pokrmu, je to karcinogenní. To ovšem máte pravdu. Musíte to napsat po lopatě, tady jsou lidi nechápaví. Myslím, že je výhodnější přikrýt to prostě skleněným víkem v zapékací míse. :-)

    Odpovědět

  • Lenunka: :-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka (moderátorka)

    Jana Remkova: jo, pak teprve to bude to pravé ořechové :-D:-D:-D
    jinak receptík se mi líbí, zkusím :yes::-):-K

    Odpovědět

  • Lenunka: :-D:-D:-D:-D, příště to přikryji igelitem :-D, třeba to bude lepší! :-D

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka (moderátorka)

    Marika: vtipné...takže nepřikrývat, nechat spálit a pak to teprve bude asi zdravé, že?:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 7 10 13

Tématické fráze: co uvařit k obědu co vařit v neděli co v neděli k obědu co uvařit v neděli co vařit k obědu co uvařit v neděli k obědu recepty-sova@volny.cz vydavatelství sova co mám zítra vařit co mám vařit co uvarit na nedeli co varit co dobrého k obědu co k obědu bez masa co vařit k obedu recepty nevím co vařit co vařit k obědu z veproveho masa co vařit o vánocích co k obědu recepty-sova