Lahodné kremrole

Moučníky Ostatní Doba přípravy: 1 + 2 hodiny 34 názorů

Moučníky Ostatní Doba přípravy: 1 + 2 hodiny 34 názorů

Suroviny 20 ks

TĚSTO:
1 lžíce octa
250 g ztuženého tuku
100 ml vody
1 žloutek
350 g hladké mouky
NÁPLŇ:
5 bílků
320 g cukru krystal
Tuk
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku promneme s nastrouhaným tukem (doporučuji ho dát na nějaký čas do lednice, aby se lépe strouhal), přidáme žloutek, ocet a studenou vodu. Těsto důkladně propracujeme, přikryjeme alobalem a necháme 2 hodiny odležet v lednici.

  2. Poté ho rozválíme a nakrájíme na dvou centimetrové proužky. Jednotlivé proužky natočíme na plechové trubičky potřené tukem.

  3. Kremrole potřeme vajíčkem a dáme péct na vysokou teplotu 15-20 minut. Upečené kremrole necháme vychladnout a vyndáme trubičky.

  4. Poté je plníme směsí z bílků ušlehaných v horké lázni za přidávání cukru.

  5. Na závěr necháme krém ztuhnout, ocukrujeme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Kremrole podle tohoto receptu pečeme už dlouho. Zkoušela jsem i vícero receptů, ale tento prostě vyhrál na plné čáře :-)

Komentáře k receptu Lahodné kremrole

  • casino casino

    SilvaSakasi:
    Jj, takto by to mělo lépe "listovat" :yes:
    než podle postupu, kde je uvedeno "Těsto důkladně propracujeme,..." :no:
    (toto těsto stačí péci při 190°C)

    Odpovědět

  • SilvaSakasi SilvaSakasi

    Je v pořádku, když jsou v těstě patrné kousky nastrouhaného tuku? Nebo má být hladké a můžu přisypat ještě mouku?

    Odpovědět

  • janys janys(neregistrovaný)

    dorby den chtela bych se zeptat na kolik stupnu se pece.vysoka teplota me neni jasna:-(dekuji za odpoved janys

    Odpovědět

  • martinice martinice

  • Vladana Vladana(neregistrovaná)

    Myslíte, že se muže dát těsto do mrazáku?Pokud bych ho všechno nezpracovala a chtěla péct později?

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Marťa: Kremlole mi dělá kamarádka a běžně je do mrazáku dávám, jsou vynikající :yes:

    Odpovědět

  • Marťa Marťa(neregistrovaná)

    Prosím na kolikátce pečete v klasické elektrické troubě? Můžu použít 72% tuk vhodný na pečení? A máte prosím někdo zkušenosti se skladováním trubiček v mražáku? :-)Děkuji moc za odpovědi :)

    Odpovědět

  • betima betima(neregistrovaná)

    Tak konečně jsem objevila recept na pravé kremrole. Toto je můj třetí vyzkoušený recept a musím říct,že je to ten pravý,moc a moc děkuji,,:-));-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    jsou výborné :yes::-p:-p:-p

    Odpovědět

  • kutule kutule(neregistrovaný)

    Kremrole podle tvého receptu jsem pekla babičce na narozeniny. Měly nevídaný úspěch. Všem jsem pak musela rozdát recept. ! :-):-* Děkuji

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    Hmmm. Tak mladá a už tak šikovná ? Nevídané !;-)

    Odpovědět

  • Marťa Marťa(neregistrovaná)

    www.toprecepty.cz/recept/33593-lahodne-kremloletak dnes jsem zkusila trubičky vypadají pěkně ,ale zdá se mě že je mám trochu tužší tak nevím jestli jsem je třeba málo vyválela nebo čím to muže být

    Odpovědět

  • SweetKiss SweetKiss(autor receptu)

    Janiina: Já používám klasickou heru :-) Děkuji, pak dej vědět, jak se povedly :)

    Odpovědět

  • Janiina Janiina

    Můžu se zeptat-ztuženým tukem myslíš 100% jako je např.IVA ??
    Jinak vypadají úžasně:-p:yes:,určitě vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    tyto kremrole jsou opravdu velmi lahodné:yes::-D peču je již mnoho let a jsou úžasné;-)kdo miluje kremrole, ať určitě vyzkouší tyto:-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: ty nejlepší kremrole recept kremlole nejlepší kremrole recept kremrole recept nejlepší kremrole recept na kremrole recept kremrole jak dlouho peceme kremrole nejlepší domácí kremrole nejlepší domácí kremrole kremrole pečeme kremrole kremrole ze ztuženého tuku nejlepší recept na kremrole recept na kremlole plechové trubičky na kremrole pravé kremrole recept na pravé kremrole domácí kremlole jak se dělají kremrole