Komentáře uživatele Petr90
Petr90
25. 11. 2016 13:56
Recept:
Domácí langoše
Fakt jsou vynikající, velice rychle se smaží a to mám el.sporák jen na 3-4 stupeň, téměř nesají olej a ten zůstává celkem čistý a nepřepálený. Už jsem je dělal několikrát a nikdy nezbyly.

Petr90
25. 11. 2016 13:52
Recept:
Lívance II.
Vyzkoušel jsem několik receptů a tenhle mi přijde nejlepší. Důležité je mít správně husté těsto aby byly nadýchané.
Petr90
25. 11. 2016 13:46
Recept:
Špekové rohlíkové knedlíky
Já přidávám po osmahnutí uzeného ještě drobet mletého kmínu a hodně petržele. Rohlíky nebo toustový chléb (lépe se krájí) nesmažím, v míse zalévám mlékem s vejcem. Knedlíků mám asi 7 velikosti tenisáku a půlím je (1porce-dvě koule). Nejvíce se ke knedlíkům hodí červené zelí sladkokyselé: sliju z něj nálev, zaleju vodou s trochou octa, přidám cukr nebo cukerin, trochu mletého kmínu a povařím asi 15min až se skoro vyvaří voda, pak dohustím strouhaným bramborem. Pokud během přípravy ochutnáte a dochutíte octem a cukrem, aby bylo zelí správně sladkokyselé po knedlíkách se pak zapráší. Navrch dávám taky cibulku, smaženou na sádle se špetkou másla.
Petr90
25. 11. 2016 12:52
Recept:
Makový závin de luxe
Ještě jeden postřeh- čas pečení 50 min je asi dle druhu trouby. Já závin v el.troubě peču na 180 cca 20min jako klasické kynuté buchty a je akorát.

Petr90
25. 11. 2016 12:48
Recept:
Makový závin de luxe
Nevím jak ostatní, já měl závin tak obrovský, že napodruhé jsem těsto rozdělil a udělal na plech dva. Máku dávám celý sáček klidně i 300g, do náplně přidávám dvě lžíce povidel aby se v závinu nedrobil a mléko opatrně dle potřeby, tak aby šla náplň stěrkou dobře roztírat na těsto. Do těsta doporučuji přidat na radu maminky rozmixovaný vařený brambor, nebo trochu br.kaše-těsto pak vydrží měkoučké a nadýchané. S tímhle receptem jsem 1!!! (i tchýně závidí
) 



Přečtěte si Zobrazit více