Boloňské špagety

toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 6 názorů

43

Suroviny

1/2 kg mletého hovězího masa
1/4 hrnku petrželky (najemno nakrájené)
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku (prolisované)
1 cibule (velká nakrájená)
1 mrkev (nakrájená)
1 řapík celeru (nakrájený)
0,5 l hovězího vývaru
1,5 hrnku červeného vína
85 dkg konzervovaných rajčat
1 lžička cukru
sůl
pepř
1/2 kg špaget
2 lžíce parmazánu (najemno nastrouhaného)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Petrželku nakrájíme na jemno. Rozehřejeme olej a česnek, cibuli, mrkev a celer na něm zvolna 5 minut za stálého míchání opékáme.

  2. Zvýšíme teplotu a vmícháme mleté maso. Za stálého míchání je osmahneme dohněda, pečlivě vidličkou rozmačkáme případné hrudky. Přidáme vývar, víno, rajčata cukr a petrželku.

  3. Směs uvedeme do varu snížíme teplotu a bez pokličky zvolna vaříme za občasného míchání zhruba 1 1/2 hodiny. Potom směs dochutíme.

  4. Mezitím uvaříme špagety. Podáváme přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Boloňské špagety

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Recept je určitě dobrý, ale tato fotka mě tedy odradila. Fotky by měly lákat na přečtení receptu a následě na vyzkoušení. Toto je pravý opak a můžete se "kamošky" sebe zastávat jak chcete.

    Odpovědět

  • Mike Mike(neregistrovaný)

    Ta petrželka tam nemá co dělat, vaříme-li originální Spagetti Bolognese. Stejně tak konzervovaná rajčata tam nepatří, používá se jen rajčatový koncentrát smíchaný s vlažnou vodou. Úplně nakonec patří do ragú 2dl mléka. Pokud jej chcete jemnější, přidejte na začátek ještě 100 g kuřecích jatýrek.

    Jinak nic ve zlém, ale ty fotky jsou příšerné, takhle Bolognese vůbec nevypadá. Ragú má mít nádhernou tmavě hnědou barvu, to nahoře spíš připomíná lečo.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Petra (neregistrovaný/á) - a co ti brání v tom, abys to uvařila, lépe esteticky urovnala, vyfotila a dala foto? Já osobně nevybírám jídla podle fotky (jsou samozřejmě vodítkem) ale podle zpracování, surovin... fotka je jen třešnička,která mi pomůže. Tu nejsme na soutěži o hezčí foto ale na receptech o jídle. A mimochodem, recept znám, je víc než jedlý :-p a pořád hledám to neestitečno :-O - fotka je hezká a výstižná.:yes::yes: (pro případné šťouraly - s autorkou fotek se osobně neznám, ale posuzuju dle sebe !!!!)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Možná je to dobré, ale esteticky to tedy věru nevypadá. To by mi doma nejedli :-//

    Odpovědět

  • amzonka amzonka

  • Bibinka Bibinka

    Špagety jsou víc než dobrý:-pomáčka má výbornou chuť, která ve špagetách vede prim. Přidala jsem něco žampiónů, jinak jsem se držela receptu. Pčřidala jsem fotky a bodíka:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: boloňské špagety směs na boloňské špagety boloňské špagety recept směs na špagety špagety s hovězím masem boloňská masová směs bolonske spagety bez masa boloňské špagety s kuřecím masem boloňské špagety s hovězím masem bolonska smes bolonska smes na spagety bolonskě špagety z mletého masa směs na špagety z mletého masa boloňské maso mleté maso se špagetami recept na bolonske spagety recept bolonské špagety kuřecí směs na špagety hovězí směs na špagety jak se vaří špagety

Zapomněl/a jsem heslo