Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňské knedlíky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (22 min příprava + 8 min tepelná úprava)

24. 2. 2013 17:10

Suroviny

Porce: 10 ks

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota3 404 kJ / 814 kcal
Bílkoviny39,86 g
Tuky20,27 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol533 mg
Sodík302 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy115,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: časopis Albert

Recept mě zaujal svoji jednoduchostí a kvalitou. Mám ráda hrnkové knedlíky, ale vadí mi jejich pracnost a hlavně špinavé hrnky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Dajda

30. 9. 2020 14:02

Brutus: určitě, mám vyzkoušeno obojí. ;-)

Simona Skolakova

30. 9. 2020 13:41

Brutus: pročítala jsem recepty na podobné knedlíky,většinou se používá hrubá mouka,ale v některých i polohrubá,tak si myslím,že by to šlo.;-)

Brutus

30. 9. 2020 13:31

Ahoj..jsem v itálii a mám sebou jen polohrubou mouku. Můžu ji použít místo hrubé?

strick

18. 7. 2016 08:06

Ja to robim trochu komplikovanejsie, ale vysledok stoji za to...10 starych rozkov abo zemli (cast moze byt graham abo semiackove)...3-4 vajcia...smotana (na varenie, slahackova)..sol..cierne korenie...muskatovy orech..petr.vnat...hruba muka..soda bikarbona...maslo (kravske)...por...postup: na masle opeciem na kocky nakrajane pecivo z nakrajanyn porom, vajcia oddelim a zltky pacnem k zmesi a podla potreby zalievam smotanou...nechavam odpocivat aby sa to same nasiaklo..osolim, okoreni.,pridam muskat a vnat a .asi 15-20dk muky zmiesam z cca pol kl sody bikarbony a zapracujem. Z bielkov vyslahany sneh postupne vmiesam a tou zmesou plnim tenke sakle na tlacenku. Nechavam 3-4cm volu bo narastu...urobim par dierok ihlou a varim z kazdej strany 10 min...uvarene este popicham dam na plech a trochu zatazim...vychladnute vyberiem zo sackov a nakrajam8-(

Jarmila Makraiova

11. 2. 2016 21:00

Musim pochválit, u tohoto knedlíku skutecně nepotřebujete ani droždí ani prášek. Jen - a to je důležité - mléko raději mirně vlahé a s kouskem másla. V každém připadě petrželka neni pouze na aranžo, ale především musí
nasekana prijit do těstika. Jen detail-před nasekánim spařit a potŕit olejem. I do vody pár kapek oleje. Každé z
Vás se povedou!!!

Jana

10. 2. 2016 15:55

Znam tyto knedliky ,jedla jsem je ve Vidni jsou super a rychle ja tam davam petrzel nebo libecek neco zeleneho .

:yes:

jarda Kadic

31. 3. 2015 10:12

klistak: do těchto knedlíků se žádné kypřidlo nepřidává.Jsou hutnější,ale to je jejich charakteristika.

klistak

31. 3. 2015 08:53

Mam dotaz? Tam se nedava ani drozdi ani p.d.p? A nebude z toho potom opravdu spis srazeny nok? Ze to nema z ceho nakynout? Tam se opravdu nic nedava?

jarda Kadic

4. 1. 2014 12:23

Já je taky vařím podobně,navíc do nich dávám petrželkovou nať a vařím podlouhlé v takovém mikrotenovém rukávku;-) Jestli jsou to ještě“Vídeňské“,to nevím:-*

Bahula

3. 1. 2014 20:42

Irule: Díky, včera jsem je dělala také :-K:-K:-K

Irule

3. 1. 2014 20:39

:yes::yes::yes: děkuji moc za recept, jsou jednoduché a výborné :-p, foto jako důkaz :-));-)

JanaDorazinova

19. 9. 2013 10:33

Evi, tohle jsou moje nejoblíbenější knedlíky!! Díky moc za recpt :-) Dnes je dělám ke králíkovi :-)

rebeka

4. 3. 2013 14:22

Evi, díky za skvělý recept na rychlé a jednoduché, přitom naprosto vynikající knedlíky;-):-p:yes::yes:
Akorát jsem rohlíky nakrájela příliš nadrobno, takže ta mozaika na řezu není nic moc, nicméně chuti to neubralo.. jiné už dělat nebudu, fakt super:yes::-K

Anna Kocikova

3. 3. 2013 14:56

Knedlíky mě zaujaly,těsto jsem Evi udělala podle Tebe,ale zbytek v hrníčcích v mikrotenu:-):-)My nemáme rádi,když jsou knedlíky takové"oblemcané":-8:-))Bodík už šel minule,tak dnes jen foto.Jestli nebude vyhovovat,pro postup vaření,klidně smázni;-):-)

senky

2. 3. 2013 14:12

Uvařeny na zítra:yes::yes: jednoduché, rychlé a přesto, že první pokus, celkem OK;-):-) Dovolím si foto, klidně smaž:-p;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vídensky knedlik videnské knedlíky recept na videnske knedliky vídenský knedlík recept knedlíky videnske vídeňské noky vídenský nok recept na vídeňský knedlík vidensky knedliky vídeňský bramborový knedlík vidensky knedlik top recepty videnske knedliky recept vídenské knedlíčky vídenský knedlíček vidensky knedliky recept videnskeknedliky recepty na vídeňský knedlík recept videňske knedliky recepty vídenskě knedlíky vídeňské bramborové knedlíky

Suroviny: houska, mléko, vejce, olej, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Vídeňské knedlíky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMq6