Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jehněčí s povidlovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 966 kJ /
2 382 kcal
Bílkoviny209,11 g
– z toho živočišné bílkoviny206,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,61 g
Tuky161,50 g
– nasycené69,03 g
– nenasycené82,02 g
–– mononenasycené71,23 g
–– polynenasycené10,79 g
––– omega 31,02 g
Vláknina5,07 g
Cholesterol 850 mg
Sodík 2,35 g
Sůl5,80 g
Sacharidy20,44 g
– cukry13,81 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg jehněčího masa (jakékoliv, já jsem měla lopatky) Jehněčí kýta 1000 g
100 g 100 g uzené slaniny Špek 100 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
2 lžičky 2 lžičky rozdrceného rozmarýnu (pokud je čerstvý, méně) Rozmarýn sušený 10 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
5 kuliček 5 kuliček jalovce Jalovec sušený
1 lžička 1 lžička hořčičných semínek Hořčice žlutá semena 5 g
1-2 lžíce 1-2 lžíce švestkových povidel Povidla 34.5 g
špetka špetka skořice Skořice ceylonská
několik kapek několik kapek citrónové šťávy Šťáva z citrónu

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.