Krůtí závitky plněné kyselým zelím

jirihyvnar Kuchař: jirihyvnar

Jiné maso 3 názory

Suroviny

Můžeme mít
krůtí plátky (nebo kuřecí nebo vepřové plátky)
sůl
vegetu
pepř
cibuli
kabanos
špek (nebo anglickou slaninu)
sádlo
kysané zelí (od sousedky co mi donesla)
kmín (pokud není už v zelí)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky jemně naklepeme po trochách osolíme,popepříme a povegetujeme.

  2. Osmáhneme cibuli na 4 plátky půlku větší,přidáme anglickou a kabanos vše přiměřeně,jen trochu popečeme,vypnem hořák a přidáme zelí necháme zchladnout a naklademe na plátky a připlácnem aby se to dalo dobře zatočit.

  3. Spíchneme jehlou a konce párátkem ať zelí neuteče bokem.

  4. Orestujeme a přidáme zbytek směsi,pokud je to málo protože se zelí vydusí můžeme přidat,taky jsem přidal.

  5. Přilijeme trošku vody a dáme dusit hlídáme ať se šťáva nevydusí.

Poznámka

Dělal jsem tohle na sporáku protože nemáme s mamkou rádi vypečené maso,ale spíš udušené kdo chce může to dát do trouby a vypéct.Příloha je nejlepší bramborový knedlík,halušky,ale může být i brambor se zelím co je kolem závitků udušené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí závitky plněné kyselým zelím

Tématické fráze: krůtí závitky nejlepší recept krůtí závitky vepřové závitky plněné zelím maso plnene zelim kureci zavitky plnene zelim kuřecí závitky se zelím vepřové závitky s kyselým zelím závitek plněný zelím kruti zavitek se zelim plněné závitky krůtí recepty krutí se zelím kureci zavitek se zelim veprovy zavitek plnený zelim vepřový závitek plněný kyselým zelím kuřecí závitek s kys.zelím závitek se zelím veprovy platek plneny zelim vepřový závitek plněný kysaným zelím krůtí závitek

Zapomněl/a jsem heslo