Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietní

Tato dušená kedlubna si vás určitě získá! Je chuťově výrazná, stejně lahodná jako klasické dušené zelí, a v kombinaci s vařeným hovězím masem potěší každého, kdo dbá na lehkou, dietní a vyváženou stravu.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 816 kJ /
434 kcal
Bílkoviny44,93 g
Tuky10,62 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 71 mg
Sodík 191 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy31,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli pokrájíme najemno a opražíme s moukou na rostlinném oleji v nepřilnavém hrnci. Krok 2: Okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme se solí a kmínem k cibulce a podlijeme trochou vody nebo vývarem. Krok 3: Dusíme do změknutí zhruba 30 minut, podle potřeby průběžně podléváme. Krok 4: Před koncem vaření okyselíme a mírně dosladíme jako tradiční zelí. Krok 5: Podáváme s vařeným hovězím masem.

TIP: Jak uvařit kedlubnové zelí - rady a tipy

Zveřejněno 5. 10. 2009

Poznámka autora Institut…

Recept vhodný pro redukci váhy i udržovací režim.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JqLP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JqLP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes: kedlubnové zelí máme rádi a dělám i k pečenému masu, je výborné :-K

Výborné,zítra budu dělat už podruhé,posílám bodíka:yes:

Tak, uvařeno, snězeno;-) Já pro sebe jsem si to udělala z 1/2kedlubny, 100g masa a 150g brambor. Zelí jsem dusila jen ve vodě s troškou soli a kmínu, pak zahustila malinkým bramborem, osladila 1 kolečkem sacharinu. Maso jsem podusila na 20g cubule a jedné malé lžičce olivového oleje, zalila vodou a vzniklou šťávu jsem si zahustila půl lžičkou škrobu. Celkový dojem je, že i dietář se může opravdu dobře najíst;-) Fotku přidám později, teď musím jít sbírat ořechy:-(, asi s něma půjdeme na trh:-)):-D, tolik jich je.

Teď co dietařím se mi hodí každý dietní receptík. Kedlubnové zelí jsem nikdy nedělala, ale jedla jsem ho a moc mi chutnalo. Dávám na vyzkoušení.;-)

Kedlubnové zelí je u nás ve velké oblibě:-p:-p(děláme z gigantů:-p) a tak ráda zvolím jako doplněk hovězí maso a ochutnám;-).

neviem ci tymto nachovam mojho muza, ale ja si ukladam na vyskusanie..

Já ho taky dělám, ale ne s hovězím, takže díky i za tuhle variantu, kedlubnu mám, už jdu vyndat z mrazáku hovězí:-D:yes::yes::yes:

Také dělám kedlubnové zelí a dávám bodík:-p:yes:+2.

Kedlubnové zelí dělám, je to skvělá obměna:-p;-):yes:

Tématické fráze:
kedlubnové zelí, kedlubnové zelí recept, zelí recepty, kedlubnové zelí video, recept kedlubnové zelí, recept na kedlubnové zelí, recepty dietni, zelí z kedlubny, kedlubnové recepty, kedlubnové zelí mačingová, recepty kedlubnové zelí, zelí z kedluben, recepty pro redukci váhy, zelí recept, recept na zelí, výborné kedlubnové zelí, zeli z kedlubnu, dietní recept, kedlubnové, zelí z gigantu

Suroviny:
kedlubna, cibule, mouka hladká, olej rostlinný, voda, kmín celý, sůl, ocet, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu