

Krémové krůtí rizoto s kotrčem kadeřavým
Suroviny 6 porcí
- 0,5 kg rýže Arborio
- cca 0,5 l kuřecího vývaru ( z masa nebo z kostky)
- olej
- 0,5 kg krůtích prsních řízků
- koření směs Karibik
- 1 středně velká plodnice kotrče kadeřavého
- 1 červená cibule
- 100 g sušených rajčat naložených v oleji
- sůl
- pepř
- bazalka
Postup přípravy receptu
Rýži na sítu propláchneme a necháme okapat. V kastrolu rozpálíme asi 2 polévkové lžíce oleje, vsypeme rýži a osmahneme do sklovita. Potom zalijeme naběračkou vývaru a při nižší teplotě (asi 80°C) necháme za častého míchání vývar zcela vstřebat.
Zalijeme další naběračkou vývaru a opět necháme. Tento postup opakujeme do změknutí rýže.
Mezitím si na pánvi rozpálíme další asi 3 polévkové lžíce oleje, přidáme na kostky nakrájené krůtí maso, posypeme kořením (nebo maso do kořenící směsi předem naložíme, pokud máme čas a s touto variantou již dopředu počítáme) a prudce smažíme, až maso ze všech stran zbělá.
Přidáme na měsíčky pokrájenou cibuli a na malé kousky nakrájeného kotrče (nebo jiné houby), zmírníme teplotu a asi 10 minut pomalu prosmažíme.
Nakonec přidáme na proužky nakrájená sušená rajčata, měkkou rýži, čerstvou bazalku a podle chuti dosolíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krémové krůtí rizoto s kotrčem kadeřavým
-
Krásné. Po kotrčích se mi stýská. Jídlo vypadá elegantně.
-
je to opravdu dobrota
dělám velmi podobně
ovšem kotrče jsem za celý svůj život našla pouze 1x a to skončil jako držkovka
-
Já jsem možná ten kotrč viděla, ale člověk si není jistý a tak to nesbírá. Rozhodně bych chtěla mít ohledně hub větší znalosti. Dá se z nich dobře "tvořit"
. Krásné foto i recept
-
Hezké, jen ten kotrč někde sehnat
-
Danca:
tak to jsem ráda,že nejsem sama
kotrč je opravdu poklad
-
Simona Kucerova: z toho si nic nedělej, já taky ne
. To můj muž je takový "hledač pokladů lesa"...
-
Pěkný receptík,akorát ten kotrč jsem nikdy nenašla
-
Už jen podle složení surovin to musí být dobrota
+5
-
moc hezký recept.. mám hlad.. na něj