Kuřecí prsa pečená s bramborami na soli

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa
plátky slaniny
malé brambůrky ve slupce
sůl
Marináda:
100 g bílého jogurtu
1-2 utřené stroužky česneku
lžička sojové omáčky
lžička pikantní hořčice
lžička sladké chilli omáčky
1/2 lžičky mleté papriky
sůl
pepř
trochu rozpuštěného másla nebo oleje+špetka mleté papriky
Šťáva:
plátek másla
menší cibule
špetka pepře a soli
lžička hladké mouky
cca 1/2 hrnku masového vývaru
bylinky
sůl, pepř a chilli podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme marinádu smícháním všech surovin a maso do marinády uložíme do druhého dne. Brambory omyjeme a nařízneme asi do poloviny.

  2. Do zářezů vetřeme sůl a pepř. Připravíme zapékací misku takovou, aby to bylo vše u sebe a nebyla zbytečně veliká.

  3. Do pekáčku nasypeme sůl, asi 1,5 -2 cm vysoko. Maso otřeme od marinády a zabalíme do slaniny. Uložíme na sůl do pekáčku.

  4. Kolem masa položíme brambory a potřeme připraveným máslem. Pekáček přikryjeme a pečeme na 190 st. cca 30-35 minut.

  5. Poté odkryjeme, brambory pomašlujeme a dopečeme dalších cca 15-20 minut. Maso vytáhneme a zabalíme do alobalu na 6-8 minut a brambory dopečeme.

  6. Než se maso upeče, na másle orestujeme cibuli do zlatova, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Provaříme a dochutíme bylinkami.

  7. Podáváme s upečenými bramborami, masem nakrájeným na plátky a přelité připravenou šťávou.

Poznámka

Sůl při pečení udělá tvrdou krustu a už nepouští tu slanost. Maso ani brambory nejsou přesolené. A protože u tohohle pečení není šťáva, tak se jednoduše dodělá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 366 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí prsa pečená s bramborami na soli

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo