Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Guláš - pravý hospodský

Guláš je jídlo, které milujeme a rádi se k němu vracíme v různých podobách. Plný talíř, pořádné kusy masa, pálivý či sladší, lehce cibule a s chlebem nebo knedlíkem - že už máte chuť? Vyzkoušejte tento recept.

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

27. 2. 2019 01:01

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 503 kJ / 3 227 kcal
Bílkoviny229,48 g
Tuky194,47 g
Vláknina74,82 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,45 g
Sacharidy125,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Opravdu doporučuji dělat guláš den dopředu, protože uleželý je nejlepší a rajský protlak v guláši se perfektně osvědčil. Pokud se něco nepodaří a guláš není chuťově dobrý nebo není dost hustý (většinou moc vody), tak lze dochutit hovězím bujónem a jíškou (nakonec je vždy výborný).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

15. 3. 2022 19:46

"Guláš - pravý hospodský"
janky3: no nazdar, potěš koště...
Jsme rovesníci, ale stran toho guláše je to patrně jediné co máme společné

janky3 janky3

15. 3. 2022 18:45

Rajský protlak do guláše nedávám, ale přidávám koření na bruschetu, kde jsou drcená suchá rajská. Nedělám vývar, ale dám dvě kostky gulášového hov. bujónu ( i do dršťkovky, gulášové masové polévky, segedínu) Vývar je výdaj navíc, jako seniorka vdova musím korunu třikrát obrátit. Gulášové kostky dodají ještě gulášovější chuť. Maso krájím také na malé kostičky, vypadá to, že je ho daleko víc. Moje babička říkala, že maso nemá takovou chuť, co mívalo a používala masox i do sekané. A jaká to byla kuchařka! Prababička vařila ve Vídni u nějakých boháčů, blízkým trůnu a byla velmi chválena. Těžko se s ní loučili, když se vracela do Hoštic, aby se vdála. S tou chutí masa je to fakt, já už přestala jíst kuřata, protože rychle vykrmené kuře už nemá zdaleka takovou chuť, jako mívalo. Je vyhnané hormonama a kdo ví čím ještě. Ještě tak prsa do tortily, nasáknou zeleninou a kořením. Ale mám v oblibě krůtí prsa, z nichž dělám téměř všechno.:-D

habunda

1. 12. 2020 15:14

MamlajdaD: Přesně....:yes::yes::yes::yes:

habunda

1. 12. 2020 15:06

mika59: Děkuji za komentář. Guláš musel být výborný s vývarem. Taky se chystám, že udělůám pořádný vývar a uvařím SUPER guláš....;-)

habunda

1. 12. 2020 15:05

bofinka: Chybička se nevloudila. Guláš ochucuji až na závěr (konkrétně: sůl, pepř, česnek - cca 5 min. před dokončením vaření). To stejné majoránka (prodrolit v dlaních, aby to byo čerstvé). Ale jak píši i ostatní.... - GULÁŠŮ MNOHO VARIANT, PROTO NELZE DOSÁHNOUT TOHO PRAVÉHO, PODLE VAŠICH PŘEDSTAV....

habunda

1. 12. 2020 15:00

casino: Děkuji za příjemný komentář, ale máte pravdu... Rád se s přípravou mazlím a chci, aby jídlo na talíři bylo "ECHT GOLD". Nechci vařit jen něco "NA JÍDLO". Prostě chci, aby po tom, co někdo ochutná moje jídlo, řekl: TO BYLO FAKTO DOBRÝ A CHTĚL BYCH RECEPT"

habunda

1. 12. 2020 14:57

Dajda: Dobrý den, máte pravdu... Je tam sice hovězí maso, ale guláše cca 5 lt., proto větši konzerva protlaku. Mám již osvědčeno a všem chutná. Ale beru každou kritiku a nápady na vylepšení. Takže Vám děkuji...:yes:

MamlajdaD MamlajdaD

22. 9. 2020 19:01

pavlikjiri: To jsou jednoduché počty! ;-) Pravých hospodských gulášů je tolik, kolik je hospod, každý kuchař ho vaří přece po svém! :-D:-D:-D A možná, že by bylo fajn, kdyby jste přidal nějaký svůj recept na "pravý hosodský guláš" (anebo vůbec jakýkoliv recept)! ;-):-8:-K

pavlikjiri

22. 9. 2020 18:13

Jeden malý dotaz, kolik těch pravých hospodských gulášů je. Tento guláš má jistě daleko k dobrému hospodskému guláši.

mika59 mika59

6. 7. 2020 12:29

Guláš jsem vařila pro cca 40 lidí. Jen s rozdílem, že místo horké vody a bujónu jsem měla k tomu účelu dopředu vařený silný vývar. Pak už stačilo jen malé dochucení. Je to výborná klasika. Přidala jsem s dovolením fotky.:-K:-K

bofinka

27. 2. 2019 10:07

Nevim, ale autor (dle postupu) soli gulas az v zaveru pripravy, tedy kdyz dochucuje omacku :-O
Pravdepodobne chybicka se vloudila ;-)

casino casino

27. 2. 2019 09:46

Je vidět, že autor se s jídlem rád mazlí, jak píše...:-)
Já také...:-D
"Hovězí kližku nakrájíme na kousky cca 1,5x1,5 cm,..." to bych ale ze sebevětší lásky, ať už k jídlu či komukoli, svedl pouze s velkým sebezapřením ;-)
No, možná snad kdyby šlo o"Guláš - pravý hospodský pro nejmenší" :-8

Dajda Dajda

27. 2. 2019 07:41

Rajský protlak se běžně do hovězího guláše dává, ale řekla bych, že úplně stačí malá konzerva, aby z toho nebyla rajská omáčka. Kostky bujónu jsou v tomto případě opravdu zbytečně, máme tam přece hovězí maso a kromě protlaku spoustu dalších pochutin: cibuli, papriku, kmín, pepř, česnek:-!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pravý hospodský guláš pravý hospodský guláš recept pravý hospodský guláš recepty pravý guláš kolik masa na 10 porcí guláše dává se do guláše majoránka? kdy se dava protlak do gulase kolik vody na mnozstvi masa na gulas kolik se dava cibule do guláše dává se do guláše majoránka dává se do guláše česnek gulas protlak dava se do gulase rajsky protlak kolik kg hovězí kližky je potřeba na 30 porcí gulaše pravi hospodsky guláš recept na dobrý pravý český hovězí gulas kdy sůl do gulase český guláš pravý kolik soli na gulas kolik masa na 10 porcí gulaši

Suroviny: kližka hovězí, cibule, sádlo, voda, bujón hovězí, protlak rajský, česnek, majoránka, paprika čerstvá červená, kmín celý, sůl, pepř, jíška, cibule

TopRecepty.cz

Guláš - pravý hospodský

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jr8R