

Kuře neskutečně dobré
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí stehýnka
- 2 smetany na vaření
- brambory
- sůl
- mletý kmín
- cibule
- máslo
Postup přípravy receptu
Pekáč vymažeme máslem, vložíme brambory na plátky nakrájené. Ty posolíme, posypeme mletým kmínem a na ně dáme nakrájenou cibulku.
Na to vložíme kuřecí stehýnka, která opět posolíme a posypeme mletým kmínem.
Vše zalijeme smetanou a pekáč přikryjeme druhým.
Tak to pečeme asi 1 1/2 hod, pak otevřeme a ještě pečeme, dokud není kůžička křupavá - cca 20 min.
Poznámka od kuchařky
Moc výborné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře neskutečně dobré
-
saryk: Odekrýt půl hodiny před dopečením, nechat odpařit vodu a zároveň dopéct do barvy kuřátko.
Vždyť to máte v receptu napsané. Tam je sice 20 minut, ale ..... je to tam.
-
Zkusila jsem tento recept, ale nerozumim, proc se mi to nepovedlo tak, jak je na fotografiich. Po hodine a pul peceni z toho mam jakoby polevku. Tolik tekutiny, co tento zpusob peceni vyprodukoval. Do kulate zapekaci formy jsem dala dve vrstvy na platky nakrajenych brambor, na to dve kureci ctvrtky a zalila pouze jednou smetanou a to ne celou. Jen tesne pod vysi brambor. Ovsem po konci peceni jsem musela brambory vyndavat ven naberackou., jak to vse plavalo. Chutove brambory a maso moc dobre, ale tolik smetano-stavove ridke omacky.. co ted s ni. Tato konzistence jidla me od priste odrazuje. Ale hlavne nerozumim, ze to mate vsichni takove pevne tu zapecenou vrstvu jidla. Ze by se porce daly vykrajovat. Me to plave.
-
Opravdu dobré, včera jsem vařil z půlky kuřete a dneska znovu z druhé půlky.. jen jsem dal 31% smatanu na šlehání.
-
Presne tento postup se preferuje tady v BG. Zalevame balkanskym syrem zredenym zakysanou smetanou.
-
Je to opravdu skvělé, děkujeme.
-
sikulka7: manžel nejí rajčata
-
Skvely recept, klasika.
Zkuste pridat jeste na platky nakrajena rajcata a cibuli, doda to smrnc.Maso - kureci nebo veprove davam pod vrstvu brambor a nahoru pred dopecenim nastrouham syr. Oblibena pochoutka me rodiny.
-
Tohle je vaření, které preferuji. Všechno do pekáčku a šup do trouby. Výborný recept, lze použít kuřecí maso, krkovičky, kotletky,prostě paráda.
-
-
Výborné, prikladam foto
-
Alexandra11: ale hlavně vynikající.
Dělala jsem z kotlet, i z krkovice, ale nejvíc nám chutná z kuřecích prsou. Poslední vrstvu mám z brambor, a na nich pár plátků slaniny. -
vypada dobre
-
Alexandra11: Chytrá jak rádio,co????
-
Alexandra11: No a co má být? Vy vaříte jídla jenom podle toho, jaká jsou právě v módě?
A propos, co teda vaříte Vy, co nám můžete nabídnout?
-
Starý recept dávno prošlý