Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Dnes jsem vařila pro rodinku, vepř. kotlety s kostí na slanině s bramborem. 😋👍:-K a zelný salát.
Děti překvapily, oba si přidaly.
Maj prázdniny, tak toho využiju, Ella nebude chodit na obědy, tak budu vařit to co nejí, ale co máme rádi my 😁. Až v neděli s nima jedeme do divadla.
Ve středu uvařím zabijačkový guláš, už si o něm povídám dlouho. Stavěl se tady Matty, tak jsem ho pozvala. Nejdřív jsem se ho opatrně zeptala jestli ho jí.
" Babi jím, to jsou geny víš 😀". Je mu 15, jí už asi všechno😀, hlavně, že toho je hodně

Jajajajaapaja: Jo kuřatům dávaj do krmené směsy něco aby rychle rostly. Taky farmáři píší u svého kuřecího masa, že kuřata krmí dlouho, většinou udávaj i kolik dní.
Ale celkově je kuřecí maso bez chuti, jedině ho namarinovat. proto nejím kuřecí řízky.
A jinak koprovku nejím, tu opravdu nikdy 😁

Nadja: už jsem tady, Nadi moc se omlouvám, byla jsem tady chvilku ráno, ale akorát přišli mladí. Děti maj prázdniny, tak už jsem měla smolíka.
Tu krkovičku zavakuovanou jsem vařila v PH, prostě sous- vide. Ráno jsem jí jen vidličkou natrhala.
K bramboračku jsme vždy dělali, teda pořád dělám ke škvarkovým plackám. Jinak jí nevařím.
Lívance se skořicí mám na to, že je to sladké jídlo docela ráda, ale musím mít ještě něco slaného. Stačí mi polévka.
Manžel i když je diabetik musí mít něco sladkého denně. kdyby to byla blbá ošklivá sušenka, hlavně, že je sladká 😁. Cukrovku má asi 35 let, pořád si vystačil s práškama, píchá si teprve pár let večer.
Asi jak je to velký hubený klidas, tak ho doktoři chválí.

MarcelaPa: určitě, posílám , dobrou chuť ⛹️

Jajajajaapaja: Jaruško, nemohla bys mi jí trochu poslat?😋 Já jí miluju a manžel jí nejí.
Mňam, mňam.

Náš dnešní oběd - koprovka

Jajajajaapaja: máš pravdu, bylo to tak vždycky - asi podle toho, čeho byly velké zásoby a bylo to potřeba prodat - tak to bylo zdravé a naopak. Bylo to tak s vajíčky, s máslem i sádlem atd. Viz kdysi slogan "Sana, rodná sestra másla".....

tara23: Některá jídla jsou lepší ohřátá, pěkně rozležená, než čerstvě uvařená. Já dost často vařím na dva dny, a pokud pak ještě něco zbyde, strčím to do mrazáku, nebo z toho udělám jiné jídlo, třeba knedlíky s vajíčkem (pro mne podle velikosti 2-3 knedlíky s 1 vajíčkem a Petrovi 1 knedlík s 3 vajíčky :-D :-D :-D), nebo mám ráda knedlíky drobně nakrájené a jen tak opečené, a k nim mléko.
Když Petr jede sám na chatu, tak mu uvařím na 2-3 dny a část z toho "zavařím" na krátkodobé uchování, na rychlou spotřebu - hned po uvaření, co nejvíce horké, dám do sklenic, otočím je dnem nahoru a nechám do vychladnutí. Uskladní si je v ledničce. A ještě se nestalo, že by se něco zkazilo, jako když to bylo jen v misce (to hlavně polévka zkysla).

tara23: s tím ohříváním - jedno jídlo 2x, ale ne po sobě, podruhé až třetí den. Všichni mladí mohou mít kuřata pořád, je to maso bez chuti, jak já říkám, je to jen hmota plná chemie. Nedávno jsem někde slyšela že dětem by se dávat vůbec nemělo, jak to zabíjejí mladé, je plné hormonů , jestli je to pravda -těžko říct, oni pokaždé říkají něco jiného.

Hezký den:-K dnes kuří polévka s nudličkami a zapečené těstoviny s uzeným a salát😋
Já také sladká jídla nesmím občas přes léto zhřeším tvarohovými knedlíky s ovocem to mám ráda,ale zemlbábu nemusím,tu si dělá manžel a má jí výbornou dělá z veky,ale má jí vymazlenou tu má ráda od něj aj vnučka.😍

Krásný slunečný den všem.
:-K tara23, Jajajajaapaja: to já sním skoro všechno, jen některá jídla nemusím a sladká nesmím, i když bych si je ráda občas dala. Zrovna třeba tu zemlbábu, ale dělanou z vánočky nebo mazance, nikoliv z veky. Lívance, palačinky i omelety miluju, ale obvykle je dělám, jen když přijdou vnoučata. Lívance se skořicí jsme dělávali k bramboračce. A palačinky bývaly i zapečené, plněné sladkým tvarohem.

Jajajajaapaja: Jaruš žemlovku jsem dělala jedinkrát v životě, na popud dcery a opravdu nikdy více. Mě zase napadly lívance 😁, obyčejné se skořicí.
Já si nemyslím, že jsem strašně mlsná. jen mám ráda kvalitní Česká jídla. A jen jednou ohřát. Abych jedno jídlo jedla několik dní to ani náhodou 😁.
Za mě to dožene dcera s dětma, ty by mohly jen kuřecí a to se mi ježí všechny chlupy 😁.
I když ted maj v Lídlu kukuřičné kuřátko, docela bych si ho dala s nádivkou. Uvidím ve čtvrtek

Takže, dnes je špenát, brambory a vejce, buď volí oko, nebo může být i uzené, ale to bude dle strávníků, zda kluci poslouchali, polévka je bramboračka vč. sušených hub, ale jen se chci slušně zeptat, kdepak máme Aničku, už zde dlouho nebyla a mě vadí, že nevidím ty její - kulinářské výtvory (je to taková, milá a ještě k tomu vařící frajerka, tak se ozvi, čekáme !

tara23: v marketech uzeninu kupuji jen např. když budu dělat chlebíčky, tak koupím vakuované, kvůli trvanlivosti, to je třeba na Vánoce, jinak ne.
Taky si myslím že máme podobné chutě, já jsem strašně mlsná,, snacha říká o naší nejmladší vnučce, to je celá babička-ochutná a řekne "tohle nebudu". Nemusím mít maso, ale sladké je pro mě zákusek, ne hlavní jídlo, občas ho uvařím, teď mě napadla žemlovka, tu jsme neměli víc jak rok, uvidíme.

U nás dnes jako předkrm byly brambory s máslem (na způsob brambor na loupačku) a dál pečené koleno a šťouchané brambory. Koleno jsme koupili hotové, připravené jako sous-vide. Jen jsem ho dala do trouby pod gril, aby se opeklo. Bylo krásně měkkoučké.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek