Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Stefi01

Dnes jsem se do nich pustila, ale komentáře jsem četla až poté co jsem měla rozdělaný kvásek, takže nebyl cesty zpět. Receptu jsem se držela tak asi ze 70%. Těsto je opravdu moc hutné přidávala jam máslo i mléko od oka tak jak jsem zvyklá u kynutého těsta . Doba kynutí je podle mě 30 minut málo nikdy se neřídíme časem ale těsto nechávám v přiměřené mise zakryté utěrkou když mi těsto začne nadzvedávat utěrku je správný čas na práci s těstem . Také po uplácáni všech koblih je nechávám kynout delší dobu . Další vychytávkou je parní trouba, na kynuté těsta jako stvořená ,jenže tu já nemám tak si přídavnou páru vytvořím vložením pekáče s vařící vodou na dno trouby pekla jsem cca 5minut na 175 poté potřela máslem a pak pekla dalších 8minut po vytažení z trouby jsem je opět potřela máslem . Na závěr bych doplnila že plnit džemem není nejlepší nápad je hodně řídký a většinou vyteče já mám asi polovinu vyteklou, no nedá se nic dělat . Každopádně výsledkem jsou buchty připomínající koblihy krásně nadýchané a vláčné chuťově výborné. Kdo by čekal koblihy z trouby stejné jako smažené asi nemá všech pět pohromadě nebo žádné předešlé zkušenosti ,ale pro mě jakož to pro člověka se zdravotním omezením a přísným zákazem smažených jídel je toto skvělá alternativa jak si dopřát jednou za čas něco dobrého . Snad moje postřehy pomůžou někomu kdo si tohle přečte .:-D

Naposledy jste si prohlédli