Plněné zelí

tejaja Kuchařka: tejaja

Mleté maso 5 názorů

Suroviny

1 kg mletého masa
200 g rýže
2 vejce
sůl
černý pepř
listy z hlávkového zelí
kysané zelí
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ryžu podusíme do polomäkka. Necháme vychladnúť. Potom ju zmiešame s mletým mäsom, vajcami, osolíme, okoreníme a naplníme listy, ktoré sme sparili vriacou vodou, aby boli mäkké. Urobíme z nich vlastne balíčky.

  2. Do hrnca dáme kyslú kapustu, prilejeme trocha vody, nastrúhame 1 surový zemiak na jemno, trocha rasce, soľ, piper a vložíme plnenú kapustu. Prikryté dusíme asi 40 minút.

  3. Potom plnenú kapustu vyberieme a do kyslej kapusty v hrnci pridáme zvlášť podusenú cibuľu na oleji premiešanú s mletou paprikou. Kapustu dobre premiešame a podávame s knedľou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Plněné zelí

  • Pajaska Pajaska

    Teri,super.:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    magdalenka, ja si pri nakladaní kapusty vkladám do suda 4-5 hlávok malých kapusty. Tá potom v nej pekne zmäkne a listy nepotrebujem sparovať. Máš pravdu, je to taká zimná klasika - natrafím pri vyberaní kapusty na hlávku - máme plnenú kapustu:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ak môžem poradiť: na plnenie listov kupujem malú hlávku kapusty, tú dám do vriacej vody, chvíľu ovarím, vyberiem, vrchné zmäknuté listy oberiem, vrátim do hrnca s vriacou vodou a tak pokračujem...práve tento týždeň som varila, je to taká zimná klasika. (Aj keď je už jar, chutí.)Akurát som neskoro zistila, že nemám ryžu, tak som do mäsa dala namočený starší chlieb. Výsledok bol dobrý. Na tanieri si na listy - holúbky - dávame kyslú smotanu.:yes:
    A kedysi sme na tieto "holúbky" doma do suda na kvasenie kapusty pridávali aj samotné listy, alebo menšie hlávky.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Janka, keď je kapusta letná, tak sparíš tie listy raz-dva a sú mäkké. Keď je kapusta zimná, ako teraz tak ich povaríš také 3-4 minútky, zimná kapusta má tvrdšie listy. Skontreoluješ si ich vo vode, aké sú. Potom necháš poriadne odkvapkať. Ak by sa ti náhodou niektorý list z bokov natrhol, nič sa nestane, keď to zabalíš, to sa stratí a držať to po tepelnej úprave bude.;-);-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, recept je celkem srozumitelný, ale když já jsem tele na ty listy :-)):-D

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: plněné zelí plněné hlávkové zelí holubky holubce recept recept na holubce plněný zelí recepty plněný zelý hlávkové zelí plněné recept na plnene zelí zeli plnene kapustové zelí plneny zelny list holubky recept recept plnene zeli plnene zeli recept plněné zelí mletým masem plněný zelím. list recepty holubce plněná kapusta nakládané papriky plněné zelím

Zapomněl/a jsem heslo