Děkuji za sdílení receptu. Moc výborný. Štrůdl byl první moučník, který jsem jako 10-ti léta sama upekla. Již 12 let žiji v Americe a štrůdl jsem před pár lety představila manželovi (Američanovi), kterému moc mu chutnal! Ale recept na těsto jsem si našla někde jinde, použili v něm mouku, ocet, vlažnou vodu a vajíčko. Těsto nebylo špatné, ale občas trochu tuhé (zvlášťe když jsem ho dobře nepropracovala anebo neměla čas ho aspoň na hoďku nechat odpočinout). Tento recept s jogurtem jsem dnes našla a hned použila. I se surovinami koupenými tady (i když tedy kupuji importované irské máslo, jelikož má větší obsah tuku než másla vyráběná zde. Takže jsem Heru nahradila máslem) bylo těsto vláčné a dobře se s nim pracovalo. Lehce se vyvalelo a ani netrhalo (s čím jsem měla problém u toho prvního těsta, špatně se válelo a trhalo). Po upečení byl štrůdl křehký a křupavý. Doporučuji!
Malé změny v mým receptu: máslo mělo jen 227 gramů a kelímek jogurtu byl 200 gramový. Takže jsem použila méně másla a více jogurtu. A i tak se těsto povedlo.
Malé změny v mým receptu: máslo mělo jen 227 gramů a kelímek jogurtu byl 200 gramový. Takže jsem použila méně másla a více jogurtu. A i tak se těsto povedlo.