Cuketové řezy se zakysanou smetanou

ivulinka Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 75 názorů

580

Suroviny

3 vejce
300 g pískového cukru
1 polévkové lžíce oleje
400 g najemno nastrouhané cukety
350 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
rybízová marmeláda
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
2 tyčinky Ledové kaštany
Olej
mouka na plech
Recept si zatím oblíbilo 80 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a olejem do pěny.

  2. Pak pozvolna přidáváme nastrouhanou cuketu střídavě s moukou smíchanou s kypřícím práškem.

  3. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný hluboký velký plech. Pečeme při 175°C 20 minut.

  4. Vychladlý koláč potřeme marmeládou.

  5. V misce si umícháme zakysané smetany s vanilkovým cukrem, natřeme na marmeládu a posypeme nahrubo nastrouhanými Ledovými kaštany.

Poznámka

Tento koláč z cukety se v naší rodině peče jako jediný moučník připravovaný z cukety. Vždycky si na něm pochutná celá rodina především proto, že je krásně vláčný.

Někdy koláč pomažeme jen marmeládou a posypeme kokosovou moučkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 606 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketové řezy se zakysanou smetanou

  • dana daněk. dana daněk.(neregistrovaný)

    Supr koláč.Děkuji za receptík.

    Odpovědět

  • Geryyy Geryyy

    Teď jsme ho dodělala , pekla jsem na pekáči velikost 40x26cm, a stačilo to, je moc dobrý , takový šťavnatý, těsto není suché, což je perfektní.:yes:

    Odpovědět

  • Eva Baboráková Eva Baboráková(neregistrovaný)

    bylo by dobré napsat rozměr plechu ;-(

    Odpovědět

  • Tynaja Tynaja

    No nakonec jsem to pocukrovala a bylo to lepší. U druhé várky hostů jsem to před servírováním zapomněla pocukrovat a taky to snědli. Stáhnout stěrkou by to nešlo, bylo by to zašpiněné od marmelády. Ale nakonec to dobře dopadlo, aspoň to nebylo pro chlapy sladké :-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Tynaja: to je mi líto, že jsi zakysanku zapomněla osladit, nicméně, kdyby se tohle stalo mně, tak bych buď všechnu zakysanku z koláče stáhla stěrkou do misky a osladila, anebo bych bohatě posypala moučkovým cukrem;-)

    Odpovědět

  • Tynaja Tynaja

    Zapomnela jsem dosladit smetany vanilkovym cukrem a je to dost kysele....:-// kdybych to zkusila pocukrovat cukrem moucka? Zkazim to uplne?

    Odpovědět

  • Ba.rush.ka Ba.rush.ka(neregistrovaná)

    Dneska jsem pekla a FAKT BOŽSKÁ to se nedá srovnat s něčím jiným, sice trošku více cukru, ale to je jenom drobnost. :yes::yes::-p:-p

    Odpovědět

  • kneznal kneznal

    Dneska upečeno s velkým úspěchem. Dala jsem tam jen polovinu uvedené dávky cukru a mohlo být i malinko méně, ale jsou výborné. Děkuji za recept.

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Recept chválím, jen množství cukru jsem si upravila podle sebe a nahoru nastrouhala hořkou čokoládu. Chutnaly. ;-)

    Odpovědět

  • Napalsko Napalsko

    Velmi výborná buchta :yes:.

    Odpovědět

  • marki87 marki87

    Upekla jsem a musím pochválit, je to vážně moc dobré a i hezky to vypadá. Ale jen toho cukru je tam moc. já dala jen 200 g a stejně to bylo na nás moc sladké :-p Ale příště upeču zase :-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    jarka skrobakova: děkuji za pochvalu a za báječné fotky, které se rozhodně mazat nebudou:-!
    Jsem ráda, že vás doma recept nezklamal:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Ivulinko, upečeno, snězeno a pochváleno. Posílám bodík č. 59 a dovolila jsem si poslat foto, vymažu pokud bude vadit. :yes::yes::-K:-p:-p:-p;-)

    Odpovědět

  • Bejkarka Bejkarka

    Vyzkoušeno...super buchta! jen teho cukru stačí dát tak ze 100g či méně...jinak doporučuji opravdu výborý to je (bylo):-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Taktže si píšu, na příští týden;-);-):-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo