Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Jajajajaapaja: Jaruš já už jsem se ptala Stáni jestli javorový sirup používá i v nějakém receptu s masem. Ale ještě jsem nenašla odvahu něco zkusit. Vendula mi řekla, že je hodně sladký a to mi zatím odrazuje 😀.
Ale koupím ho, dočetla jsem se, že je vhodný pro diabetiky, tak ho manžel bude jíst. Může s ním i sladit

tara23: že existuje víc šarží jsem nevěděla, koukala jsem co mám doma - A.

Veronika.Hrozna: já ho začala používat poměrně nedávno, a je super. Dám si ho do bílého jogurtu, do kaše, na palčinky, je dost sladký, stačí ho malinko .
Ale je dost drahý, tak ho kupuji jen když se někde objeví ve slevě.

Hezký den, u nás dnes hovězí na česneku, bramborový knedlík a špenát😋👍:-K.
Vendula snědla 6 knedlíků, my s manželem 5. Tak jí asi chutnalo 😀

Javorový sirup se dělí do tří kategorií
Při výběru javorového sirupu v obchodě je nutné chápat rozdíly mezi některými jeho druhy. Rozdělen je na základě propustnosti světla, která de facto určuje, jak silná či jemná bude javorová chuť samotného sirupu.

grade A
grade B
grade C
Javorový sirup grade A
se hodí hlavně pro labužníky, kteří chtějí sirup využívat dennodenně k dochucování palačinek, vaflí a dalších sladkých pokrmů, jimiž se připravují na další krušný den. Ostatně, javorový sirup lze využít jako náhradu bílého cukru, v mnohých ohledech zdravější a také chutnější.

Javorový sirup grade C
se vyznačuje hlavně svou intenzivní chutí a vůní, přidává se tedy spíše do těst, používá se při pečení a vaření. Jelikož není tak čistý jako grade A. Nicméně hlavní je dívat se na kvalitu sirupu samotného, který typ zvolíme bychom měli zvažovat dle předpokládaného využití. V mnohých ohledech předčí javorový sirup běžný rafinovaný bílý cukr. Nachází se v něm některé zdraví pros


Stána ti určitě řekne víc. Vyrábí se pouze v Kanadě

Veronika.Hrozna: Veronika.Hrozna: Verčo asi proto, že u nás javorové farmy nejsou. K nám se jen dováží. Je prý dobrý dcera ho kupuje a hodně používá. Lijí si ho na wafle a lívanečky. Já ho ještě neochutnala, protože je hodně sladký
Javor je symbol Kanady

hazel: Nevím jak chutná javorový sirup a k čemu se používá, u nás v obchodech je, ale ty si pro něj chodíš na farmu! Proč? Čerstvý je lepší? Nebo ten náš nekupovat leží dlouho v lahvičce?

Julia Oskerova: Ta nádivka vypadá famózně! Kuřátko s nádivkou dělám dost často, ale chtělo by to nový recept na nádivku. Co do ní dáváš?

Dobry den,
u nas dnes chili s cesnekovym chlebem a zelenym salatem. Upekla jsem dva bananove chlebicky. Jeden pro nas jeden pro deti, protoze dnes v noci prileti. Manzel jiz jim to dovezl k nim do domu.
Pekne jste zde navarili, Julli u Tebe to je radost se podivat na fotografie. Marcelko mrkvovi salat, jiz jsem si udelala pro sebe zpravicku. Mela jsem ho vzdy rada a uplne jsem na nej zapomela.
Anicko pekny chlapecek, no v tomto veku jsou pekne ciperni a maji moc radi vsecny supliky na ktere muhou dosahnout.😃
Hezke probuzeni do noveho tydne.🌺

Přeji krásný nedělní večer🙂Od pondělka tady máme známou(tahali ji pár šroubů z kotníku) s 28 měsíčním synem a tak jsem v posledních dnech trošku bez šťávy😏Dnes jsem vaření trochu odbyla.Dala jsem do pečenky žampiony se zeleninou a vývar byl ještě ze včerejška.Malošek po obědě vytuhnul a vydrželo mu to skoro 2 hodiny.Teď se ráchá v koupelně a půjde do hajan.Tak až půjdete i vy,nechejte si něco pěkného zdát😍Mějte hezký večer:-K

Julia Oskerova: Juli, na medvědí česnek se už také těším. U nás ještě není, já ho chci na Velikonoce do nádivky , tak snad ještě bude.

hazel: děkuji, Stáni, za vysvětlení. Nenapadlo mi si to dát do překladače. Zase jsem o něco chytřejší. Lněné semínko je taky moc zdravé.
Hezký podvečer 😀, my jsme dnes k obědu měli pečenou panenku se sušenými švestkami, vařené brambory.

Julia Oskerova: pastva pro oči, u nás medvědí česnek ještě není. Já si ho dám na chleba se sádlem, mňam mňam

Julia Oskerova: Juli. to je krása na talíři a pak nebíčko v papulce !!!

Jajajajaapaja: Jaruš, já v marketu kupuji jen vepřové, když je vidět, že je mladé. A pak Irské hovězí. Ale ted když mladí přivezli plno hovězího od soukromníka, tak mám na chvíli pokoj.
Rohlík ti řekne o mase úplně všechno, představí farmáře a už zbývá jen jmenovitě představit zvířata. A to by se ze mě stal vegetarián. U našich jsem ke králíkům nemohla chodit, protože bych je nejedla 😁.
V Rohlíku už to radši nečtu😀

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli