Hebká hustá čokoládová poleva

srettka Kuchařka: srettka

Moučníky , Krémy, polevy, náplně 84 názorů

Suroviny

250 ml smetany ke šlehání
2 PL hořkého kakaa
150 g jemně nastrouhané hořké čokolády
Recept si zatím oblíbilo 74 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ve které rozmícháme 2 lžíce kakaa. Potom odstavit a vmíchat nastrouhanou čokoládu a míchat do rozpuštění. Nechat zchladnout, ale musí zůstat vlahá a tekutá. Jen zhoustne.
    Pak už jen poléváme, buď na roštu a nebo dát kolem upečeného korpusu mantinel z alobalu.
    Nalít a pak nakláněním polevu rozehnat rovnoměrně po celé ploše. Následně nechat v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Poznámka

Inspirace s menší vlastní úpravou z dortománie.

Poleva je jemná, pružná a velmi chutná.

----------

vynikající andělský perníkový korpus od bibinky:

http://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-nady...

--------------

na mřížkovou ozdobu využita patchworková pomůcka Diamant-nátlačná mřížka viz odkaz

http://www.dekordort.cz/product/patchwork-vytlacov...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 126 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hebká hustá čokoládová poleva

  • Kelliee Kelliee

    Moc se omlouvám za komentář níže, patří k jinému receptu. Jinak tuto polevu doporučuji, je moc dobrá, dělám často :yes:

    Odpovědět

  • Kelliee Kelliee

    Včera upečeno, dnes nakrojeno. Je opravdu moc dobrá. Zbrkle jsem kydla zakysanku do pudinku;-( tak jsem dala míň tvarohu . Do polevy jsem pak dala obyč šlehačku a bylo to výborné. Děkuji za recept, ráda se k němu budu vracet:yes:

    Odpovědět

  • Kacita a Sofinka Kacita a Sofinka

    Supeeer, je skvělá :yes:

    Odpovědět

  • teny1 teny1

    moc se mi líbí, povedla se a byla moc fajn:yes:

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    To je pecka! :-) Už nikdy neudělám jinou polevu!! Mňam.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Tak. . . konečně vyzkoušena a musím říct, že je opravdu skvělá. Blbec jsem se nepodívala na kelímek šlehačky, že má jen 200 ml a čokoláda na vaření, tak tam ty gramy nejsou vůbec (vzala jsem váhu a zvážila, bylo to 150 g). Takže obojího málo, ale musím říct, že na polití perníku od Bibinky to stačilo. Díky za skvělý recept! :yes::-K

    Odpovědět

  • Ira Ira(neregistrovaná)

    ja tuto polevu robím už pár rokov a je super :yes::-p

    Odpovědět

  • E-li-s E-li-s

    Taky jsem měla problém s hustotou, pořád řídké!! :-//Tak jsem otočila poměr surovin a je to super!!! :-))

    Odpovědět

  • Cocoska Cocoska

    Musím se zastat Kunínské smetany, používám ji mimo jiné i na tuhle polevu a je vždycky perfektní. Nechávám ji chladnout asi 1-1,5h., když se nechá zchladnout moc, je už pak zase tuhá a nerozlije se, musí se rozetřít a jsou na ní vidět tahy.. Asi se musí prostě přesně dodržet ten postup..? Nevim, ale taky mám pár receptů, kde všichni píšou, jak jim to jde, a mě to prostě nejde:-D

    Odpovědět

  • Marion Marion(neregistrovaný)

    nicky292: Kunínská smetana mi dělá vždycky takovýhle věci... já nevím čím to je, ale ani v polevách a ani v krémech mi smetana z kunína nefunguje, kupuji tu obyčejnou nejlevnější v lidlu a ta mi funguje... Te si smetanu sbírám z čerstvého mléka z farmy a ta je bezkonkurenční...

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    nicky292:tak to je fakt zvláštní:-/a kakao jsi nezapomněla? i ten sled ingrediencí? ona neztuhne úplně, jako klasická poleva z čokošky. jinak vážně nevím, čím to, že tě mrška takhle zlobí:-S

    Odpovědět

  • nicky292 nicky292

    srettka:Kupuji smetanu kunín 30%, a hořkou čokoládu orion. Nyní je to dva dni, co je buchta v lednici a čokoláda má konzistenci jako hustší med...já opravdu nevím. Mohlo by mít na to vliv, že jsem smetanu třeba málo povařila?

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    nicky292:co jsi použila za čokoládu? nechala jsi to zchladnout? chladnutím to pěkně zahoustne.S jakou jsi použila smetanu? Zkus příště s vyšším podílem tuku, nejlépe 33%.
    Pokud se ti poleva rozlila do stran, chce to zarovnat korpus do roviny, seříznout případné vyboulení, aby se poleva rozlila rovnoměrně. Na nerovném korpusu bude vždycky neposlušná a utíkat do stran:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    nicky292:záleží na kvalitě kakaa a čokolády

    Odpovědět

  • nicky292 nicky292

    Dělala jsem tuto polevu již podruhé a pokaždé se stejným efektem...:-(( i po vychladnutí je stále příliš tekutá a z prostředku korpusu mi steče všechna do krajů plechu, kde je korpus vždy nepatrně nižší než uprostřed. Vrstava uprostřed je pak téměř průsvitná.
    Nevím, kde je chyba.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: čokoládová poleva se smetanou cokoladova poleva ze smetany cokoladova poleva ze slehacky poleva ze šlehačky a čokolády nejlepsi cokoladova poleva poleva z hořké čokolády poleva ze šlehačky čokoládová poleva poleva z cokolady a smetany tekutá čokoládová poleva čokoládová poleva z čokolády mekka cokoladova poleva čokoládová poleva měkká poleva ze smetany a cokolady čokoládová poleva z hořké čokolády ganache poleva čokoládová poleva na buchtu poleva ze smetany cokoladova poleva smetana čokoládová poleva tekutá

Zapomněl/a jsem heslo