Vídeňské knedlíky

Suroviny

6 housek
250 ml mléka
2 vejce
olej na pokapání
140 g hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené housky zalijeme mlékem našlehaným s vejci, pokapeme olejem a necháme chvíli stát. Potom do směsi přidáme mouku a rukama navlhčenýma ve studené vodě uděláme asi 10 knedlíků.

  2. Vaříme ve vroucí osolené vodě 8 minut. Z této dávky je asi 10 knedlíků.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Albert

Recept mě zaujal svoji jednoduchostí a kvalitou. Mám ráda hrnkové knedlíky, ale vadí mi jejich pracnost a hlavně špinavé hrnky.

Komentáře k receptu Vídeňské knedlíky

  • Dajda Dajda

    Brutus: určitě, mám vyzkoušeno obojí. ;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Brutus: pročítala jsem recepty na podobné knedlíky,většinou se používá hrubá mouka,ale v některých i polohrubá,tak si myslím,že by to šlo.;-)

    Odpovědět

  • Brutus Brutus

    Ahoj..jsem v itálii a mám sebou jen polohrubou mouku. Můžu ji použít místo hrubé?

    Odpovědět

  • strick strick

    Ja to robim trochu komplikovanejsie, ale vysledok stoji za to...10 starych rozkov abo zemli (cast moze byt graham abo semiackove)...3-4 vajcia...smotana (na varenie, slahackova)..sol..cierne korenie...muskatovy orech..petr.vnat...hruba muka..soda bikarbona...maslo (kravske)...por...postup: na masle opeciem na kocky nakrajane pecivo z nakrajanyn porom, vajcia oddelim a zltky pacnem k zmesi a podla potreby zalievam smotanou...nechavam odpocivat aby sa to same nasiaklo..osolim, okoreni.,pridam muskat a vnat a .asi 15-20dk muky zmiesam z cca pol kl sody bikarbony a zapracujem. Z bielkov vyslahany sneh postupne vmiesam a tou zmesou plnim tenke sakle na tlacenku. Nechavam 3-4cm volu bo narastu...urobim par dierok ihlou a varim z kazdej strany 10 min...uvarene este popicham dam na plech a trochu zatazim...vychladnute vyberiem zo sackov a nakrajam8-(

    Odpovědět

  • Jarmila Makraiova Jarmila Makraiova(neregistrovaná)

    Musim pochválit, u tohoto knedlíku skutecně nepotřebujete ani droždí ani prášek. Jen - a to je důležité - mléko raději mirně vlahé a s kouskem másla. V každém připadě petrželka neni pouze na aranžo, ale především musí
    nasekana prijit do těstika. Jen detail-před nasekánim spařit a potŕit olejem. I do vody pár kapek oleje. Každé z
    Vás se povedou!!!

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Znam tyto knedliky ,jedla jsem je ve Vidni jsou super a rychle ja tam davam petrzel nebo libecek neco zeleneho .

    :yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    klistak: do těchto knedlíků se žádné kypřidlo nepřidává.Jsou hutnější,ale to je jejich charakteristika.

    Odpovědět

  • klistak klistak(neregistrovaný)

    Mam dotaz? Tam se nedava ani drozdi ani p.d.p? A nebude z toho potom opravdu spis srazeny nok? Ze to nema z ceho nakynout? Tam se opravdu nic nedava?

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Já je taky vařím podobně,navíc do nich dávám petrželkovou nať a vařím podlouhlé v takovém mikrotenovém rukávku;-) Jestli jsou to ještě“Vídeňské“,to nevím:-*

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Irule: Díky, včera jsem je dělala také :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :yes::yes::yes: děkuji moc za recept, jsou jednoduché a výborné :-p, foto jako důkaz :-));-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Evi, tohle jsou moje nejoblíbenější knedlíky!! Díky moc za recpt :-) Dnes je dělám ke králíkovi :-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Evi, díky za skvělý recept na rychlé a jednoduché, přitom naprosto vynikající knedlíky;-):-p:yes::yes:
    Akorát jsem rohlíky nakrájela příliš nadrobno, takže ta mozaika na řezu není nic moc, nicméně chuti to neubralo.. jiné už dělat nebudu, fakt super:yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Knedlíky mě zaujaly,těsto jsem Evi udělala podle Tebe,ale zbytek v hrníčcích v mikrotenu:-):-)My nemáme rádi,když jsou knedlíky takové"oblemcané":-8:-))Bodík už šel minule,tak dnes jen foto.Jestli nebude vyhovovat,pro postup vaření,klidně smázni;-):-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Uvařeny na zítra:yes::yes: jednoduché, rychlé a přesto, že první pokus, celkem OK;-):-) Dovolím si foto, klidně smaž:-p;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vídensky knedlik videnské knedlíky recept na videnske knedliky vídenský knedlík recept knedlíky videnske vídeňské noky vídenský nok recept na vídeňský knedlík vidensky knedliky vídeňský bramborový knedlík vidensky knedlik top recepty videnske knedliky recept vídenské knedlíčky vídenský knedlíček vidensky knedliky recept videnskeknedliky recepty na vídeňský knedlík recept videňske knedliky recepty vídenskě knedlíky vídeňské bramborové knedlíky