Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husa a kachna pečená

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 190 min

190 min (190 min příprava)

30. 11. 2009 10:09

Suroviny

Porce: Dle velikosti ptáka a schopnosti jedlíků

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

U nás se jí s bramborovým knedlíkem a kysaným vařeným zelím. Ale jsou kolem Budějc vesnice, ( i někde v Č,B. ), kde se podává husa a kachna s vařeným bramborem ve slupce, oloupaným a překrojeným napůl a kysaným zelím. Jak komu chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

cathleen

10. 1. 2016 18:14

Karolína: mas paradni blog:yes: nakukovala jsem uz pred vanocemi:-8

Karolína

10. 1. 2016 17:16

Tak dneska jsem pekla kachnu. Klasicky na kmínu. Zelí bílé i červené. Povedlo se. Jako dílčí inspirace recept posloužil. Děkuji.
Kdo má zájem, recept na pečenou kachnu jsem sepsala a nafotila, http://makova-panenka.cz/recepty/hlavni-jidla/bio-...

savlinka

5. 4. 2015 18:36

Venoušku bohužel už nejsi mezi náma,ale ty to tam vidíš.....dnes jsem pekla husu klasika jak pekla babička a ty:yes:Moc mně chybíš kamaráde;-(

eliss

2. 5. 2013 22:46

:yes::yes:

Ellhenicky

11. 11. 2012 13:51

Jablka a cibuli, které jsem měl v břišní dutině pak propasíruji do zelí a také ňamkaEllhenicky@seznam.cz

L.e.n.k.a

3. 2. 2012 16:06

:yes::-p

mysalin

27. 12. 2011 21:24

Já bych ještě přidala asi 4 oloupaná jablíčka na čtvrtky a 1 cibule na plátky. Až se upeče vyndá se husa a vyberou se jablka a cibule a poté zaprášíme hl. moukou (1 - 2 lžíce) a metličkou šleháme aby se neudělaly hrudky a máme k tomu sos. A příloha bramborový knedlík.

Jana

6. 11. 2011 11:31

My taky říkáme puška - jsem z ČB

Františka

17. 10. 2011 17:17

Katka:Naše mamka dávala do kuřete nádivku s mletého masa,do husy bych dala mleté krůtí maso.Také jsem zkoušela nádivku s dětské krupice,byla výborná.Zdravím,Fanka.:-*www.toprecepty.cz

Vaclav Fronek

17. 12. 2009 16:13

Karko. Nejsem ve stavu komunikovat. Ny ale do kachy bádivku neděléme. Kdybych se ale rozhodl pro hádivku rozhodl bych se pro naší tradiční, které říkáme velikonoční (což je je jen název). Običejné rohlíky s mlékem . vajíčkem, Spousrou perželové natě, muškát oříčkem, solí,peiželem,) je to nenáročné a hodí se ke všemu.Václav

Lusinda79

17. 12. 2009 12:01

Já osobně dělám nádivku z den dva starých housek, které nakrájené namočím do mléka, vymačkám, přidám žloutky, sůl, mušk.květ, petrželku a sníh z bílků.Do nádivky můžeš přidat také nasekané mandle nebo naškrábaná jatýrka.Pokud dávám nádivku do kuřete tak žloutky utřu s máslem nebo rozpuštěným pokapu housky.Do nádivky pro husu a kachnu tuk nepřidávám.Také je dobré místo nádivky vložit do kachny půlky jablek nebo rozpůlený pomeranč.

Katka

17. 12. 2009 11:56

Dobrý den, a co takhle recept na nádivku do husy????? Husu upéct umím, mám ji vždy (podle mého) výbornou,ale nádivku opravdu nevím jak udělat. Mohl by mi prosím někdo poradit z vlastní zkušenosti???Děkuji moc
:-K:-))

knedlicek

1. 12. 2009 09:22

:-p

Vaclav Fronek

1. 12. 2009 08:41

K otázce PUŠKA. Povím nějak slušněji PROČ. biskup nikho nezarazi a přítom taky PROČ ? zrovna tento název. Přitom PUŠKA je přiléhavější. Víte velice slušně (jak pro koho) . Když někdo upouští plyny, tak se někde říká " CÓÓ - Prd ti je rozumět HI HI, ale taky - Střílí jako z pušky,potažmo, je li to silnější, jako z kanonu, atd. A nyní odpověď . : Z čeho se střílí " Z PUŠKY" . Kde je PUŠKA u husy, kačeny, kuřete.( Ale je to taky i místní, nebo krajové, což jsem si neuvědomil) HI HI HI Václav.

Vaclav Fronek

1. 12. 2009 08:32

Jsem velmi rád a TO UPŘÍMNĚ !!! za poučení, které jsem z příspěvků získal. Ale nedá mi, abych se nezeptal těch co to napsali, zda toto pasuje i na pečení HUSY,KACHNY, NE vcelku, ale jako u nás již porcovanou. TA OTÁZKA. : Ta teplota a doba i vše kolem se mi moc líbí, ale ještě jednou !! MOHU i já péci na 140 - 150°C přikryté 3 - 3,5 hod. bez otvření trouby ? Nebudu to moc vysušovat ? PROSÍM odpovězte, kdo ví JISTĚ. Budu netrpělivě čekat. Rád bych tuto vaši metodu uplatnil.Můžete i přímo do "Moje vzkazy". :-p:yes:;-) Dík Václav

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: pečená kachna pečená kachna v troubě kachna pečená pečená husa v troubě pečená kačena v troubě nádivka do husy pecena husa pečená kachna s nádivkou jak upect husu pečení kachny jak upect kachnu doba pečení husy pečená kachna v troubě s nadivkou jak nejlepe upect husu pečená kachna recept husa recept doba pečení kachny pečená husa s nádivkou nadivka do kachny husa pečená

Suroviny: husa, sůl, kmín celý, voda

TopRecepty.cz

Husa a kachna pečená

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5QKX