Krůtí závitky plněné kyselým zelím

jirihyvnar Kuchař: jirihyvnar

Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

krůtí plátky (nebo kuřecí či vepřové plátky)
sůl
Vegeta
pepř
cibule
kabanos
špek (nebo anglická slanina)
sádlo
kysané zelí
kmín (pokud není už v zelí)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme Vegetou.

  2. Osmahneme krájenou cibuli, přidáme anglickou slaninu a kabanos, vše přiměřeně, jen trochu opečeme, vypneme hořák a ke směsi přidáme zelí. Necháme schládnout, naklademe na plátky masa a přitlačíme, aby se maso s nádivkou dalo dobře zatočit.

  3. Konce masa spíchneme jehlou a párátkem, ať zelí neuteče bokem.

  4. Orestujeme a přidáme zbytek směsi, která se do závitků nevešla.

  5. Přilijeme trošku vody a necháme pod poklicí dusit. Hlídáme, ať se šťáva nevydusí úplně.

Poznámka

Dělal jsem tohle na sporáku, protože nemáme s mamkou rádi vypečené maso, ale spíš udušené. Kdo chce, může to dát do trouby a vypéct. Příloha je nejlepší bramborový knedlík, halušky, ale může být i brambor se zelím, které je kolem závitků udušené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí závitky plněné kyselým zelím

Tématické fráze: krůtí závitky nejlepší recept krůtí závitky vepřové závitky plněné zelím maso plnene zelim kureci zavitky plnene zelim kuřecí závitky se zelím vepřové závitky s kyselým zelím závitek plněný zelím kruti zavitek se zelim plněné závitky krůtí recepty krutí se zelím kureci zavitek se zelim veprovy zavitek plnený zelim vepřový závitek plněný kyselým zelím kuřecí závitek s kys.zelím závitek se zelím veprovy platek plneny zelim vepřový závitek plněný kysaným zelím krůtí závitek