Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 4 hodinami
„PAMĚŤ“ DavidF, 16. 10. 2025 14:05
„Recept na piškot“ Veronika.Hrozna, 11. 10. 2025 13:09
Poslední příspěvky
„Hezký den, u nás svítí sluníčko, ted mi Simča rozesmála😁. …“ tara23, před 4 hodinami
„Hezký den dnes zeleninová polévka a sumeček s bram.kaší a…“ Simona Skolakova, před 4 hodinami
„Dobrý podvečer, 😊, u nás větrný a studený. Dnes jsme…“ MarcelaPa, před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
6. 9. 2010 05:42
6. 9. 2010 04:54
5. 9. 2010 19:31
5. 9. 2010 15:43
100 °C (sušení)
nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou
130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)
sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky
160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)
šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě
170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)
pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě
190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)
drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky
210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)
piškotové rolády, pečivo z lístkového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku
225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)
lístkové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny
250 − 300 °C (vysoká teplota)
rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.
Předchozí 1 2 3 4