Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele SilvaSakasi

Cuketa se vymačkává? Nebo jí mám dát tak, jak jí nastrouhám? Pokud je třeba cuketu vymačkat, je váha uvedená v receptu před, nebo až po vymačkání? Děkuji za odpověď.

Eja57: Vím, že si to někdo se zakysanou smetanou dává, ale jako děti jsme dávali přednost sladké smetaně na šlehání. Jinak žahour je teplá "omáčka". Kahuda je vždy zastudena.
S těmi názvy je to občas zmatek i zábava. Naposledy jsem se takhle bavila s kolegyní o pečánkách a pak jsme došly k tomu, že já mluvím o chlebu obaleném ve vajíčku a osmaženém, ona o pokrmu z brambor.

5jideldenne: Jižní Čechy, konkrétně Strakonicko.

Oplatky jsem vyzkoušela a jsou výborné. Jen je třeba si k nim "něco" otevřít, protože já mám po nich hroznou žízeň. Z množství těsta je oplatek dost.

Je v pořádku, když jsou v těstě patrné kousky nastrouhaného tuku? Nebo má být hladké a můžu přisypat ještě mouku?