Hebká hustá čokoládová poleva
Čokoládovou polevu potřebujeme v kuchyni každou chvíli, proto se hodí mít její přípravu v malíčku. Naučte se s námi lesklou a hebkou domácí polevu, díky které vaše dorty a zákusky budou vypadat dokonale.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 494 kJ / 1 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,40 g |
Tuky | 113,40 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 107,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace s menší vlastní úpravou z dortománie. Poleva je jemná, pružná a velmi chutná.
vynikající andělský perníkový korpus od bibinky:
http://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-nady...
na mřížkovou ozdobu využita patchworková pomůcka Diamant-nátlačná mřížka viz odkaz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 2. 2019 08:52
Moc se omlouvám za komentář níže, patří k jinému receptu. Jinak tuto polevu doporučuji, je moc dobrá, dělám často
25. 11. 2016 11:01
Supeeer, je skvělá
9. 7. 2016 18:17
moc se mi líbí, povedla se a byla moc fajn
5. 3. 2016 09:29
To je pecka! Už nikdy neudělám jinou polevu!! Mňam.
10. 2. 2016 13:57
Tak. . . konečně vyzkoušena a musím říct, že je opravdu skvělá. Blbec jsem se nepodívala na kelímek šlehačky, že má jen 200 ml a čokoláda na vaření, tak tam ty gramy nejsou vůbec (vzala jsem váhu a zvážila, bylo to 150 g). Takže obojího málo, ale musím říct, že na polití perníku od Bibinky to stačilo. Díky za skvělý recept!
12. 12. 2015 20:01
ja tuto polevu robím už pár rokov a je super
9. 9. 2015 11:54
Taky jsem měla problém s hustotou, pořád řídké!! Tak jsem otočila poměr surovin a je to super!!!
7. 12. 2014 13:47
Musím se zastat Kunínské smetany, používám ji mimo jiné i na tuhle polevu a je vždycky perfektní. Nechávám ji chladnout asi 1-1,5h., když se nechá zchladnout moc, je už pak zase tuhá a nerozlije se, musí se rozetřít a jsou na ní vidět tahy.. Asi se musí prostě přesně dodržet ten postup..? Nevim, ale taky mám pár receptů, kde všichni píšou, jak jim to jde, a mě to prostě nejde
17. 5. 2014 13:55
nicky292: Kunínská smetana mi dělá vždycky takovýhle věci... já nevím čím to je, ale ani v polevách a ani v krémech mi smetana z kunína nefunguje, kupuji tu obyčejnou nejlevnější v lidlu a ta mi funguje... Te si smetanu sbírám z čerstvého mléka z farmy a ta je bezkonkurenční...
27. 4. 2014 09:34
nicky292:tak to je fakt zvláštnía kakao jsi nezapomněla? i ten sled ingrediencí? ona neztuhne úplně, jako klasická poleva z čokošky. jinak vážně nevím, čím to, že tě mrška takhle zlobí
27. 4. 2014 07:58
srettka:Kupuji smetanu kunín 30%, a hořkou čokoládu orion. Nyní je to dva dni, co je buchta v lednici a čokoláda má konzistenci jako hustší med...já opravdu nevím. Mohlo by mít na to vliv, že jsem smetanu třeba málo povařila?
26. 4. 2014 08:50
nicky292:co jsi použila za čokoládu? nechala jsi to zchladnout? chladnutím to pěkně zahoustne.S jakou jsi použila smetanu? Zkus příště s vyšším podílem tuku, nejlépe 33%.
Pokud se ti poleva rozlila do stran, chce to zarovnat korpus do roviny, seříznout případné vyboulení, aby se poleva rozlila rovnoměrně. Na nerovném korpusu bude vždycky neposlušná a utíkat do stran
Pokud se ti poleva rozlila do stran, chce to zarovnat korpus do roviny, seříznout případné vyboulení, aby se poleva rozlila rovnoměrně. Na nerovném korpusu bude vždycky neposlušná a utíkat do stran
25. 4. 2014 10:42
nicky292:záleží na kvalitě kakaa a čokolády
25. 4. 2014 09:46
Dělala jsem tuto polevu již podruhé a pokaždé se stejným efektem... i po vychladnutí je stále příliš tekutá a z prostředku korpusu mi steče všechna do krajů plechu, kde je korpus vždy nepatrně nižší než uprostřed. Vrstava uprostřed je pak téměř průsvitná.
Nevím, kde je chyba.
Nevím, kde je chyba.
17. 2. 2014 09:26
Luxusni zalezitost, rekla bych perfekttni. Pouzila jsem ji jiz nekolikrat a timto Ti dekuji, je to opravdova dobrota.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 27 sekundami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 5 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 10 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 12 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: čokoládová poleva se smetanou cokoladova poleva ze smetany cokoladova poleva ze slehacky poleva ze šlehačky a čokolády nejlepsi cokoladova poleva poleva z hořké čokolády poleva ze šlehačky čokoládová poleva tekutá čokoládová poleva poleva z cokolady a smetany čokoládová poleva z čokolády mekka cokoladova poleva čokoládová poleva na buchtu čokoládová poleva měkká poleva ze smetany a cokolady čokoládová poleva z hořké čokolády ganache poleva poleva ze smetany cokoladova poleva smetana čokoládová poleva tekutá
Suroviny: smetana ke šlehání, kakao hořké, čokoláda hořká
Hebká hustá čokoládová poleva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rElp
83 názorů