Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

tara23: V PH sa zelenina nerozvarí, tiež ho niekedy používam. Vitamínov tam neostane veľa, samozrejme.😁 neskoršie pridávanie koreňovej zeleniny robím, ak varím na sporáku.

Hezký den:-K dnes kuří vývar s játrovou rýží a lilek v těstíčku a opečený brambor,tatarka.
Když dělám vývar v PH,tak tu zeleninu také vyhazuji a pak dávám jako Věrka novou strouhanou.😋

magdalenka: Magdalenko já právě vývary vařím přes noc v PH, tak mi to nějak nejde přidat později. Ona se v PH nerozvaří, ale myslím si, že už stejně v ní nejsou žádné vitamíny, když se třeba 6 hodin vařila. Ale třeba je to jen v mé hlavě 😁
O kolenu už přemýšlím delší dobu, dala bych si 😁

tara23: ja zeleninu do vývaru pridávam neskôr, nie na začiatku - práve preto, aby nebola rozblemcaná.

Pekný deň, u nás bude pečené koleno, z vývaru cibulačka, pečiem kváskový chlieb ku kolenu a chren a kyslá uhorka.

hazel: Stáni moc děkuji za obšírnou zprávu🌺. Proč jsem to chtěla vědět. zet je velký milovník grilovaček a masa. Pořád básní, že by chtěl ochutnat nějaké netradiční maso na grilu. No a Roíhlík nabízí všechno možný😁. Bizon se líbí i mě. Prodávaj steaky i s receptem jak ho na grilu připravit. V létě má narozky, dostane originální dárek. Ještě k němu vyberu něco. Líbilo by se mi Japonské hovězí, ale to je strašně drahé 😁. Tak možná pštrosa a nebo Korejské hovězí.
Guacamole ochutnám, už ho mám v košíku. Je připravené úplně stejně jak píšeš. A kdyby náhodou, tak ho dám sousedce 😀. V rodině bych ho asi neudala, snad jen Ivě ( ta je stále na dietě 😁)

Veronika.Hrozna: Večo, já zeleninu z vývaru vyhazuji protože se dlouho vařila a většinou je i z vývaru špinavá. Říkám si, že je vyvařená, tak proto jí vyhazuji. Dám do vývaru čerstvě nastrouhanou, než udělám knedlíčky a než zvlášt uvařím nudličky je vařená

tara23: Verko, ja nerada jim neco jineho, tak ze jak chutna bison nevim, ale znam lidi kteri ho kupuji i kdyz je drazsi nez hovezi a moc jim chutna, je pry libovejsi, jemnejsi maso a mekke v jakekoliv uprave. Rikaji ze ma trochu sladky podton. Nesmi se prepeci, jinak bude tvrde. Bisoni maso je vice libove a proto uprava masa je rychlejsi. Jinak tvrdi ze je to zdravejsi maso nezli hovezi a dokonce i ryba. Ti Lide co znam ho upravuji jako steak.
To je asi tak vse, neco jsem i vyhledala na Google.
Vcera jsem ho zrovinka videla v nasem supermarketu. Divala jsem se na maso a jedno se me zdalo takove vice tmavo cervene , no zjistila jsem ze to byl bison.
Avokado my oba mame radi a jime ho tak pres den, kazdy pulku, pokapem citronem a trochu soli a vyjidam to lzickou. Naucila me ho jist az kdyz nase dcera chodila na universitu a tam si ho davali k snidani. Jak nerada neco noveho ochutnavam, dcera me premluvila a od te doby ho jim a rada. Mas vsak pravdu musi byt uzrale, ja kdyz je kupuji ,tak jsou jeste zelene ,ale doma si je hlidam, kdyz zacne byt slupka cerna a na sahnuti jiz je mekkci to je cas ho jist.
Guacamole jsem se zase naucila jist v Mexiku, ja to delam podle mexickeho receptu, pridam rajce nakrajene trochu cibule but normalni a nebo cervene, pepr ,sul, trochu citronu, jednu malou papricku jalapeno a koriander. Ta papricka tomu da takovy raz, ale nemusi se davat.
No vidis co jsem toho napsala.
Kureci kridelka dnes byli super. Jiz jsem je nemela hodne dlouho.😃

tara23: Věrko, hlavně kup zralé nebo ho nech dozrát a chce to pořádně ochutit. Mně dnes přijel Rohlík, ale avokádo jsem nekupovala, ale čerstvé bylinky - boží.

tara23: díky za radu, udělám stejně až na tu zeleninu, to by manžel moc brblal,, vařenou miluje. 😃

MarcelaPa: Marcelko koukám, že ho má čerstvý Rohlík. Asi ho zkusím. Když mi nebude chutnat nabídnu ho Ivě nebo zetovi. V nejhorším případě ho vyhodím. Je to 60Kč

MarcelaPa: právě, já avokádo ochutnala, nebylo pořádně zralé a bylo pěkně hnusné. A od té doby má m odstup. Proto abych ho udělala a pak vyhodila to se mi moc nechce. Chtělo by to někde ochutnat

tara23: Věrko, já mám guacamole moc ráda, hlavně, když je dobře ochucené, mám ráda avokádo všeobecně. Ale, třeba můj muž, ho vůbec nejí. Chce to vyzkoušet.

hazel: Stáni guacamole jsem nikdy nejedla, pořád říkám, že bych ho chtěla zkusit, jenomže se ho nějak bojím. Potřebovala bych ho ochutnat od někoho jiného 😀.
Ale křidélka bych mohla na všechny způsoby klidně 2x do týdne 😀.
Stáni ještě se zeptám, jak chutná bizoní maso? V Kanadě je asi běžně k dostání

Veronika.Hrozna: Verčo úplně stejně jako jiné vývary, Droby a kachní maso zaliji studenou vodou, přidám nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl. Přidám kořenovou zeleninu a celou cibuli i se slupkou. jen odstraním kořínky a vrchní slupku. Táhnu v PH několik hodin, přitom sbírám pěnu. Když je maso měkké, přecedím přes husté síto. Zeleninu až na cibuli vyhodím. Přidám nastrouhanou čerstvou a zavařím cokoliv. Máme rádi knedlíčky. Akorát na ně použiji kuřecí játra. Kachních mi je líto, ty si raději upeču v kachním sádle.
Stejně dělám i kuřecí a nebo hovězí, ale hovězí kosti nejdřív opeču v troubě.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli