Eskymo

Svetlana Kuchařka: Svetlana

Doba přípravy: hodinka 1 velký plech Moučníky , Řezy 89 názorů

Suroviny

Těsto:
2 hrnky hladké mouky
3/4 hrnku cukru
1 prášek do pečiva
2 vajíčka
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2-3 lžíce kakaa
Krém:
2 kokosové pudinky
1/2 l mléka
1/2 másla
2 vanilkové cukry
1 zakysaná smetana
Poleva:
poleva čokoládová jak je kdo zvyklý
Recept si zatím oblíbilo 64 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suché suroviny smícháme, přidáme vajíčka, mléko, olej, zamícháme, vylejeme do vymazaného a vysypaného plechu, pečeme na 180°C cca 20 minut.

  2. Mezitím vyšleháme máslo s cukrem, přidáme uvařené vychlazené pudinky v mléce, zašleháme a nakonec přidáme a přišleháme zakysanou smetanu.

  3. Na vychladlý korpus dáme krém a postříkáme polevou - používám rozpuštěnou v alobalovém sáčku. Ten jsem zhruba polovinu "vycákala" na krém.

Poznámka

Jeden Eskymo řez tady na Topreceptech je, ale je tam jiné těsto a ten, kdo ho vyzkoušel, si stěžoval, že není OK...vyzkoušejte tento recept, fakt jsme byli nadšeni...dostala jsem ho včera, poslala dál a tři jsme ho už pekly s opravdu úspěchem...jo a protože synek mi zabavil foťák, fotku dodám později...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 127 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Eskymo

  • veronika.poulova veronika.poulova

    Řezy jsem dělala a moc nám chutnaly :-8 Bylo to pracnější, než jsem si původně myslela, ale stál to za to;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Zdenka: Viděla bych spíše problém v prášku do pečiva. Ikdyž se to je rozmíchá, tak síla prášku to dokáže vyhnat. Nenechat ho ovšem vyprchat, než přijde těsto na plech. A fakt raději než míchání, vehnat do toho metly šlehače.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    MisakM: V postupu není jedna dost podstatná věc - všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, a po smíchání těsta hned do vyhřáté trouby. Platí to u "litých" chemicky ( prdopeč, jedná soda) kypřených těst obecně. A sypkou část včetně prášku do pečiva opravdu do tekuté jen lehce vmíchat. Jak Zdenka píše - muffiny jsou klasika, kde to bez prdopeče opravdu nejde....No a když tekutou část - tedy hlavně vejce - vyšleháte opravdu do pěny, tak je tam ten prášek do pečiva vlastně zbytečný...

    Odpovědět

  • MisakM MisakM

    :yes::yes::yes:je to vynikajici zákusek a zrovna dnes ho budu dělat pro zítřejší návštěvu. Akorát jsem chtěla nechat vzkaz pro paní Zdeňku, která tu koncem loňského roku hodnotila zákusek, že se jí nepovedl a není to její vina,že nenaskočil. Myslím, že i když píšou smichat, je to míněno jako pěkně prošlehat. Pokud ho jen tak smícháme, nemůže vám naskočit ani omylem.Takže to chce příště pěkně slehat, milá Zdeňko a držet se přesně podle receptu. A s tim cukrem...dávám taky necelý hrnek. Je to sice zákusek, ale není důvod, aby byl přeslazený. Prostě peču přesně podle tohoto receptu a je vynikajici. Zkoušela jsem zaměnit kokosový pudink pesova.michaela@seznam.czza malinový a je taky vynikající. Ještě se dá možná ibanán , ale kokosový nepředčí žádný jiný, ten je fakt top.

    Odpovědět

  • miranda163 miranda163(neregistrovaný)

    Výborné,na velkém plechu těsto vyběhko dostatečně a krém taky velmi dobrý.:yes:

    Odpovědět

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    Tak jsem to jen zamichala a dopadlo to katastrofalne, korpus vubec nenaskocil - spis se srazil a je hodne kakaovy a malo sladky. Takze doporucuju jen dve lzice kakaa a hrnek cukru. Priste budu delat, jak jsem zvykla - vyslehat vajicka s cukrem, zaslehat olej, pridat mleko a ostatni sypke ingredience, sice pak byva korpus vysoky, ale toho kremu je taky hodne.

    Jinak testo na muffiny se taky jen micha a nikdy jsem s tim nemela problem, muffinky mi vzdycky krasne vyskocily, i kdyz v nem bylo hodne mrazeneho ovoce. Takze nemyslim, ze by byla chyba u me.

    Odpovědět

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    Ahoj, chtela bych se zeptat, jestli ingredience na testo je nutne slehat nebo staci jen zamichat? Nektere recepty rikaji zamichat a nektere slehat.

    Odpovědět

  • be.amenity be.amenity

    Vyzkoušeno a mňamka :yes: :-8

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    Recept se mi moc líbí, přídávám+:yes: , prosím na jak velký plech je recept, event. mohla bych použít dortovou formu?

    Odpovědět

  • Romario Romario

    tyto řezy chutnají naší rodince od největších až po nejmenší. Nepekla jsem určitě naposledy. Bodík a fotka:yes::-)

    Odpovědět

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    Hana: Je pravda, že kokosový je těžko k sehnání, většinou ho koupím u Kubíka nebo v Quantu a Tescu a rovnou beru více kusů do zásoby...;-)

    Odpovědět

  • Hajdy Hajdy(neregistrovaný)

    Vyzkoušela jsem, neměla jsem kokosový pudink - dala jsem pudink café laté a příjemný zákusek i na cestu :-)
    Za mě moc dobrý :-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Výborný zákusek, chválím, :yes: jen sem si udělala drobnou úpravu - místo 1/2 másla sem dala 1 tvaroh... a luxusní

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Výborné řezy. A vychlazené teď v létě odpoledne ke kafíčku jsou naprosto luxusní. :-) :yes:

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    Já ho kupuji v Albertu,mají ho pořád:-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: eskymo řezy na plech eskymo řezy babicovy dobroty eskymo řezy eskymo babicovy dobroty eskymo rezy eskymo řezy recept babicovy dobroty eskymácké řezy řezy eskymo babicovy buchta eskymo eskymo buchta řezy eskymo moučník eskymo zákusek eskymo řezy eskymo babicovy dobroty eskymo recept eskymo řez babicovy dobroty recepty eskymo rezy řezy eskymo babicovy dobroty recepty eskymo zákusek babicovy dobroty eskymácké řezy

Zapomněl/a jsem heslo