Hovězí po čínsku s červeným zelím

Paprika Kuchařka: Paprika

2 porce Hovězí maso 9 názorů

Suroviny

300 g libového hovězího masa (přední, zadní, roštěná)
2 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
100 g červeného hlávkového zelí
1 červená paprika
1 jarní cibulka
50 g pórku
3 PL sojové omáčky
Marináda:
3 PL olivového oleje
1 PL citronové šťávy
1 ČL kari
1 ČL koření gyros
1/2 ČL mleté papriky
špetka chilli
špetka pepře
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme koření, citronovou šťávu a olivový olej. Necháme v chladu marinovat minimálně přes noc, ale klidně 2 dny.

  2. Všechnu zeleninu nakrájíme na proužky, kolečka, plátky - jak kdo má rád.

  3. Na olivovém oleji orestujeme naložené maso. Přidáme česnek na plátky a pak postupně přidáváme a vždy zarestujeme zeleninu v pořadí od nejtvrdší k nejměkčí (zelí, paprika, cibulka, pórek).

  4. Nakonec zastříkneme sojovkou a ihned podáváme (s nudlemi, rýží nebo s hranolkama). Dobrou chuť.

Poznámka

Inspirovala jsem se trochu od Výbušné a trochu od Davida Kratochvíla. Díky oběma.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 143 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí po čínsku s červeným zelím

  • Ivana79 Ivana79

    Paprička,inšpirovala som sa tvojim receptom,ale použila som kuracie stehná.Inak rovnakú marinádu aj zeleninu,akurát som nemala farebnú papriku,tak to na fotke nevyzerá tak pekne.Bolo to výborné:-K:yes:

    Odpovědět

  • kucharka17 kucharka17

    odemne mas plusik

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Market, vypadá to krásně barevně, z hovězího jsem to ještě nezkoušela. Já jen, jak se znám, bych k tomu asi udělala opekačky, na nudle moc nejsem.;-) Takže plusíííík;-):yes:+

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Papričko,to je nádhera a samé dobré ingredience,co nám chutnaj.Jistě to půjde dělat i z jiného masa že? Už ti letííí boďan:yes:

    Odpovědět

  • majda1512 majda1512

    papričko, to jsou úžasné barvy :-):-p

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Nevěřím svým očím.Hýří to barvami a děláš mi chutě.Předem vím ,že to bude super a dávám bodík.:yes::yes::-))

    Odpovědět

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    :-O Já tam ještě nemám fotky a tady už je chvála - díky díky. Akorát už jsem taky unavená, protože jsem tam měla jako první fotku dát to hotové jídlo na talíři, ale už to předělávat nebudu.
    Dělala jsem to v úterý a manžel dnes přišel, jestli bych to nenaložila znovu na zítra, že je to hovězí takové úplně jiné. Vždycky jsem dělala čínu jen z vepře nebo z kuřete. Ale má smůlu, sedím tady a před chvílí jsem vyndala další marmeládu z DP. ;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    moje nervy..zas som skoncila len v tom uzkom kruhu, kde sa tlapkame po pleci....ale namojdusu paprika...je to balzam a skoro slepacia polievka pre dusu.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Ježíš, konečně normální počtení a chuťovčička - no jo, ale teď abych se bála to pochválit :-D:-D, ale ne - líbííí:-p:yes: Úplně mi to zelíčko křupe :-p

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí nudličky po čínsku hovězí maso po čínsku hovězí maso se zelím hovězí po čínsku predni hovezi cina roštena po činsku čínská hovězí kližka recepty s červeným zelím hovězí plátky po čínsku vepř po čínsku hovezi mao maso po činsku ze zelim hovězí mao po čínsku maso se zelím po čínsku recepty hovězí maso se zelím sojové maso se zelím zeli po cinsku maso se zelím po čínsku hovezi zadni cina sojové maso s červeným zelím

Zapomněl/a jsem heslo