Nutriční hodnoty (Jehněčí s povidlovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 966 kJ / 2 382 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 209,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 206,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,61 g |
Tuky | 161,50 g |
– nasycené | 69,03 g |
– nenasycené | 82,02 g |
–– mononenasycené | 71,23 g |
–– polynenasycené | 10,79 g |
––– omega 3 | 1,02 g |
Vláknina | 5,07 g |
Cholesterol | 850 mg |
Sodík | 2,35 g |
Sůl | 5,80 g |
Sacharidy | 20,44 g |
– cukry | 13,81 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg jehněčího masa (jakékoliv, já jsem měla lopatky) | Jehněčí kýta | 1000 g |
100 g 100 g uzené slaniny | Špek | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
2 lžičky 2 lžičky rozdrceného rozmarýnu (pokud je čerstvý, méně) | Rozmarýn sušený | 10 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
5 kuliček 5 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
1 lžička 1 lžička hořčičných semínek | Hořčice žlutá semena | 5 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce švestkových povidel | Povidla | 34.5 g |
špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
několik kapek několik kapek citrónové šťávy | Šťáva z citrónu |