Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím

Bohuna Kuchařka: Bohuna

5 porcí Drůbeží maso 12 názorů

Suroviny

5 krůtích (kuřecích) řízků
sůl
pepř
80 g tuku
1 střední cibule
30 g hladké mouky
40 g rajčatového protlaku
1 PL hořčice
2-3 stroužky česneku
1 kostka bujónu
Nádivka :
50 g slaniny
150 g kysaného zelí
pepř
1 brambor
1 menší červená kapie (špičatá, tenká)
3 nožičky tenkých párků
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. NÁDIVKA:
    Na kostičky nakrájenou slaninu necháme částečně roztavit, přidáme nakrájené zelí (kdo chce, může propláchnout), krájenou kapii, trošku opepříme a krátce podusíme. Necháme vychladnout a přidáme jemně nastrouhaný brambor (slijeme vodu) a promícháme.

  2. Maso naklepeme, osolíme, mírně opepříme a potřeme nádivkou. Doprostřed dáme kousek (1/2) oloupaného párku, smotáme a upevníme.

  3. Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli dorůžova, necháme na ní zatáhnout závitky, podlijeme je a dusíme do měkka. V průběhu dušení přidáme bujón.

  4. Měkké závitky vyjmeme a šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vodou. Přidáme rajčatový protlak, hořčici a česnek a šťávu provaříme.

  5. Nakonec ji dochutíme podle potřeby solí, přecedíme na závitky a společně necháme projít varem.

Poznámka

Kdo má radši sladší zelí, může si do nádivky přidat cukr. Já dávám jenom kapii, která je sladká dost. :D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 676 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím

  • zujali zujali

    Velmi zajímavý recept ????

    Odpovědět

  • Bohuna Bohuna(neregistrovaná)

    jarda Kadic:
    Vyzkousej, uvidis...;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Bohuna: Tak já už zůstal taky sám,ta zkusím Tvůj recept<3

    Odpovědět

  • Bohuna Bohuna(autorka receptu)

    Jarda: Taky dobrý, zkusím někdy až nás bude doma víc. Když jsme jenom dva, tak dělám jenom jednotlivé části na 100+1 způsob:D

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Bohuna: Pěkný recept.Já plním zelím celé kuře.Do zelí dám nakrájenou cibuli,na kostičky nakrájenou palivou klobásku a naláduju ho,co se do něj vejde.Když ho podlevam,tak tam naleju i vodu ze zelí,co mě zbyla.:-p

    Odpovědět

  • Bohuna Bohuna(autorka receptu)

    Nevím, proč neregistrovaná, když jsem přihlášená :-D

    Odpovědět

  • Bohuna Bohuna(neregistrovaná)

    Krásný teda je, jenom aby chutnal alespoň tak, jak vypadá. :D
    :-D

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    to je krásný recept:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Bohuna Bohuna(autorka receptu)

    Děkuju za fotky a jsem ráda, že chutnalo :-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    mirca75:Mirčo, krásné fotky:yes:;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bohuno:-), dělala jsem závitky dle Tvého rcp. a byly vynikající:-p. Jen jsem vynechala kapii (nejíme jí) a bujon, který při vaření nepoužívám;-). Máme plněná masa moc rádi a toto bylo krásně šťavnaté a chuťově dobře sladěné. Posílám fotky a boďku č.3.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak se zelím už jsem dělala závitka hodněkrát a to i dokazuje, že nám chutnají:-D. A tady ta paprika tomu zase dodá trochu jinou chuť, to vyzkouším:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí závitky se zelím kuřecí zavitky plněné zelím plněné krůtí závitky krutí závitky se zelím kuřecí závitek plněný slaninou kureci závitky s kysaným zelím závitky s kysaným zelím závitky plněné kysaným zelím kuřecí závitky plněné kysaným zelím krůti zavitky kuřecí závitky plnené kruti zavitky recept krůtí maso s kysaným zelím krůtí závitky s kysaným zelím recept na kuřecí závitky se zelím hovězí závitky se zelím krůtí se zelím závin s kysaným zelím kuřecí závitek krůtí závitek