Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonézové koláče

Použití majonézy ve sladkém pečivu je neobvyklé, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Právě díky majonéze v těstě budou tyto koláče jemné, vláčné a déle vydrží jako čerstvé. Koláče plníme tvarohem, zdobíme rybízem a posypeme máslovou drobenkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

2. 9. 2011 08:01

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 671 kJ / 4 941 kcal
Bílkoviny127,93 g
Tuky248,50 g
Vláknina24,72 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 1,88 g
Sůl4,60 g
Sacharidy535,76 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z této dávky těch koláčů není moc. Většinou dělám ze dvou dávek. Těsto můžeme zadělat i v domácí pekárně, a to v pořadí tekutiny, suchá směs a potom Majolka® a kvasnice na konec. Po vlastní zkušenosti mohu ale říci, že ručně zadělávané těsto je lepší. Co se týče chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maryje12

29. 2. 2024 15:51

Koláče jsou moc dobré, já jsem dala pouze jedny kvasnice, ty dvoje jsou tam proto, že Majolka® je tučná a jedny kvasnice si s kynutím moc neporadí.

Zdenulka84

4. 3. 2023 13:53

Recept je dobrý😉 Poměry v receptu sedí dobře a je to veliká dobrota! Z půl kg mouky jsem upekla veliký tác koláčků. Těsto jsem hnětla hákem v robotu, za mě to můžu vřele doporučit! Těsto je skvěle propracované a dobře se uvolní lepek.Doporučuji koláčky na plechu ještě trochu roztáhnout prsty do stran, a pak naplnit. Těsto hodně nabyde v troubě, tak aby nešly moc ,,do výšky”. A péct v předehřáté troubě, to tam taky asi nebylo psáno. Já potírám samotným žloutkem naředěným vodou.Koláčky jsou po něm krásně zlaté. Připojuji foto tvořítka na koláče, které lze použít místo uvedené skleničky.Ta kombinace tvaroh a rybíz je krásná😍Díky za receptík🙂🌷💋

Zdenulka84

4. 3. 2023 11:28

Droždí dávám také jedno na půl kg mouky. Mouku dávám hladkou, jsou pak jak obláček <3 část Majolky® jde nahradit rozpuštěným sádlem, do každého těsta patří i špetka soli, a do drobenky zkuste přidat mleté ořechy a trošku mleté skořice. Úspěch zaručen! :-)

Zdenulka84

4. 3. 2023 10:37

Zdravím, majonézové těsto miluji, používám ho i na buchty👍🙂 Nesnáším jak to těsto dloouho kyne, tak si pomáhám tím, že mísu s těstem přikrytou utěrkou, vložím do druhé mísy, ve které je teplá voda. Těsto mi tak vykyne až o polovinu rychleji. Třeba to někoho inspiruje k vyzkoušení :-K

plotna plotna

13. 1. 2017 12:11

Opravdu je to tak.2kostky droždí.Určitě by to šlo i s jednou kostkou ale dělám to takto stále,jak bylo v původním receptu a cítit to kupodivu opravdu není.

elis

11. 1. 2017 17:59

2 kostky drozdi na pul kila mouky ?to musi byt citit drozdim...

daniel1610

22. 2. 2013 19:31

Dnes jsem upekla tyto koláčky,těsto mi umíchala pekárna.Dala jsem podle rad 100g majonézy a 100g oleje a půl kostky droždí.Těsto krásně nakynulo a skvěle se s ním pracovalo.Koláčky jsou vláčné a moc dobré.Díky za recept,budu dělat častěji.:yes::-/

Jarda

20. 4. 2012 08:35

Já osobně dávám(Majolka®)...2 x Poličanka 100g :-8

cathleen cathleen (moderátorka)

9. 9. 2011 10:05

plotna::-O nechápu tvou reakci....

plotna plotna

8. 9. 2011 21:00

Vy asi vůbec nečtete co se tady píše.Já snad napsala že pekárna dělá špatné těsto? To je přece nesmysl.Pekárna udělá moc krásné těsto.Jenže na tyhle koláče až příliš nadýchané.
Klasiku a staré postupy prostě nic nenahradí.Ani ten sebelepší přístroj.
A že to je bez práce tak je to to nejlepší? A kdo ti to řek?

zdenicka00

8. 9. 2011 20:40

Dělám podle stejného receptu jako Levík /100g Majolky® a 100 ml oleje, ale jenom jedna kostka droždí, úplně to stačí. A nesouhlasím s tím, že těsto zadělávané ručně je lepší, pekárna jej vypracuje mnohem lépe. To je alespoň moje zkušenost. Jinak koláče jsou výborné, jiné nedělám.:yes:

plotna plotna

2. 9. 2011 22:18

Té Majolky® tam dejte 200g.A je úplně jedno jaké.

Petra

2. 9. 2011 22:04

vypadaji nadherne.Ale taky nevim,jaka to ma byt ta Majolka®.Nemuze sem nekdo dat foto Majolky®,at vim,kterou asi koupit?

Levik Levik

2. 9. 2011 16:40

Koláče jsou výborné:-p:-p dělávám je léta,ale jen jedy kvasnice a jedna 100g Majolka®,100g oleje.:-K:yes:

rebeka rebeka

2. 9. 2011 15:01

magdalenka:zahraničná:-D Magduška:-K:-K duška moja..nejsem autorka, ale tuším, že ten majolkový pytlík(jeden ks) má 100gr;-):-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: Majolkové&reg; koláče moravské koláče s Majolkou&reg; Majolkové&reg; koláčky Majolkové&reg; testo kolace s Majolkou&reg; kynuté koláče s Majolkou&reg; Majolkové&reg; koláče bez kynutí koláče z Majolky&reg; moravské koláče z Majolky&reg; kolačky s Majolkou&reg; Majolkové&reg; koláčky recept koláč s Majolkou&reg; koláčky z Majolky&reg; Majolkové&reg; těsto na koláče majolkový koláč majolkový koláč Majolkové&reg; kynuté těsto kynutý koláč s Majolkou&reg; Majolkové&reg; koláče recept koláč z Majolky&reg;

Suroviny: mléko, droždí čerstvé, cukr, mouka polohrubá, majonéza, žloutek, máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hrubá, tvaroh, cukr vanilkový, cukr krystal, žloutek, kůra citronová, mléko, rybíz

TopRecepty.cz

Majonézové koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p946