

Vídeňské knedlíky
Suroviny
- 6 housek
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- olej na pokapání
- 140 g hrubé mouky
Postup přípravy receptu
Nakrájené housky zalijeme mlékem našlehaným s vejci, pokapeme olejem a necháme chvíli stát. Potom do směsi přidáme mouku a rukama navlhčenýma ve studené vodě uděláme asi 10 knedlíků.
Vaříme ve vroucí osolené vodě 8 minut. Z této dávky je asi 10 knedlíků.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Albert
Recept mě zaujal svoji jednoduchostí a kvalitou. Mám ráda hrnkové knedlíky, ale vadí mi jejich pracnost a hlavně špinavé hrnky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vídeňské knedlíky
-
Brutus: určitě, mám vyzkoušeno obojí.
-
Brutus: pročítala jsem recepty na podobné knedlíky,většinou se používá hrubá mouka,ale v některých i polohrubá,tak si myslím,že by to šlo.
-
Ahoj..jsem v itálii a mám sebou jen polohrubou mouku. Můžu ji použít místo hrubé?
-
Ja to robim trochu komplikovanejsie, ale vysledok stoji za to...10 starych rozkov abo zemli (cast moze byt graham abo semiackove)...3-4 vajcia...smotana (na varenie, slahackova)..sol..cierne korenie...muskatovy orech..petr.vnat...hruba muka..soda bikarbona...maslo (kravske)...por...postup: na masle opeciem na kocky nakrajane pecivo z nakrajanyn porom, vajcia oddelim a zltky pacnem k zmesi a podla potreby zalievam smotanou...nechavam odpocivat aby sa to same nasiaklo..osolim, okoreni.,pridam muskat a vnat a .asi 15-20dk muky zmiesam z cca pol kl sody bikarbony a zapracujem. Z bielkov vyslahany sneh postupne vmiesam a tou zmesou plnim tenke sakle na tlacenku. Nechavam 3-4cm volu bo narastu...urobim par dierok ihlou a varim z kazdej strany 10 min...uvarene este popicham dam na plech a trochu zatazim...vychladnute vyberiem zo sackov a nakrajam
-
Musim pochválit, u tohoto knedlíku skutecně nepotřebujete ani droždí ani prášek. Jen - a to je důležité - mléko raději mirně vlahé a s kouskem másla. V každém připadě petrželka neni pouze na aranžo, ale především musí
nasekana prijit do těstika. Jen detail-před nasekánim spařit a potŕit olejem. I do vody pár kapek oleje. Každé z
Vás se povedou!!! -
Znam tyto knedliky ,jedla jsem je ve Vidni jsou super a rychle ja tam davam petrzel nebo libecek neco zeleneho .
-
klistak: do těchto knedlíků se žádné kypřidlo nepřidává.Jsou hutnější,ale to je jejich charakteristika.
-
Mam dotaz? Tam se nedava ani drozdi ani p.d.p? A nebude z toho potom opravdu spis srazeny nok? Ze to nema z ceho nakynout? Tam se opravdu nic nedava?
-
Já je taky vařím podobně,navíc do nich dávám petrželkovou nať a vařím podlouhlé v takovém mikrotenovém rukávku
Jestli jsou to ještě“Vídeňské“,to nevím
-
Irule: Díky, včera jsem je dělala také
-
děkuji moc za recept, jsou jednoduché a výborné
, foto jako důkaz
-
Evi, tohle jsou moje nejoblíbenější knedlíky!! Díky moc za recpt
Dnes je dělám ke králíkovi
-
Evi, díky za skvělý recept na rychlé a jednoduché, přitom naprosto vynikající knedlíky
Akorát jsem rohlíky nakrájela příliš nadrobno, takže ta mozaika na řezu není nic moc, nicméně chuti to neubralo.. jiné už dělat nebudu, fakt super -
Knedlíky mě zaujaly,těsto jsem Evi udělala podle Tebe,ale zbytek v hrníčcích v mikrotenu
My nemáme rádi,když jsou knedlíky takové"oblemcané"
Bodík už šel minule,tak dnes jen foto.Jestli nebude vyhovovat,pro postup vaření,klidně smázni
-
Uvařeny na zítra
jednoduché, rychlé a přesto, že první pokus, celkem OK
Dovolím si foto, klidně smaž