Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňské knedlíky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (22 min příprava + 8 min tepelná úprava)

24. 2. 2013 16:10

Suroviny

Porce: 10 ks

Nutriční hodnoty

Energie3 404 kJ / 814 kcal
Bílkoviny39,86 g
Tuky20,27 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 302 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy115,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: časopis Albert

Recept mě zaujal svoji jednoduchostí a kvalitou. Mám ráda hrnkové knedlíky, ale vadí mi jejich pracnost a hlavně špinavé hrnky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Bahula

2. 12. 2021 12:14

Franibald: Jsem ráda, že knedlíky chutnaly. Někdy dělám válečky a dávám je do sáčku, podle příležitosti.

Franibald

2. 12. 2021 10:59

Moc dobré byli a budu je vařit i nadále. Jen mi více chutnají uvařené ve folii,nebo v hrnkách. Když jsou uvařené ve vodě,tak jsou dost oslizlé.

Alzbetina Prk.

20. 9. 2021 14:38

Výborné a rychlé knedlíky. Nejmíň práce a vždycky se povedou

Dajda

30. 9. 2020 13:02

Brutus: určitě, mám vyzkoušeno obojí. ;-)

Simona Skolakova

30. 9. 2020 12:41

Brutus: pročítala jsem recepty na podobné knedlíky,většinou se používá hrubá mouka,ale v některých i polohrubá,tak si myslím,že by to šlo.;-)

Brutus

30. 9. 2020 12:31

Ahoj..jsem v itálii a mám sebou jen polohrubou mouku. Můžu ji použít místo hrubé?

strick

18. 7. 2016 07:06

Ja to robim trochu komplikovanejsie, ale vysledok stoji za to...10 starych rozkov abo zemli (cast moze byt graham abo semiackove)...3-4 vajcia...smotana (na varenie, slahackova)..sol..cierne korenie...muskatovy orech..petr.vnat...hruba muka..soda bikarbona...maslo (kravske)...por...postup: na masle opeciem na kocky nakrajane pecivo z nakrajanyn porom, vajcia oddelim a zltky pacnem k zmesi a podla potreby zalievam smotanou...nechavam odpocivat aby sa to same nasiaklo..osolim, okoreni.,pridam muskat a vnat a .asi 15-20dk muky zmiesam z cca pol kl sody bikarbony a zapracujem. Z bielkov vyslahany sneh postupne vmiesam a tou zmesou plnim tenke sakle na tlacenku. Nechavam 3-4cm volu bo narastu...urobim par dierok ihlou a varim z kazdej strany 10 min...uvarene este popicham dam na plech a trochu zatazim...vychladnute vyberiem zo sackov a nakrajam8-(

Jarmila Makraiova

11. 2. 2016 20:00

Musim pochválit, u tohoto knedlíku skutecně nepotřebujete ani droždí ani prášek. Jen - a to je důležité - mléko raději mirně vlahé a s kouskem másla. V každém připadě petrželka neni pouze na aranžo, ale především musí
nasekana prijit do těstika. Jen detail-před nasekánim spařit a potŕit olejem. I do vody pár kapek oleje. Každé z
Vás se povedou!!!

Jana

10. 2. 2016 14:55

Znam tyto knedliky ,jedla jsem je ve Vidni jsou super a rychle ja tam davam petrzel nebo libecek neco zeleneho .

:yes:

jarda Kadic

31. 3. 2015 09:12

klistak: do těchto knedlíků se žádné kypřidlo nepřidává.Jsou hutnější,ale to je jejich charakteristika.

klistak

31. 3. 2015 07:53

Mam dotaz? Tam se nedava ani drozdi ani p.d.p? A nebude z toho potom opravdu spis srazeny nok? Ze to nema z ceho nakynout? Tam se opravdu nic nedava?

jarda Kadic

4. 1. 2014 11:23

Já je taky vařím podobně,navíc do nich dávám petrželkovou nať a vařím podlouhlé v takovém mikrotenovém rukávku;-) Jestli jsou to ještě“Vídeňské“,to nevím:-*

Bahula

3. 1. 2014 19:42

Irule: Díky, včera jsem je dělala také :-K:-K:-K

Irule

3. 1. 2014 19:39

:yes::yes::yes: děkuji moc za recept, jsou jednoduché a výborné :-p, foto jako důkaz :-));-)

JanaDorazinova

19. 9. 2013 09:33

Evi, tohle jsou moje nejoblíbenější knedlíky!! Díky moc za recpt :-) Dnes je dělám ke králíkovi :-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vídensky knedlik videnské knedlíky recept na videnske knedliky vídenský knedlík recept knedlíky videnske vídeňské noky vídenský nok recept na vídeňský knedlík vidensky knedliky vídeňský bramborový knedlík vidensky knedlik top recepty videnske knedliky recept vídenské knedlíčky vídenský knedlíček vidensky knedliky recept videnskeknedliky recepty na vídeňský knedlík recept videňske knedliky recepty vídenskě knedlíky vídeňské bramborové knedlíky

Suroviny: houska, mléko, vejce, olej, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Vídeňské knedlíky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMq6