Komentáře uživatele Jana_Zilla
Jana_Zilla
29. 12. 2024 20:31
Recept:
Domácí vánočka
SilviaD: Nedávno jsem zkoušela Pekárkovu mouku z Rantířova, zatím tedy jen polohrubou na klasickou bábovku, a byla jsem s ní moc spokojená. Kamarádčina maminka doporučovala ještě jednu, jakmile mi dá vědět značku, napíšu sem. Nevíte, prosím, jestli se u nás dá sehnat nějaká vysokolepková mouka? Sleduju na youtube zahraniční videa o vaření a dámy tam na některé kynuté věci doporučují "high gluten flour". U nás je ekvivalentem dvounulka nebo nějaká jiná? Ještě jsem viděla, že Pernerka vyrábí extra silnou mouku, ale podle popisu, který mají na webu, si myslím, že spíš bude na smíchání s klasickou. Díky
Jana_Zilla
28. 12. 2024 19:44
Recept:
Domácí vánočka
zdenka.s: možná to byla jen nějaká špatná šarže
Už jsem s ní pekla i jiné věci a vždy to bylo v pohodě, ale tentokrát bohužel ne
Ty ostatní jsem zkusila upéct z Babiččiny mouky na kynutá těsta a to šlo jak po másle
Zkoušela jste ji také?
Jana_Zilla
27. 12. 2024 20:26
Recept:
Domácí vánočka
zdenka.s: Také jsem nechávala kynout přesně podle receptu a vše bylo v pořádku. Jen jednou mi kynula nějak "divně" - těsto sice nabylo na objemu, ale chovalo se nezvykle. Postupovala jsem stejně jako v ostatních případech (pekla jsem celkem 4 vánočky), ale těsto bylo takové nezvyklé na omak, nebylo vyloženě lepkavé, ale v prstech bylo tak nějak "jiné". A při pečení se vánočka i přes špejlovou podporu roztekla do stran. Hádám, že to mohlo být moukou - použila jsem hladkou mouku z Lidlu, zatímco v ostatních případech jsem použila jinou značku.
Jana_Zilla
27. 12. 2024 20:16
Recept:
Domácí vánočka
Vánočka se skvěle povedla
Zkusila jsem babiččin trik - dát do těsta půl napůl sádlo a máslo a nemá to chybu
Celkové množství tuku se vždy řídí podle množství předepsaného v receptu; v tomto případě tedy 60 g másla a 60 g sádla.