Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblížky z trouby

Koblihy nemusí být jen smažené. Napadlo vás někdy, že se dají i upéct v troubě? Je to snadné, chutnají skvěle a ušetříte i nějakou tu kalorii. Plnit je můžete marmeládou dle chuti. Po upečení stačí potřít máslem s rumem a pocukrovat.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min

150 min (138 min příprava + 12 min tepelná úprava, včetně kynutí)

24. 1. 2013 18:07

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie18 215 kJ / 4 353 kcal
Bílkoviny334,63 g
Tuky78,72 g
Vláknina156,12 g
Cholesterol 355 mg
Sodík 471 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy498,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

mika59

10. 10. 2016 20:10

Ar: Píše se z trouby a přesně tak je to napsáno...po vytažení z trouby;-)

Ar

10. 10. 2016 19:27

Martin: Blbost,rumem se potírá až když se vyndají s trouby.<3

Martin

5. 10. 2016 13:01

ukki: to bylo jen tuhým těstem,mělo by skoro téct mezi prsty

Martin

5. 10. 2016 12:59

Petra: to bylo tuhým těstem,na koblihy a vůbec sladké těsta se dělají řídké.Kromě vánoček a závinů.

Martin

5. 10. 2016 12:56

Jitka: rum je tam kvůli tomu,aby těsto tolik nesálo olej

AnnaB.

30. 9. 2016 21:35

zkoušela jsem stejný recept před dvěma lety a vyšli mi z toho jen vysušené tenisáky tvaru koblihů, tak jsem si řekla že asi je něco špatně a vyzkouším znovu...dopadlo to stejně :no: není nad babiččiny smažené koblížky a vdolky <3 do trouby už nikdy víc :-!

Pájič

25. 5. 2016 09:51

Určitě doporučuji přidat více másla, koblížky jsou pak pěkně měkké a vláčné. Problém však nastal při spojování koleček. Než jsem dodělala plech, první koblížky nakynuly a placky se od sebe oddělovaly. Stejně tak v troubě, koblihy se otevřely a povidla vytekla . Jinak jsou dobré, i když popravně chutnají spíše jako buchty. Podruhé už je asi dělat nebudu.

Jitka

27. 2. 2016 12:45

V každém případě v těstě chybí rum, ten dlá tu kyprost koblih. A nechcete-li je mít nacucané tukem, zkuste je chvíli péci, tak aby měli jen světlounké zabarvení a pak dosmažit. Mám s tím dobré zkušenosti.:-O

Radka

27. 5. 2015 20:33

spíš to byla chuť jako buchty, s koblihami to nemělo nic společného :no::-?

casino

25. 5. 2015 00:33

zuzka 162:
Máte pravdu, je to imitace. :-D
Mě zaujaly ty sférické tvary na foto a odsudky v komentářích, tak jsem to vyzkoušel... Tvary se podařily (viď fotto), odsudky se potvrdily:-/
Včéra jsem zadělal jedno těsto podle toho rcp a druhé, taky buchtové, podle svého osvědčeného rcp; od každého jsem část upekl a část usmažil.
Původně jsem chtěl pohostit tchyňku, ale když jsem zaslechl jak si postěžovala že jí došla COREGA, tak nedostala nic, že aby nedejbože nepřišla o zubní náhradu, protože toto má s koblihy společný akorát tvar:-D Pečené je to jako suchá brzda, smažené je to jakž takž, ale zase nacucané - chybí tam rum.
Pokud tedy někdo chce mocí mermo dělat koblihy "suchou cestou", tak ať dá DO TĚSTA aspoň 2x tolik tuku než stojí v rcp, protože paplat ten upečený gumobeton máslem už z toho vláčné koblížky neudělá.
Vím, název rcp je v gesci autora, ale tady by mělo stát z moci úřední varování, že toto tedy koblihy (ani podle WIKI) nejsou! :no::-//

zizala

21. 5. 2015 17:29

blabla: Dělám smažené koblihy a pak vdolky pečené v troubě. Jsem si téměř jistá, že ty na obrázku JSOU pečené v troubě ;-)

blabla

21. 5. 2015 16:19

Já myslím, že na fotce nejsou vůbec koblížky pečené v troubě, ale na oleji. Kdo už zkusil obojí, ví o čem mluvím! :-D

Jitka Holmanová

19. 5. 2015 07:32

Koblížky v troubě se mi nezdařili,ale z tohoto těsta dělám normální buchty a po nich se mohou utlouct.:yes::-))

Dajda

17. 5. 2015 11:04

zuzka 162: No a co? Ušetříme kalorie i tuky!
Poslední dobou nahrazuju smažení pečením v řadě případů (hranolky, čevabčiči, karbanátky)) a nepřipadá mi, že bychom byli o něco ošizení. :yes:

zuzka 162

17. 5. 2015 10:48

Koblížek, je jen smažený,tyhle buchty jsou jen imitace,s koblihou to nemá nic společného jen ten ukradený název.:no::-//

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koblížky z trouby koblížky pečené v troubě kobližky do trouby kobližky v troube koblížky recept recept na koblizky bezlepkové koblížky koblihy do trouby pečené koblížky v troubě koblihy z trouby koblihy pečené v troubě pečené koblihy koblihy v troube pečene kobližky hrnkove kobližky kiblizky do trouby koblížky recepty koblížky horakova73 jak na koblížky

Suroviny: mouka hladká, mléko, žloutek, cukr, máslo, sůl, cukr vanilkový, droždí, marmeláda, máslo, rum

TopRecepty.cz

Koblížky z trouby

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXnr