Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Manželova domácí masová tlačenka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min

180 min (60 min příprava + 120 min tepelná úprava)

13. 10. 2010 10:19

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota2 313 kJ / 553 kcal
Bílkoviny21,60 g
Tuky1,44 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol0 mg
Sodík72 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy108,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

pavlikjiri

18. 10. 2020 17:35

Můj tchán byl řezníkem vyučen a celý svůj aktivní život řezničinu dělal. Tlačenku dělal tak, že uvařil zadní koleno, současně s nožičkami, dále jazyk a srdce. Když bylo vše uvařené, ne rozvařené, tak koleno obral, maso z něj nakrájel na kostky o velikosti cca 2 cm a stejně tak očištěné jazyky i srdce. Kůži nasekal . Vše uvedené dal do nádoby, zalil přiměřeným množstvím vývaru z kolena a nožiček. Potom směs opepřil, osolil (trochu více, protože maso do sebe sůl a koření vsáklo), přidal utřený česnek mleté nové koření, majoránku a vše řádně promíchal. Následně tuto smě nalil do tlačenkových sáčků, řádně utáhl a nechal zchladnout. Občas tlačenkou otočil, aby nezůstalo sádlo nahoře a maso dole.

Jaroslav

9. 11. 2014 10:25

Dobry den.Ja vařim světle tlaenky hodinu a pul a tmave tak 2hodiny.Pokud chci dat tlačenku do mrazaku tak ji neuvařim a když ji chci sporřebovat tak si ji uvařim z toho mrazaku a je jako čerstva jinak uvařenou nezamrazuji protože strati chut. mam to vyzkoušene protože prasat už jsem udělal dost.

Navir

24. 10. 2014 10:24

Jaryk: Jak říkám, člověk se pořád učí. I když si vzpomínám, že kdysi, když jsme byli na "zabíjačce", tak tam ty tlačenky v obalu taky ještě povařili. Když jsme ji dělali doma, tak mě to fakt nenapadlo. Díky, příště uvařím :yes:

cathleen

24. 10. 2014 06:54

Taky tlačenku vaříme, i když děláme třeba jen jednu - dvě.
A kdysi dávno přišel manžel náhodou na to, co popisuje Jaryk - po vytažení z mrazáku opatrně znovu provařit, vychládnout a tlačenka je jako čerstvá, nedrobí se.
Proto ji děláme (vyrábíme) jen jako malé (krátké) nohy - dobře se pak vejde i do menšího hrnce a po vychlazení ji během pár dnů sníme ;-)

casino

24. 10. 2014 00:07

Hmmmmmmmmmm, tak už chápu, kde jest pes zakopán:-D
Když děláme zabíjačku, tak tlačenky vaříme...
Když během roku dělám jen tlačenky, tak je nevařím a fakt je ten, že z mrazáku jsou potom drolivé:-// Přičítal jsem to tomu, že jsem něco zvojtil, např. že jsem dal málo kůží...
Budu tedy hledět polepšit se a tlačenky budu vařit.
Díky:-K

Jaryk

23. 10. 2014 23:49

Navir: Zkuste ji po rozmražení v rukávu znovu (vy tedy poprvé) povařit 85-90°C a kolagen se znovu spoji a tlačenka je po vychladnutí jako nová.

hosta

21. 10. 2014 22:25

Navir:no, a kdyby se v tom rukávu povařila, tak se jíst dá bez problémů:-))

Navir

21. 10. 2014 19:56

hosta: Jituš, to jsme udělali jednou, že jsme dali kousek do mrazáku, ale to se fakt jíst nedalo :-D Ale tláča se u nás rychle sní a rychle rozdá, takže je v cukuletu pryč :-D

hosta

21. 10. 2014 19:53

Navir: mám zkušenost, že pokud se nedává mrazit, je to jedno. Pokud dáváte zmrazit, tak ta nepřevařená v obalu se po rozmrznutí trochu rozpadne

Zdenka +++

21. 10. 2014 19:53

Jaryk:jj sní se brzo dáváme i rodině

Navir

21. 10. 2014 19:53

Jaryk: No, člověk se pořád učí ;-)

Jaryk

21. 10. 2014 19:50

Navir:nyní vy asi ano, ale normálně se tlačenka dělala pro delší čas uskladnění.

Navir

21. 10. 2014 19:44

Jaryk: No, taky tlačenku necháme jen zchladnout v obalech. Nikdy jsme ji nevařili :-O Vždyť je v ní všechno vařené a tlačenka se dělá k rychlé spotřebě :-O

Jaryk

21. 10. 2014 19:35

Zdenka +++: jj asi je sníte dřív než se začnou kazit

Zdenka +++

19. 10. 2014 21:34

Jaryk:až jsou v sáčku tak už nevaříme jen otáčíme jak je psáno ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vyroba domaci tlacenky domácí tlačenka tlačenka recept tlačenka vyroba tlacenky vynikajici domaci tlacenka nejlepší tlačenka domácí tlačenka výroba nejlepší domácí tlačenka jak vyrobit domácí tlačenku domácí tlačenka recept tlačenka domací recept na domaci tlacenku nejlepší recept na tlačenku recept na tlačenku domaci vyroba tlacenky domaca tlacenka maso na tlačenku kruti tlacenka domácí krůtí tlačenka

Suroviny: sůl, majoránka, pepř mletý, koření nové koření, kmín mletý, česnek, srdce vepřové, jazyk vepřový, játra, nožička vepřová, koleno vepřové, kůže vepřová, ovar

TopRecepty.cz

Manželova domácí masová tlačenka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4LP2