Vdolky

happy.lenulka Kuchařka: happy.lenulka

Doba přípravy: 60 16 porcí Sladká jídla 4 názory

Suroviny

Kvásek:
1/4 l vlažného mléka
1 kostka droždí (40 g)
1 lžíce cukru
1 lžička polohrubé mouky
Dále:
1/2 kg polohrubé mouky
1 vejce
špetka soli
1 lžíce cukru
asi 1 dcl rozpuštěné máslo
Tvarohová nádivka:
1 polotučný tvaroh
1 dcl mléka
vanilkový cukr
cukr
Dále:
marmeláda
šlehačka
Granko
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin uděláme kvásek a necháme jej vzejít.

  2. Mezitím smícháme mouku, vejce, sůl, druhou lžíci cukru. Do této směsi přimícháme vzešlý kvásek a opatrně zpracujeme. Přimícháme rozpuštěné máslo.Vzniklé těsto by mělo být velmi měkké a vláčné.

  3. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.

  4. Mezitím si připravíme tvarohovou nádivku - vše hodíme do šlehače a našleháme.

  5. Na pánvi rozehřejeme olej a z vykynutého těsta tvarujeme vdolky - velikost záleží na vás... a smažíme do zlatova.

  6. Po upečení potřeme marmeládou, dáme lžíci tvarohové směsi, lžíci šlehačky a posypeme grankem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 323 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vdolky

Tématické fráze: vdolky vdolky bez vajec vdolky z kvásku vdolky z polohrubé mouky vdolky bez droždí kvásek na vdolky vdolky s hruškama vdóky vdolky s hruškami vdolek krém na vdolky tvarohový krém na vdolky skládané vdolky priprava vdolku vdolky bez mléka vdolky s čočkou vdolky s marmeladou vdolky na pánvi šlehačka na vdolky jogurtove vdolky

Zapomněl/a jsem heslo