Komentáře uživatele Kuchar007
Kuchar007
23. 1. 2022 15:16
Recept:
Žampiónová omáčka - majonézová studená
Žádný zázrak to nebyl, ale jist se to dalo.
Kuchar007
23. 1. 2022 11:01
Recept:
Žampionová omáčka
spagetka: Recept sice není dogma, ale pokud někdo hned v první fázi receptu napíše šťáva z půlky citronu, tak to tam v tom případě nemá uvádět. Druhá věc je ta, že ta citronová šťáva s největší pravděpodobností způsobí zdrcnuti omáčky v okamžiku nalití smetany. Já osobně bych dokyseloval až v závěru po zahuštění, když bych si byl jist, že to mám dobře osolené a opepřené. A od profi kuchaře vím, že je vždy lepší dokyselovat octem, který navíc doporučuje přivést k varu nad mírným plamenem na polévkové lžíci, tím se zabrání případnému zdrcnuti omáčky při dolití octu.
Kuchar007
22. 1. 2022 22:22
Recept:
Žampionová omáčka
Pokud nechcete riskovat produkt na hranici poživatelnosti, doporučuji pečlivě zvážit postup a rozhodně nedoporučuji hned na začátku dle receptu dát šťávu z půlky citronu, i kdyby byl hodně malý. Spíš doporučuji následující postup. Cibulku na oleji (sádle) zesklovatět, přidat houby (lesní jsou lepší) a podusit. Na začátku dušení přidejte drcený kmín. V průběhu dušení podlévat vždy trochou vody. Jakmile houby dostatečně podusite (cca 25-30 minut), tak zalijte smetanou a za stálého míchání přiveďte pod mírným plamenem k varu. Dochuťte drceným pepřem a dosolte dle chuti. Jakmile máte tento proces hotov, přilejte trochou mouky rozšlehané v mléce, jakmile to máte zahuštěno, dejte na polévkovou lžící ocet a pod plamenem přiveďte k varu, nedávat studený ocet, riskujete sražení omáčky. Dokyselovat vždy opatrně a třeba po půllžíci octa. Tento recept rozhodně nedoporučuji tak jak je zde napsán. Riskujete nechutně kyselou omáčku a ještě se vám to zřejmě díky velkému množství citronové šťávy zdrcne.
Přečtěte si Zobrazit více