Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Dobré ráno, včera som nevarila, a nebudem ani dnes. Má byť krásne, tak to treba využiť, ideme na výlet a na obed sa niekde stavíme. Večer po návrate si dáme niečo z chladničky, včera som piekla chlieb a vyrobila šalát z fazule a špekáčkov.
Užite si teplého počasia, ešte prídu chladné dni.

Dobry den, vidim ,ze u Vas je jiz hodne pozde.
Ja jsem delala zeleninovou polevku s krupickou a vajickem, spaghetti a omacku z mleteho hoveziho masa a rajcat a jeste palacinky. Ty proto ,ze deti jsme vzali dnes k nam na obed. Oni jiz dnes meli volno ve skole a zitra odletavaji na jarni prazdniny do tepla.
Krasne mate na vareno, zitra ja nebudu varit ,protoze budu mit zbytky od dneska.😊

Anna Kocikova: Anicko koupit neco hezko ,to vzdy zvedne naladu. Libi se me ty barvy na tom taci a rukavici😊

Veronika.Hrozna: Verunko ,asi mas pravdu, ty moje byli jak malo dopecene. No nic zkusime je zase nekdy, ale podle Tveho receptu az hosem pridas. Neni zadny spech

tara23: Ten colombův recept je na 1,25 litru tekutiny. Tak si přihoď taky koření. 8-10 porcí je asi dvojnásobek tedy 2,5 litru omáčky, tak to budeš mít jednoduché.

tara23: my taky rádi sladkou

Jajajajaapaja: koření do perníku mám, tak maličko přidám, díky. No jsem zvědavá. Rajskou s masem jsem fakt vařila 2x bebo 3x.
Do plněných paprik dávám jen hřebíček, jinak nic jiného. Chci aby omáčka voněla co nejvíc po paprikách. A dělám jí dost sladkou

tara23: věruš, a máš perníkové koření? Tím se dá nahradit chuť perníku. Ale i bez perníku se ti určitě povede.
Do segedínu smetanu dávám, ale fakt malinko -na zjemnění.

Jajajajaapaja: Jaruš já taky koření dávám od oka, bobkový list mi smrdí, ten asi nedám. maminka jí taky zahuštovala perníkem, ale ten bohužel nemám. A do rajské bych smetanu taky nedala. Já jí nedávám ani do segedinu a přitom mám smetanové omáčky ráda.
No než půjdu spát, zapnu PH a ráno to už bude rychlovka 😀

tara23: já vše dávám od od oka, koření - pepř celý, nové koření -celé, bobkový list, hřebíček, celou skořici, tymián. A zahustit je nejlepší prníkem. Nakonec je možné malinko zjemnit šlehačkou , ale já ji nedává .

Veronika.Hrozna: Verčo dík, jen budu dělat asi tak 8 -10 porcí 😁, vývaru dám podstatně víc. Ale mě šlo o koření.
Připravila jsem si hrudí, je ho přes kilo, tak snad.
Dám svůj protlak, všechen vývar a koření jako Colombo, nebudu experimentovat

tara23: Já vždycky vařím tuhle, naprostá bomba! Vychucená a výborná konzistence.

magdalenka: Na mně taky leze jarní únava, půl hodiny v zahradě a musím skončit.

Děvčata zeptám se jaké koření dáváta do rajské omáčky s hovězím? Já vařím jen plněné papriky a do nich dávám hřebíček a nic víc.
S masem jsem jí dělala jen párkrát a vůbec si nepamatuji co jsem do ní dala. Hovězí budu vařit přes noc v PH, díky za radu 😀

MarcelaPa: Marcelko, mě by asi 20 stačila, nejví24. Velkých mám dost, ale malé a hluboké nějak schází. příští čtvrtek mrknu do Pepca

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek