Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele pavlikjiri

Recept: Jitrnice
Kvalitní řezník by Vás s rohlíky hnal. Do jitrnic se peče prachobyčejná neochucená buchta.

Můj tchán byl řezníkem vyučen a celý svůj aktivní život řezničinu dělal. Tlačenku dělal tak, že uvařil zadní koleno, současně s nožičkami, dále jazyk a srdce. Když bylo vše uvařené, ne rozvařené, tak koleno obral, maso z něj nakrájel na kostky o velikosti cca 2 cm a stejně tak očištěné jazyky i srdce. Kůži nasekal . Vše uvedené dal do nádoby, zalil přiměřeným množstvím vývaru z kolena a nožiček. Potom směs opepřil, osolil (trochu více, protože maso do sebe sůl a koření vsáklo), přidal utřený česnek mleté nové koření, majoránku a vše řádně promíchal. Následně tuto smě nalil do tlačenkových sáčků, řádně utáhl a nechal zchladnout. Občas tlačenkou otočil, aby nezůstalo sádlo nahoře a maso dole.

Jeden malý dotaz, kolik těch pravých hospodských gulášů je. Tento guláš má jistě daleko k dobrému hospodskému guláši.