Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni

Institut kompliment Kuchař: Institut…

1 porce Dietní recepty , Redukční 8 názorů

Suroviny

Suroviny (pro 1 porci):
500 g okrájené kedlubny
1 čajová lžička rostlinného oleje (řepkový, olivový)
1 menší cibule
1 rovná polévková lžíce hladké mouky (8 g)
voda nebo vývar na podlévání
kmín
sůl
ocet (pro závěrečné dochucení)
cukr (pro závěrečné dochucení)
150 g libového hovězího masa (plec)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme najemno a opražíme na rostlinném oleji v teflonovém hrnci, okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme na cibulku, přidáme sůl a kmín.

  2. Dusíme až do změknutí, průběžně podléváme vodou nebo vývarem z hovězího masa.

  3. Před koncem vaření okyselíme a mírně dosladíme jako tradiční zelí, podáváme s vařeným hovězím masem.

    V udržovacím režimu můžeme podávat s vařeným bramborem.

Poznámka

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i udržovací režim.

Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):

1579 kJ

Bílkoviny: 27 g

Sacharidy: 28 g

Tuky: 15 g

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® - http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni

  • lemarti lemarti

    Výborné,zítra budu dělat už podruhé,posílám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak, uvařeno, snězeno;-) Já pro sebe jsem si to udělala z 1/2kedlubny, 100g masa a 150g brambor. Zelí jsem dusila jen ve vodě s troškou soli a kmínu, pak zahustila malinkým bramborem, osladila 1 kolečkem sacharinu. Maso jsem podusila na 20g cubule a jedné malé lžičce olivového oleje, zalila vodou a vzniklou šťávu jsem si zahustila půl lžičkou škrobu. Celkový dojem je, že i dietář se může opravdu dobře najíst;-) Fotku přidám později, teď musím jít sbírat ořechy:-(, asi s něma půjdeme na trh:-)):-D, tolik jich je.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Teď co dietařím se mi hodí každý dietní receptík. Kedlubnové zelí jsem nikdy nedělala, ale jedla jsem ho a moc mi chutnalo. Dávám na vyzkoušení.;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Kedlubnové zelí je u nás ve velké oblibě:-p:-p(děláme z gigantů:-p) a tak ráda zvolím jako doplněk hovězí maso a ochutnám;-).

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    neviem ci tymto nachovam mojho muza, ale ja si ukladam na vyskusanie..

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já ho taky dělám, ale ne s hovězím, takže díky i za tuhle variantu, kedlubnu mám, už jdu vyndat z mrazáku hovězí:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Také dělám kedlubnové zelí a dávám bodík:-p:yes:+2.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Kedlubnové zelí dělám, je to skvělá obměna:-p;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kedlubnové zelí kedlubnové zelí recept zelí recepty kedlubnové zelí video recept kedlubnové zelí recept na kedlubnové zelí recepty dietni zelí z kedlubny kedlubnové recepty kedlubnové zelí mačingová zelí z kedluben recepty pro redukci váhy zelí recept recepty kedlubnové zelí recept na zelí výborné kedlubnové zelí zeli z kedlubnu dietní recept kedlubnové zelí z gigantu

Zapomněl/a jsem heslo