Koblížky z trouby

jabl.ko Kuchařka: jabl.ko

Moučníky , Kynuté 22 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml mléka
1 žloutek
2 PL cukru
50 g másla nebo hery
špetka soli
1 vanilkový cukr
42 g kostka droždí
Náplň:
marmeláda nebo povidla
Na potření:
kousek másla
1-3 lžíce rumu
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně (já rozhodně v pekárně!)

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý rozválíme na placku a na polovinu vyznačíme skleničkou kolečka. Doprostřed kolečka dáme marmeládu nebo povidla, přikryjeme druhou polovinou těsta, pořádně kolem kopečku marmelády zamačkáme a skleničkou vykrojíme koblížky.Nebo z těsta vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje.

  3. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 30 minut kynout. Pak upečeme na 180°C asi 12-15 minut dozlatova - je to rychlovka.

  4. Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 546 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koblížky z trouby

  • mika59 mika59

    Ar: Píše se z trouby a přesně tak je to napsáno...po vytažení z trouby;-)

    Odpovědět

  • Ar Ar(neregistrovaný)

    Martin: Blbost,rumem se potírá až když se vyndají s trouby.<3

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    ukki: to bylo jen tuhým těstem,mělo by skoro téct mezi prsty

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Petra: to bylo tuhým těstem,na koblihy a vůbec sladké těsta se dělají řídké.Kromě vánoček a závinů.

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Jitka: rum je tam kvůli tomu,aby těsto tolik nesálo olej

    Odpovědět

  • AnnaB. AnnaB.

    zkoušela jsem stejný recept před dvěma lety a vyšli mi z toho jen vysušené tenisáky tvaru koblihů, tak jsem si řekla že asi je něco špatně a vyzkouším znovu...dopadlo to stejně :no: není nad babiččiny smažené koblížky a vdolky <3 do trouby už nikdy víc :-!

    Odpovědět

  • Pájič Pájič(neregistrovaný)

    Určitě doporučuji přidat více másla, koblížky jsou pak pěkně měkké a vláčné. Problém však nastal při spojování koleček. Než jsem dodělala plech, první koblížky nakynuly a placky se od sebe oddělovaly. Stejně tak v troubě, koblihy se otevřely a povidla vytekla . Jinak jsou dobré, i když popravně chutnají spíše jako buchty. Podruhé už je asi dělat nebudu.

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    V každém případě v těstě chybí rum, ten dlá tu kyprost koblih. A nechcete-li je mít nacucané tukem, zkuste je chvíli péci, tak aby měli jen světlounké zabarvení a pak dosmažit. Mám s tím dobré zkušenosti.:-O

    Odpovědět

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    spíš to byla chuť jako buchty, s koblihami to nemělo nic společného :no::-?

    Odpovědět

  • casino casino

    zuzka 162:
    Máte pravdu, je to imitace. :-D
    Mě zaujaly ty sférické tvary na foto a odsudky v komentářích, tak jsem to vyzkoušel... Tvary se podařily (viď fotto), odsudky se potvrdily:-/
    Včéra jsem zadělal jedno těsto podle toho rcp a druhé, taky buchtové, podle svého osvědčeného rcp; od každého jsem část upekl a část usmažil.
    Původně jsem chtěl pohostit tchyňku, ale když jsem zaslechl jak si postěžovala že jí došla COREGA, tak nedostala nic, že aby nedejbože nepřišla o zubní náhradu, protože toto má s koblihy společný akorát tvar:-D Pečené je to jako suchá brzda, smažené je to jakž takž, ale zase nacucané - chybí tam rum.
    Pokud tedy někdo chce mocí mermo dělat koblihy "suchou cestou", tak ať dá DO TĚSTA aspoň 2x tolik tuku než stojí v rcp, protože paplat ten upečený gumobeton máslem už z toho vláčné koblížky neudělá.
    Vím, název rcp je v gesci autora, ale tady by mělo stát z moci úřední varování, že toto tedy koblihy (ani podle WIKI) nejsou! :no::-//

    Odpovědět

  • zizala zizala

    blabla: Dělám smažené koblihy a pak vdolky pečené v troubě. Jsem si téměř jistá, že ty na obrázku JSOU pečené v troubě ;-)

    Odpovědět

  • blabla blabla(neregistrovaná)

    Já myslím, že na fotce nejsou vůbec koblížky pečené v troubě, ale na oleji. Kdo už zkusil obojí, ví o čem mluvím! :-D

    Odpovědět

  • Jitka Holmanová Jitka Holmanová(neregistrovaný)

    Koblížky v troubě se mi nezdařili,ale z tohoto těsta dělám normální buchty a po nich se mohou utlouct.:yes::-))

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    zuzka 162: No a co? Ušetříme kalorie i tuky!
    Poslední dobou nahrazuju smažení pečením v řadě případů (hranolky, čevabčiči, karbanátky)) a nepřipadá mi, že bychom byli o něco ošizení. :yes:

    Odpovědět

  • zuzka 162 zuzka 162

    Koblížek, je jen smažený,tyhle buchty jsou jen imitace,s koblihou to nemá nic společného jen ten ukradený název.:no::-//

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: koblížky z trouby koblížky pečené v troubě kobližky do trouby kobližky v troube koblížky recept recept na koblizky bezlepkové koblížky pečené koblížky v troubě koblihy do trouby pečene kobližky koblihy z trouby hrnkove kobližky kiblizky do trouby pečené koblihy koblihy pečené v troubě koblihy v troube recepty koblížky horakova73 jak na koblížky koblizek

Zapomněl/a jsem heslo