Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarské zelí v římském hrnci

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 826 kJ /
4 739 kcal
Bílkoviny353,96 g
Tuky259,18 g
Vláknina59,05 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 26,59 g
Sůl65,06 g
Sacharidy219,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Najprv si namočíme rímsky hrniec. Krok 2: Ryžu trochu predvaríme - cca 4 minúty varíme a scedíme. Krok 3: Z hlávky kapusty oberáme vrchné listy, na chvíľku vhadzujeme do vriacej vody, aby zmäkli, rebro zrežeme z listov a plníme plnkou. Ideálne je, ak si pri nakladaní kapusty do suda necháme vykvasiť aj samotné listy a tie môžeme plniť. Krok 4: Vychladnutú ryžu zmiešame s mletým mäsom, vajcom, soľou, korením, cibuľou, cesnakom. Kôpky plnky dáme na hrubšiu časť listu, preložime a stáčame. Krok 5: Na dno hrnca dáme asi tretinu kapusty - ak je veľmi kyslá, premyjeme, rozložíme na ňu naplnené listy, pomedzi dáme nakrájané údené mäso a kusy klobásy. Prikryjeme zvyškom kapusty. Zalejeme asi 100 ml vody, ak máme - vína. Zakryjeme vekom. Dáme do studenej trúby, zapneme a "dusíme" na strednej teplote asi dve hodiny. Tekutinu skontrolujeme počas pečenia - nemá jej byť veľa. Nakrájame z údenej slaniny "hrebienky", rozložíme na pokrm a necháme bez poklopu - ku koncu pečenia.

Zveřejněno 6. 11. 2009

Poznámka autora magdalenka

Na tanieri každý dostane kapustu, plnený list, kúsok údeného aj klobásy, slaniny. Prelievame hustou kyslou smotanou. Chutí k tomu mäkký biely maďarský chlieb.

Je to trochu časovo náročná príprava, ale stojí za námahu, hlavne, ak si chceme niekoho uctiť (podmienka je ale zdravé trávenie...) A že toto jedlo je najlepšie na druhý deň, to vám nemusím hovoriť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarské zelí v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81M5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarské zelí v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81M5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

nase dceruska xD si mylela ze to sme privezli z Madarska vy te my sme tam byli o prazdninách no pros to byla takova sranda ze sme se popadaly za brycha!:-Oto cumite co nestacili byste se divit!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!

Mirčo, ty fotografie jsou jak do časopisu!!! :yes:
A jídlo neméně krásné, také jsem ho chtěla uvařit, ale zdálo se mi nějak složité...:-8 Ale jak je vidět, stojí to za to :-p...

Taká žabulka mladá šikovná...;-)

Magdalenko, ale to máš krásný recept s krásnou fotografií! Ta Mirka je bombič, co?;-)

Magdalenko:-)já tu ještě statečně bojuji s fotkami a ty už víš co jsme měli k obědu;-):-D.Bylo to opravdu výborné:-p-hodně syté!-ale všichni strávníci se shodli na slově vynikající:-p:-p.Udělala jsem jen malinkou změnu-zakysanku jsem nedávala až nahoru,ale promíchala jsem jí s tím vínem na podlití a přidala jsem špetku ml.papriky pro barvu.Jinak bych do mých strávníků tu zakysanku nedostala:-(.No a pro nás to bylo letos poslední jídlo které bylo takto syté-tedy ještě mi tu jeden oběd pro všechny zbyl:-8-tak až potom nastoupí dietka;-).Omlouvám se,že nejsou fotky nejlepší,ale já měla dneska u nandavání nějaký fofr:-(.Boďka č.6 je tvá a já nechávám v rodinných oblíbených:-).

Teda Mirka, vy ste sa teda mali! Úprimne závidím! T.č. varím jednoduchšie a "zdravšie", takéto zelí sme v tomto roku snáď ani nemali...:-(

Myslím si, že toto je taká medzinárodná klasika - Rakúsko-Uhorsko - ja som ovplyvnená hlavne tým Maďarskom. Všetkých vás zdravím a želám pekný víkend.

Magdalenko:-)recept vypadá móóć pěkně:-p i když trošku kaloricky;-):-D.Něco podobného dělám-ovšem bez uzeného masa a klobásky(já hloupá:-p) a zakysanku dávám chvíli před koncem pečení přímo do pekáčku(klasického) k závitkům:-p.A protože přibližně vím,jak tvá dobrůtka chutná a tak mohu s čistým svědomím poslat boďku č.5 a rcp.si ráda ukládám;-).
Papričko:-)až budu realizovat,tak písnu-můžeš se stavit:-p;-).Báro:-)tebe samozřejmě zvu taky,ale nejsem si jistá,jestli se ti do té dálky bude chtít;-):-D.Jo a Magdalenko,u nás jistě do druhého dne nevydrží:-S:-D:-D.

Papricko jsme na tom v rodine podobne.:-SJa ale zeli rada a moc a proto posilam bodik:yes:

Asi bych to u nás jedla jen já:-(. Už jsem jak Výbušná - jak je někde kyselé zelí, tak slintám:-p a zbytek rodiny se šklebí:-S:-//. Kdyby mně na to někdo pozval, tak zblajnu půl římského hrnce, ale dělat to jen kvůli sobě se mi moc nechce.:-(
Magdalenko - tobě posílám velký bodík, protože tu slintám, i když jsem právě dojedla.:-D:-D :yes::yes: ;-)

Tématické fráze:
maďarské recepty, řimské zelí, římský hrnec recepty, maďarské jídla, zelí v římském hrnci, hrnec na nakládaní zelí, hrnec na ryzu, madarske plnene zeli, vepřové závitky v římském hrnci, madarske klobasy, madarská jídla, recepty pro rimsky hrnec, hrnec na zelí, uzené maso zelí madarský recept, uzené se zelí v římském hrnci, jedlo z jednoho hrnca, domácí maďarské klobásy, nakládání zelí recept do hrnce, maso na zelí v římském hrnci, madarske maso v zeli

Suroviny:
zelí kysané, maso mleté mix, rýže, vejce, listy zelné, sůl, pepř, cibule, česnek, maso uzené, klobása uzená, víno, slanina uzená, smetana zakysaná

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu