Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Nadja: Nadi dělala jsem krkovičku, maso se musí zavakuovat a dělat na Low 8-10 hodin. Jinak se na sous- vide používá speciální vařič

Nadja: Panko strouhanku jsem dělala doma 1 a nikdy více. Možná si pamatujete, jak jsem tady nadávala, že to vůbec nejde😁

tara23: Věrko, díky. Zítra si máme udělat covid - test a zavolat MUDr. Pak se uvidí.
Sous-vide děláš v pomaláči? To jsem netušila, že to lze. Vím, že na to jsou speciální přístroje, které udržují danou teplotu, a ta je stanovená podle suroviny, její gramáže a nevím, čeho ještě.
Dušenou mrkev mám také docela ráda, ale jen tak samotnou, nebo s bramborem, ale bez masa. Nakrájenou na slabá půlkolečka ji dusím na cibuli a s kmínem, měkkou ji zapráším trochou mouky a povařím. Jinak už nic. Stejně, jen bez kmínu, dělám hrášek - ten mám ještě raději než mrkev.

Dnes jsem dojedla zbylé brambory s kouskem debrecínky a Petr bude mít ještě kuřecí stehno s rýží.

Hezký den všem.
embr23: Panko strouhanku si můžeš udělat i doma:
fresh.iprima.cz/jak-na-to-tipy-a-triky-v-kuchyni/naucte-se-vyrobit-domaci-panko-strouhanku

magdalenka: Magdi podívej, kdo ti dal plus Hospodyně! Konečně se nám zotavila a přišla mezi nás.

tara23: Já na to taky koukala, jsme dva a rychlý oběd někdy potřebuji, když dělám něco jiného!
Musím taky odzkoušet, snad to bude chutnat!

Jajajajaapaja: já jí dělám s vepřovkou, krásně mrkev navoní. Ksyž je mrkev skoro měkká, přidám nakrájenou vepřovku. Jinak dělám hovězí a nebo telecí na mrkvi, ale to je trošku mrkve.
Dokud žil táta, tak jsem mu jí taky nosila. Vzpomínal na své dětství, že když bylo velké prádlo, byla k obědu vždy mrkev, bez masa, bez přílohy 😀.
Dneska mi jí Vendula pochválila, ale dřív jsem jí prý dělala sladší. Nakonec dávám citronovou štávu a cukr.
Já jí mám ráda, ale dám si hodně štávy a brambory si v ní rozmačkám 😁

tara23: mrkev mám taky ráda, ale já dělám zvlášť maso a zvlášť mrkev , je to dobrůtka 😁

Hezký den, dnes vařím jen pro nás a pro dceru. Tak jsem konečně vyslyšela Venduly dlouhodobé přání a uvařila jsem dušenou mrkev 😋👍 s bramborem. už mi o ní říká pěkně dlouho. Jen je problém v tom, že já jí dělám z kila mrkve +1 vepřové konzervy a to je dost velké množství. 😀
Před časem mi řekla, že jí bude jíst klidně týden, po pár dnech zoranžověla 😁.
Tak abych tomu předešla zavolala jsem Ivě, která jí má taky ráda a přijde i s Matym. jen asi trošku dýl, protože je po noční.
Vendula dostala jen na 2 dny😀

ahojky všem :) tak dnes si na oběd dělám úplně obyčejné zapékané brambory s cottagem, eidamem a uzeným eidamem :D maximum sýru a chili :) a na večeři bude obalovaný květák v panko strouhance, konečně se mi podařilo ji sehnat :) krásný den všem :)

Simona Skolakova: Simčo to máš pravdu, já si čas sakra hlídala, dělala jsem 25 min na horkovzduch. Ono je to vlastně hotové, jde jen o prohřátí a kůrčičku.
Guláš se jen ohřeje a knedlíky máme v mrazáku pořád. Koukala jsem má trvanlivost 14dní. Tak ten asi objednám než pojedeme do lázní. jedeme jen na týden tak oběd bude při příjezdu vyřešen

tara23: Věrko také chci zkusit kachní stehna láká mi to,no ono také záleží jak se to pak dlouho dělá,zeť říkal mě to moc nechutnalo bylo to moc suché a já jsem říkala jak dlouho jsi to dělal??Tak na mne koukal,no nedodržel ten čas a tak si to sám přesušil.Říkala jsem zkus ještě jednou a dělej podle návodu vtip je v tom,že to nemusíš péci tak dlouho.😉

Nadja: Nadi já jsem sous vide nikdy nekupovala. Vepřové trhané maso sous- vide jsem několikrát dělala v PH.
Ale Simonka mi upozornila na kachní prsa. Mi by je kouoit nikdy nenapadlo, bála bych se, že budou suché. Ale opak je pravdou, byla výborná. Ještě mi láká koupit sous- vide hovězí guláš, koleno a nebo kachní stehna.
Ale musím vařit pro nás 2 a nebo 3. Z balíčku se udělají 3 porce😀.
Dřív jsem rýži vařila v troubě a ted už jen v rýžovaru a je pěkná. jen rizoto dusím stále v troubě.
Snad už jste s Petrem v pořádku, myslím na vás :-K

Dobré ráno, dnes budeme mať paradajkovú polievku s cestovinou, rizoto a kvasáky k tomu.

MarcelaPa: tara23: sous-vide jsem také koupila na ochutnání - už sice nevím, co to bylo - dobré bylo, ale nijak mne to neohromilo. Je fakt, že je asi dobré mít jeden, dva balíčky v zásobě pro použití v nouzové situaci, kdy potřebujeme maso rychle připravené.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek