Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Zdenulka84

Zdravím, chtěla jsem zpracovat podmáslí, tak jsem to upekla. Ale příště bych dala víc vajec, míň podmáslí, a hlavně bych nešlehala celá vejce s máslem ale jen žloutky a bílky vyšlehala zvlášt a vmíchala je nakonec. Taky by stálo za zmínku že s kypřícím práškem musí mít všechny přísady pokojovou teplotu.Dala jsem na to pudingovomáslový krem a čokopolevu a s tím se to dá sníst.

Recept je dobrý😉 Poměry v receptu sedí dobře a je to veliká dobrota! Z půl kg mouky jsem upekla veliký tác koláčků. Těsto jsem hnětla hákem v robotu, za mě to můžu vřele doporučit! Těsto je skvěle propracované a dobře se uvolní lepek.Doporučuji koláčky na plechu ještě trochu roztáhnout prsty do stran, a pak naplnit. Těsto hodně nabyde v troubě, tak aby nešly moc ,,do výšky”. A péct v předehřáté troubě, to tam taky asi nebylo psáno. Já potírám samotným žloutkem naředěným vodou.Koláčky jsou po něm krásně zlaté. Připojuji foto tvořítka na koláče, které lze použít místo uvedené skleničky.Ta kombinace tvaroh a rybíz je krásná😍Díky za receptík🙂🌷💋

Droždí dávám také jedno na půl kg mouky. Mouku dávám hladkou, jsou pak jak obláček <3 část Majolky® jde nahradit rozpuštěným sádlem, do každého těsta patří i špetka soli, a do drobenky zkuste přidat mleté ořechy a trošku mleté skořice. Úspěch zaručen! :-)

Zdravím, majonézové těsto miluji, používám ho i na buchty👍🙂 Nesnáším jak to těsto dloouho kyne, tak si pomáhám tím, že mísu s těstem přikrytou utěrkou, vložím do druhé mísy, ve které je teplá voda. Těsto mi tak vykyne až o polovinu rychleji. Třeba to někoho inspiruje k vyzkoušení :-K