Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Hezké odpoledne:-), potřebovala jsem se zbavit zeleniny a proto jsem si vybrala recept od Johanky128. Krůtí kousky s dvojím celerem a kadeřavou kapustou. K tomu jsem udělala šťouchané brambory s červenou cibulkou a anglickou slaninou. Bylo to moc dobré.
K večeři manžel připraví tatarák s topinkami.

MarcelaPa: Marci v pohodě neomlouvej se:-K:-K

Nadja: jj, přesně tak, Nadi.:-K

Simona Skolakova: jj, vypadají hezky a je fajn, že je to směs - ta je vždycky lepší než jen jeden druh. Ale cena je určitě už někde jinde.

Simona Skolakova: Simčo, omlouvám se, spletla jsem se, zaměnila jsem houby mražené za sušené.;-(

Nadja: Nadi, máš pravdu, já jsem se spletla, myslela jsem na sušené houby a oni to jsou mražené, jak psala Simča.

Nadja: Nadi ano tyto houby kupujeme,tak jsem se nespletla:yes::-K

tara23: Věrko, v každé rodině jsou jiné zvyky; já myslela, jestli k tomu máš nějaký konkrétní důvod. U nás se např. nikdy nevařily kynuté houskové knedlíky - mamka je nemohla kvůli žlučníku a taťka je neměl rád, protože se omáčkou nacucaly tak, že se celé rozblemcly. Tak jsme je vařili s práškem do pečiva - ty byly takové tužší. Kamarádka zase dělá knedlíky bez jakéhokoliv kypřidla, ani sníh nedává, ale prý jsou dost tuhé, a jim to vyhovuje. Já jednou neměla burizony, tak jsem do nich dala žloutek a sníh z bílku, a také nám chutnaly.
Jako sváteční jsme mívali ve vodě nebo na páře vařené malé kulaté knedlíky z housek či rohlíků, mléka, vajíček, másla, s minimem mouky - a to byly sváteční knedlíčky k zající na smetaně nebo ke svíčkové a krájely se jen na poloviny.

MarcelaPa: houby mražené (z již dávno neplatné slevové akce) ;-)

tara23: Recept mám od maminky spolužačky a ty je vařili jako sváteční jídlo

Nadja: já právě nedávám ani prášek do pečiva, ani burizony. A jsou to takové nadýchané , jemné buchty

U nás dnes zbytkujeme, tak Petr bude mít těstoviny s vajíčkama, já opečené brambory s volským okem.

Nadja: Nadi já nevím, prostě mi k omáčce nejdou. Asi tím že je v nich sníh a jsou takové nadýchané, buchtové :-)

tara23: proč hrnkové knedlíky nedáváš k omáčce? U nás se vařily také spoustu let a hlavně k omáčkám. Teď hrnkové knedlíky vlním v mikrovlnce a také je používám bez omezení - jen je u nich potřeba vychytat ten správný čas podle své mikrovlnky (když se čas přetáhne, knedle tvrdnou).

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 13 minutami

„Přání a gratulace“ MarcelaPa, před 22 hodinami

„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více