Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 370 kJ / 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,42 g |
| Tuky | 49,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 153 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 30,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nastrouháme kůru z poloviny omytého pomeranče. Vymačkáme tolik šťávy z pomeranče aby to vydalo na pět lžic.
Krok 2: Do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, máslo a cukr. Zahříváme na mírném ohni dokud se máslo nerozpustí. Každou palačinku přehneme na půl a pak ještě jednou na čtvrtku. Palačinky poskládáme do omáčky v pánvi, prohřejeme a pořádně je okoupeme v omáčce. Pak je otočíme z druhé strany.
Krok 3: V malém kastrůlku si na mírném ohni zahřejeme likér, odstavíme z ohně a zapálíme. Hořícím likérem přelijeme palačinky. Po zhasnutí plamene můžeme podávat.
Zveřejněno 3. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Flambované palačinky (Crêpes Suzette)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JlqD
Moje poznámka
Flambované palačinky (Crêpes Suzette)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JlqD
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 38 minutami
Domácí chleba
Samjda před 53 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 12 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Tématické fráze:
flambované palačinky,
crepes suzette,
crepes suzette pohlreich,
creppes,
palačinky crepes suzette,
flambovana palacinka,
crepes recept,
crepes suzette recept,
palacinky na pomerancich,
crepe suzette recept,
flambovane palacinky s pomerančem,
grand marnier palačinky,
palačinka crepe suzette,
palačinky s pomerančovým likérem,
palačinky crepe de suzette,
palacinky pomeranc,
čím nahradit likér grand marnier,
flambované palačinky grand marnier,
grand marnier recepty,
flambovana pomeranc
Suroviny:
palačinky,
pomeranče,
máslo,
cukr,
grand marnier
Komentáře (11)
Souhlasím s vámi
U profíků jsem okoukal, že k obracení stačí vidlička: utopit palacinku v omáčce, pak navinout na hroty a rozvinout druhou stranou do omáčky
Když toto chystám před flambováním v kuchyni, tak vložím palačinku do omáčky, pak opatrně uchopím obouruč prsty jako kapesníček a v omáčce vymáchám i druhou stranu a složím kapesníček do šátečku a pak šátečky vyskládám do pánve
Nepoužívám ani extra kastrůlek k nahřívání alkoholu. Fambuji přímo na pánvi...