Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tak to je přesně on. Nadýchaný hrnečkový perník. Takový pekly naše babičky a my jsme se ho nemohli nabažit. Přichystejte si tento skvělý dezert podle našeho videoreceptu.

Jednoduchý perník

Vzpomínáte si také na vynikající perník, který byl potřený marmeládou, politý čokoládovou polevou a ještě občas i posypaný strouhaným kokosem? A ta vůně!  Uvnitř někdy bývaly rumem nasáklé rozinky, jindy zase zasekané oříšky. Možná právě takový znáte. Pokud jste ho doma ještě nevyzkoušeli, máme pro vás neuvěřitelně jednoduchý hrnkový čili velmi rychlý a praktický litý perník

Snadná příprava i pro začátečníky v kuchyni

Na tomto dezertu není co zkazit, proto se do něj může pustit kdokoliv. Jen se promíchají suché ingredience, přilijí vlhké a vše se musí dobře promíchat. Pokud čekáte návštěvu, která se ohlásila na poslední chvíli, tohle je ten pravý moučník, který potěší a zachutná.

Těsto lijeme na plech, který předem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme si to ale usnadnit a vyložit plech pečicím papírem.

Rychlé

Rychle, rychle, ať už je jídlo na stole! Možná jste se zdrželi v práci, možná vás zaskočila nečekaná návštěva... dobré jídlo nemusí být věda, která vyžaduje hodiny u plotny. I rychle připravené…

Nadýchaný hrnečkový perník

Na nadýchaný hrnečkový perník budete potřebovat: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr a 2 lžíce kakaa, 1 kypřicí prášek do perníku, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 vejce, nasekané ořechy (asi velká hrst). Navrch: marmeláda, rozehřátá čokoládová poleva a kokos.

Jak na to? Troubu předehřejte na 170 °C. Hluboký plech vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Do misky dejte hladkou mouku, přidejte cukry, kakao, kypřicí prášek do perníku a vše promíchejte. Pak přilijte mléko, olej, do toho rozklepněte vejce. Znovu vše důkladně promíchejte. Můžete přidat i hrst nasekaných ořechů.

Těsto nalijte na připravený plech a rovnoměrně ho rozprostřete. Hotový plech dejte do předehřáté trouby a pečte asi 20 minut. Řiďte se zkušeností s vlastní troubou. Hotový perník potřete marmeládou, polijte čokoládovou polevou a posypte kokosem.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více