Cuketové zelí dušené II.

Přílohy Doba přípravy: do 20minut 21 názorů

Přílohy Doba přípravy: do 20minut 21 názorů

Suroviny

1 větší přerostlejší cuketa
1 větší jablko
1 větší cibule
100 g slaniny -použila jsem gazdovskou
1 PL oleje
2 KL celého kmínu
2 PL nastrouhaného čerstvého zázvoru
sůl
cukr
ocet
trochu mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu, jablko, zázvor a cibuli oloupeme.

  2. Zázvor nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Z cukety a jablka odstraníme jádra a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli si nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky.

  3. Do hlubšího hrnce na rozehřátý olej dáme kmín, cibuli společně se slaninou a necháme osmahnout do světležluté barvy.

  4. Přidáme nevymačkanou cuketu s jablkem, osolíme, přidáme ocet, zázvor, promícháme a za občasného zamíchání necháme cca 6-10minut odpařit tekutinu.

  5. Dle své chuti dochutíme cukrem, solí, octem, kdo má rád, může trochu opepřit, vypneme sporák a můžeme podávat.
    Tato velice chutná příloha se hodí k různě upraveným masům, nebo plněným bramborovým knedlíkům.

Poznámka od kuchařky

Dušené cuketové zelí už zde je, já Vám přidávám svou variantu bez mouky, která nám také chutná a kterou, pokud není cuketa dělávám ze zelí hlávkového i kysaného.

http://www.toprecepty.cz/recept/21786-cuketove-zel...

Komentáře k receptu Cuketové zelí dušené II.

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    dexulka: Děkuji za komentář:-KMoc mě potěšilo,že recept přišel vhod:-8

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Moc dobrý recept, který se zrovna hodil, když nestíhám zpracovávat mladé cuketky.Děkuji za inspiraci, určitě zase zopakují <3

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Dahlia2: děkuji za milý komentář,který mě moc potěšil:yes::-K

    Odpovědět

  • Dahlia2 Dahlia2

    Zkusila jsem cuketové zelíčko s plněnýma knedlíčkama, jen místo slaninky jsem použila domácí škvarečky v sádle a bylo skvělé. Rodinka si moc pochutnala.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    janatka: Ivetko,to mě moc těší:-8děkuji:-K

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Anna Kocikova: Tak dnes opět cuketové zelíčko s uzeným a chlupačkami!!!!Rodinka si doslova to cuketové zelí přála!!!:-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jitule-cibule::-K

    janatka:Ivetko,děkuji i za bájo fotku:-!Hlavně to vypečené kuřátko vypadá báječně:-*:-KIvetko,to jablko a zázvor je už u mě taková síla zvyku:-)Před hodně lety mě tahle kombinace napadla a manžel od té doby jablko a zázvor požaduje v každém zelí,ne jen z cukety:-8

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Nevím proč se tam dává jablko a zázvor,ale moc nám to chutnalo a nikdo z rodiny nepoznal,že je to z cukety.:yes:;-):-p

    Odpovědět

  • Jitule-cibule Jitule-cibule

    Uděluji 12. bodík za tenhle super receptík :yes:, už v neděli vyzkouším, mám naplánované chlupáče se zelím ;-) a s hooodně velkým množstvím cibulky, tu můžeme a místo masa nic jiného nezbývá, my ho nemusíme :-p
    (Jablíčko vítám, mouku taky nemusím :-8)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    :-)Děvčata,děkuji Vám za kladné ohlasy:-K
    Ti kulatí fešáci,co sedí v zelí:-))tak to je klasické domácí těsto na bramborové knedlíky a místo pracného plnění je přímo do těsta vmíchaná uzenina a bylinky:-p:yes:http://www.toprecepty.cz/recept/6242-sunkove-knedl...

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • rebeka rebeka

    moc se mi líbí to tvé zelíčko;-):yes:, dělávám taky, ale s moukou a bez jablka, takže příště udělám podle tebe:-)
    a jako Klarisce i mě se moooc líbí ti kulatí fešáci, co sedí na zelí:-8:-D:yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Za zelí bez mouky, bodík :yes::-K. Máš moc pěkné knedlíky, Anni.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    1974andrea:Ano Andri,opravdu ty přerostlejší nejsou tak vodnaté a není zapotřebí ani ta mouka,nebo zásmažka na zahustění:-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Anna Kocikova:Aničko, já si dokonce troufnu tvrdit, že z těch přerostlých je to mnohem lepší, nepouští tolik vody, drží to strukturu a není z toho kaše.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: cuketove zeli dušené zelí z cukety cukrové zeli zeli z cukety cuketove zeli bez mouky dušená cuketa cuketové zel dušené mladé zelí dušené zelí cuketovy zeli domaci dusene zeli cuketove zeli recept cukrová cuketa dusene cuketové zelí recept na cuketové zelí cuketové zelí zázvor jablko cuketa recepty cuketa jako příloha bez mouky cukrové zelí recept cuketové zelí jako příloha